Pogodi sastojke 6 - rezultati

subota , 16.06.2012.

Još sam u prošlom postu napisala da sam na brzinu smislila i smiksala ovaj napitak iliti shake. U vrtu me iznenadio pljusak pa su zato takve količine završile u shakeu, ovi ostali sastojci su oni koji su prvi bili pri ruci.Prije samog proglašenja pobjednice (samo blogerice su sudjelovale u igri) ide kratka analiza.
Analiza (sve sam lijepo posložila u tablicu, ali kad kopiram tablicu u prostor za post, nestane tablica):
Sastojci: mlijeko, jagode, ribiz, marelica, aroma vanilije, šećer, menta. Mislim da su dva sastojka bila posve predvidljiva: jagode i menta jer su na fotografiji u izvornom obliku.
Ime - pogođeni sastojci – broj pogrešnih sastojaka/broj pogađanih sastojaka – rezultat
Andrea (rumena rapsodija) – mlijeko, jagode, ribiz, šećer - 6/10 – 4
What's for dessert – mlijeko, jagode, šećer – 4/7 – 3
Kojotica – mlijeko, jagode, šećer – 6/9 – 3
Dolphina – jagode, menta – 5/7 – 2
Cook and Play – mlijeko, jagode – 6/8 – 2
Nisa – mlijeko, jagode, menta – 5/8 – 3
Nešto se kuha – mlijeko, jagode, šećer – 2/5 – 3
Teobalda (Teobaldina fantazija) – mlijeko, jagode, šećer, metvica – 3/7 – 4
Mare – jagode, menta – 5/7 – 2Kada sam još u srijedu pobrojala bodove sudionicama, shvatila sam da postoji mogućnost izjednačenja – Andrea i Teobalda su imale po 4 boda. Kako u pravilima nije postojala stavka koja je određivala pobjednika kada dvoje ili više sudionika igre ima isti broj bodova iznijela sam svoja dva prijedloga (uz prijedloge su napisana i imena onih koji se slažu s određenim prijedlogom):
1. Ukoliko dvoje ili više osoba ima isti broj bodova, pobjednik je onaj tko je prvi pogodio najviše sastojaka. – Teobalda, Cook and Play, Nešto se kuha.
2. Ukoliko dvoje ili više osoba ima isti broj bodova, pobjednik je onaj tko ima najmanje pogrešnih sastojaka (svaki pogrešno naveden sastojak - 1 negativan bod). – Amaterka, Nisa
Teobalda je tada predložila da se objavi broj sastojaka te da se u tom okviru pogađaju sastojci jer se inače može nabrojati i 20 sastojaka i tako si lakše osigurati pobjedu. – Cook and Play
Tako je nastalo i ovo pravilo:
1. Domaćin objavljuje broj sastojaka recepta te se u okviru tog broja pogađaju sastojci. – Teobalda, Cook and Play, Amaterka.
Kojotica se tada oglasila i rekla da je ona protiv ograničenja, ali da bi za svaki krivi uvela po jedan minus bod.
Teobalda je tada konstatirala da b neki otišli u minuse i pita se bi li se ti minusi prenosili u sljedeći krug.
Uglavnom, cure moje, iz jednog problema stvorile smo ih još heheheheIznijet ću moje mišljenje o gore navedenim pravilima, a vi vaše iznesite u komentarima:
- osobno mislim da je dobro ograničiti broj sastojaka jer je lako napisati što više sastojaka i na taj način pobijediti, a možda ste napisali više pogrešnih, nego točnih
- ako ograničimo broj sastojaka za pogađanje, onda je u redu da je pobjednik onaj tko je prvi pogodio
- ako ne ograničimo broj sastojaka za pogađanje, onda nije u redu da pobijedi onaj tko je prvi pogodio s obzirom da je mogao napisati 20-30 sastojaka nasumce kako bi imao veću mogućnost za pobjedu (npr. ovdje ste mogli nabrojati sve voće koje postoji), a da se ne kažnjava za pogrešne sastojke.

Trenutno mi padaju na pamet dva rješenja da pravila budu što korektnija:
a) Pravila
1. Domaćin objavljuje broj sastojaka recepta te se u okviru tog broja pogađaju sastojci.
2. Ukoliko dvoje ili više osoba ima isti broj bodova, pobjednik je onaj tko je prvi pogodio najviše sastojaka.
b) Pravila
1. Sastojci se mogu neograničeno pogađati.
2. Ukoliko dvoje ili više osoba ima isti broj bodova, pobjednik je onaj tko ima najmanje pogrešnih sastojaka (svaki pogrešno naveden sastojak - 1 negativan bod).
Prema vašim komentarima, komentarima za i protiv došla sam da je većina (zbrojem onih koji su komentirali) za sljedeća pravila:
1. Domaćin objavljuje broj sastojaka recepta te se u okviru tog broja pogađaju sastojci.
2. Ukoliko dvoje ili više osoba ima isti broj bodova, pobjednik je onaj tko je prvi pogodio najviše sastojaka.

Prema dogovoru u ovom se krugu zanemaruje prvo pravilo pa je tako pobjednica Andrea - čestitke Andrea sretan
A sad napokon recept za rumenu rapsodiju (ime je dala Andrea) – shake od jagoda, marelice i ribiza.Sastojci: 300ml mlijeka, 75 g jagoda, 25 g ribiza, 1 marelica, 1 čep arome vanilije, 2 žlice šećera, listići mente.
Priprema:
1. Voće oprati. Marelici odstraniti kožu, a jagodama i ribizu peteljke. Marelicu i jagode nasjeckati na manje komadiće i izmiksati zajedno s ribizom. Smjesi dodati mlijeko, aromu vanilije i šećer i miksati dok se ne sjedini.
2. Shake uliti u čaše. Ostaviti u hladnjaku da se hladi. Kod posluživanja ukrasiti listićima mente.

Eh, sada si baš mislim da bi bilo zanimljivo smiksati i te vaše ''shakeove'' prema vašim sastojcima, bio bi to jedan zanimljiv kulinarski izazov.
Ps. Cook and Play me pitala za dress code pa kako je toplo – kupaći kostim i sjedamo kod mene na terasu i popijemo si jedan ovaj shake uz dodatak nekog alkohola i nastavimo raspravljati o pravilima hehehe party

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se