Mramorni muffini

četvrtak , 26.04.2012.

Klasični mramorni kolač napravila sam u obliku muffina. Nisam bila sigurna hoće li sve ispasti dobro s obzirom da to nije tijesto za muffine, ali pokazalo se zapravo da je i bolje od tijesta za muffine. Naime, muffini su bili tako fino mekani. Dosada kada sam radila muffine prema receptu za muffine, nisu baš tako izgledali, a ovi izgledaju baš muffinasto. sretan



Sastojci: 4 jaja, 40 dag šećera, 1 vanilin šećer, 40 dag brašna, 1 prašak za pecivo, 2 dcl mlijeka, 2 dcl ulja, limunova korica, 1 čep ruma, 1 žličica kakaa.



Pomiješati jaja sa šećerom i vanilin šećerom, zatim dodati mlijeko i ulje. Na kraju dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo pa naribanu koricu limuna i čep ruma. Od dobivenog tijesta izdvojiti onoliko koliko želite pomiješati s kakaom.



U kalup za muffine uliti ''bijelo'' tijesto pa žlicom nanijeti tijesto pomiješanom s kakaom. Peći na 180C oko 25 minuta. Od ove se količine dobije 24 muffina.



Ps. Moram priznati da su moji muffini bili mramorni samo po vrhu, da je mramorni efekt zapravo bio samo dekoracija. Za unutarnji mramorni efekt trebalo bi u kalup za muffine staviti pola tijesta pa žlicu tijesta s kakaom pa opet gore ''bijelog'' tijesta pa opet malo kakao tijesta.


<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se