U znaku curryja i luka

subota , 21.04.2012.

Danas nema nekog uvoda, već slijede tri recepta koja sadržavaju luk, a dva curry.



Okruglice
Sastojci: 500 g mljevenog svinjskog mesa, 1 žličica soli, malo papra, 3 žlice nasjeckanog luka, 1 žličica slatkog curryja, 2 žlice senfa.
Sastojke za okruglice pomiješati i oblikovati okruglice. Okruglice uvaljati u brašno i pržiti na ulju.



Curry umak
Sastojci: oko 100 ml vrhnja za kuhanje, šaka naribanog sira (gouda), 1 žličica slatkog curryja, 2 žličice luka.
Na paru staviti luk. Kada počne dobivati boju i lijepiti se za dno dodati vrhnje za kuhanje pa pomiješati. Dodati zatim naribani sir i curry te miješati dok se sir ne rastopi.



Salata od krumpira
Sastojci: krumpir, luk, rokula, feta sir, maslinovo ulje, sol, papar.
Krumpir oguliti, nasjeckati na kockice i skuhati.
Na maslinovom ulju popržiti luk te dodati kuhani krumpir. Posoliti i popapriti te držati na vatri dok krumpir ne upije maslinovo ulje. Poslužiti uz rokulu i feta sir.



Okruglice poslužiti uz curry umak i salatu od krumpira.



<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se