Hladna tjestenina s tunjevinom

utorak , 19.06.2012.

Moram priznati da me tema ovomjesečne igre kuhanja – grašak – nije baš razveselila jer grašak nije moja omiljena namirnica, pojedem grašak, ali nije da ga baš kuham. Tako da sam se malo mučila razmišljajući što bih, razmišljala sam kako najčešće jedem grašak – u francuskoj salati, riži biži i meksičkoj mješavini koju koristim za tortilje. I nekako sam došla na ideju da napravim ovu hladnu tjesteninu s tunjevinom koja sadrži grašak. Ovo je idealan ručak/večera za se osvježiti od vrućina koje su počele.



Sastojci za 2-3 osobe:
x 200g tjestenine
x 80g-160g ocijeđene tunjevine iz konzerve
x 4 žlice ocijeđenog graška iz konzerve
x 4 žlice ocijeđenog slatkog kukuruza iz konzerve
x 4 žlice majoneze.
Zapravo bi među sastojcima trebalo biti 160g tunjevine jer je takva bila ideja. Naime, računala sam da imam dvije konzerve tunjevine, a kad sam krenula s miješanjem sastojaka ispostavilo se da je u hladnjaku samo jedna.



Priprema:
1. Skuhati tjesteninu prema uputama.
2. Staviti tjesteninu u veću posudu i dodati sve sastojke i dobro pomiješati.
3. Pustiti u hladnjaku da se ohladi oko sat vremena. Naravno, kome se ne da čekati da se ručak ohladi može pojesti toplo, okus je isto fin.



Ps. Ostalo mi je sada pola konzerve graška i pola konzerve kukuruza i ne znam što s time, ako netko ima ideju ili kakav recept neka slobodno preporuči njami I da ne bi bilo da samo kuham, u sklopu natječaja ''Politika i seks'' možete pročitati moju pričicu Fernando i naravno druge priče kolega blogera.


<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se