Recepti, putopisi, priče... by Amaterka

12.05.2012., subota

Limunsko osvježenje

Počele su vrućine i najbolje pašu osvježavajući i kremasti kolači pa predlažem da isprobate jedan osvježavajući kolač s okusom limuna.
Napisavši ovo ''s okusom limuna'', sjetila sam se kako sam u studentskim danima napisala jednu erotsku priču naslovljenu ''Okus limuna'', ali sam trenutno presramežljiva da to objavim, možda jednog dana, danas samo kolač sretan



Biskvit je skoro isti kao biskvit mornarskog kolača.
Sastojci: 3 bjelanjka, 30 dag šećera, 1 vanilin šećer, 1.5 dcl ulja, 3 dcl mlijeka, 1-2 žičice naribane korice limuna, 30 dag brašna, 1 prašak za pecivo. Biskvit sam pekla u dosta velikom limu (cca 42x29) pa ako pečete u manjem limu bolje napraviti smanjiti količinu sastojaka ako ne želite da biskvit bude previsok (npr. 2 bjelanjka, 20dag šećera, 1 dcl ulja, 2dcl mlijeka, 20 dag brašna – prašak i vanilin šećer ostaju u istoj količni).



Krema od sira i limuna: 500 g svježeg kravljeg sira, 1 prašak za šlag = cca 500 ml šlaga, naribana korica limuna, sok jednog limuna, 15 dag šećera, 1 vanilin šećer, 1 paket želatine u prahu.
Za ukrašavanje: 1 prašak za šlag = cca 500 ml šlaga, žuta prehrambena boja, oblici za kekse.



Priprema: Bjelanjke istući sa šećerom pomiješanim s vanilin šećerom. Dodati ulje pa brašno pomiješano s praškom za pecivo. Zatim dodati mlijeko i na kraju naribanu koricu limuna.
Biskvit peći oko 25 minuta. Ostaviti da se biskvit ohladi. U međuvremenu pripremiti kremu od sira i limuna. Istući šlag, sir pomiješati s limunovom koricom, sokom od limuna, šećerom i vanilin šećerom. Pripremiti želatinu prema uputama. U želatinu umiješati 4 žlice sirne smjese pa to primiješati ostaloj sirnoj smjesi. Odmah umiješati šlag i nanijeti na biskvit te izravnati ostaviti da se stvrdne u hladnjaku oko 1 sat vremena. Zatim pripremiti šlag i u njega dodati žutu prehrambenu boju (kapate dok ne dobijete željenu boju). Naravno, možete i samo šlag nanijeti na kolač i ukrasiti oblicima po želji utiskivanjem. Ostaviti da se hladi još najmanje 2 sata.



Podsjećam da su u tijeku dvije gastro igrice: igra kuhanja i igra pogodi sastojke na blogu Cook and Play. mah




- 11:18 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< svibanj, 2012 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Prosinac 2017 (7)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (3)
Rujan 2017 (6)
Kolovoz 2017 (1)
Lipanj 2017 (1)
Srpanj 2016 (3)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (2)
Listopad 2015 (6)
Rujan 2015 (5)
Kolovoz 2015 (6)
Srpanj 2015 (2)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (1)
Prosinac 2014 (3)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (2)
Svibanj 2014 (5)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (1)
Siječanj 2014 (5)
Prosinac 2013 (4)
Studeni 2013 (7)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Kolovoz 2013 (3)
Srpanj 2013 (6)
Svibanj 2013 (1)
Travanj 2013 (1)
Veljača 2013 (1)
Siječanj 2013 (3)
Prosinac 2012 (2)
Kolovoz 2012 (2)
Srpanj 2012 (7)
Lipanj 2012 (8)
Svibanj 2012 (11)
Travanj 2012 (7)
Ožujak 2012 (9)
Veljača 2012 (9)
Siječanj 2012 (13)
Prosinac 2011 (11)
Studeni 2011 (7)
Listopad 2011 (10)
Rujan 2011 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

PUTOPISI

PRIČE I OSTALI TEKSTOVI

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se