Jedna fina pizza i objava pobjednice prve igre kuhanja

ponedjeljak , 04.06.2012.

Završila je 1. igra kuhanja, jednoglasno je s 4 glasa pobijedila Snjeguljica od Cook and Play. Čestitam Cook and Play i veselim se njenom domaćinstvu ove igre.
Sada jedan recept, zapravo ovo je jedna pizza koju je većina već jela.



Pizza sa salamom i lukom
Sastojci za tijesto: 500 g brašna, 1 kvasac u prahu, 1 žličica šećera, mlaka voda, ulje.



Sastojci za nadjev: 200 g salse/pasirane rajčice, 20 dag sira tilzita ili nekog drugog sira koji se fino topi, 15 dag šunke, vrhnje za kuhanje, 1 mozzarella, salama (zimska, čajna), luk, bosiljak, ulje, origano.



Priprema:
1. U malo mlake vode rastopiti kvasac sa šećerom i ostaviti da se digne. U brašno dodati malo ulja i kvasac koji se dignuo te mlaku vodu po potrebi. Umijesiti tijesto i ostaviti da se diže 20 minuta.



2. Lim za pizzu namazati uljem. Tijesto za pizzu namazati salsom, posuti komadićima šunke, politi vrhnjem za kuhanjem, posuti naribanim sirom i lukom te origanom.
Staviti pizzu peći na 200°C.



3. Nakon 15 minuta izvaditi pizzu i u razmacima posložiti narezane krugove mozzarelle i salame te na mozzarellu dodati bosiljak. Vratiti u pećnicu na još 5 minuta.



Ps. Ja sam koristila okrugli pekač za pizzu pa mi od sastojaka za tijesto uz dobro rastezanje tijesta ispadnu dvije pizze. Naravno, onda ćete morati malo povećati sastojke za nadjev.


<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se