Jagode: 2°Domaća marmelada od jagoda

subota , 19.05.2012.

Pravljenje marmelade je, po mom mišljenju, najbolji način da se iskoristi višak voća koje je počelo polagano truliti. Malo sam proučavala maminu knjigu s receptima za ukuhavanje i upute na džemfixu i nastala je ova jednostavna i fina marmelada od jagoda.



Sastojci:
600 ml pirea od jagoda, 1 žlica limunovog soka, 1 vanilin šećer, 400 g šećera, 1 džemfix (dr. Oetker)



Priprema:
Jagode očistiti, nasjeckati i izmiksati da se dobije 600ml pirea od jagoda. Pire od jagoda pomiješati s limunovim sokom i vanilin šećerom i ostaviti sat vremena.
Nakon sat vremena mješavini dodati džemfix pomiješan s 2 žlice šećera. Staviti kuhati i neprestano miješati. Čim zavrije dodati preostali šećer i kuhati dok se ne počne zgušnjavati. Marmeladu uliti u prethodno zagrijane staklenke.



Podsjećam da je u tijeku igra kuhanja, a da je danas proglašenje pobjednika u igra pogodi sastojke.


<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se