Mornarski kolač

utorak , 08.05.2012.

Kad je nastao ovaj kolač, nije imao ime pa sam pomoć u imenovanju kolača potražila od mojih ''fanova'' na fejsu. Tamara s bloga What's for dessert predložila je da se zove mornarski kolač zbog toga što je na pruge i sadrži rum što je kao mornarsko piće. Ime i objašnjenje mi se svidjelo i tako je ovaj kolač postao mornarski kolač, hvala Tamari još jednom.



Sastojci:
Za biskvit ili dvije kore biskvita: 2 bjelanjka, 20 dag šećera, 1 vanilin šećer, 1 dcl ulja, 2 dcl mlijeka, malo naribane korice limuna, 20 dag brašna, jedan prašak za pecivo, 1 čep ruma.
Slastičarska krema: 2 žutanjka, ,malo naribane korice limuna, 25 g brašna, 65 g šećera, 250 ml mlakog mlijeka.
Čokoladna krema s rumom: 100 g gorke čokolade, 1 prašak za šlag = 125 ml šlaga, 1 čep ruma.



Priprema:
Najprije pripremiti čokoladnu kremu s rumom. Rastopiti čokoladu na pari i istući jedan prašak za šlag. Šlagu dodati rastopljenu čokoladu i rum te ostaviti u hladnjaku da se stisne.
Biskvit sam pekla u dva dijela jer sam znala da će ispasti niski pa da ne bih imala problema s rezanjem. Bjelanjak istući sa šećerom pomiješanim s vanilin šećerom. Dodati ulje pa brašno pomiješano s praškom za pecivo. Zatim dodati mlijeko i na kraju naribanu koricu limuna i rum.
Kore biskvita sam pekla oko 15 minuta. Ostaviti da se biskvit ohladi te pripremiti slastičarsku kremu.
Žutanjke istući sa šećerom, brašnom i mlakim mlijekom i koricom limuna. Staviti na vatru i miješajući kuhati dok se krema ne stisne, odnosno dok se ne počne odvajati od posude. Ostaviti da se krema ohladi pa namazati na biskvit. Preklopiti drugim biskvitom te namazati čokoladnom kremom od ruma. Ukrasiti potezima vilicom.



I samo da vas još podsjetim da su na blog.hr u tijeku dvije igre: igra kuhanja
i igra pogodi sastojke na blogu Cook and Play.



<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se