Melanzane alla parmigiana

subota , 04.08.2012.

Nisam dugo ništa objavila pa evo jednog sezonskog i tipičnog recepta s patlidžanima.



Sastojci:
x 600g patlidžana
x 100g sira (tilzit)
x 30g parmezana
x 15 žlica pasirane rajčice ili salse od rajčice
x brašno po potrebi
x ulje.



Priprema:
1. Patlidžane oprati, narezati na kolutove i ostaviti pola sata da se cijede.
2. Patlidžane posoliti, popapriti i pobrašniti te peći na par minuta na ulju da dobiju boju i omekšaju.
3. Slagati red patlidžana, salse od rajčice i sira, a po vrhu posuti i parmezanom.
4. Peći na 200C oko 20 minuta.



Ps. Podsjećam da se i u kolovozu igramo igre kuhanja s temom salata (vrsta jela).



<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se