Volite li špinat?

nedjelja , 25.03.2012.

Od lisnatog zelenog povrća najdraže su mi salate, a onda špinat. Špinat sam ''prožvakala'' na prvoj godini faksa kada sam zasićena hrane iz menze na tržnici kupila prvi put špinat. Kada se čovjek potrudi sam očistiti i skuhati onda ga i mora pojesti. Kako bih mu ''poboljšala'' okus dodala sam mu Zdenka sir i otada ga većinom jedem tako. Uz špinat sam nedavno pripremila i teletinu u umaku od mrkve i ružmarina.

Teletina s aromatičnim umakom i špinat sa sirom



Sastojci: 500 g teletine, 2 mrkve, nekoliko grančica ružmarina, 500 g špinata, 200ml vrhnja za kuhanje, 4 Zdenka sira, sol, papar, maslinovo ulje.



Teletinu začiniti solju i paprom, mrkvu narezati na trakice. S pola grančica ružmarina poskidati listove, a pola grančica samo pokidati na manje dijelove. Teletinu s mrkvom, listovima ružmarina i pokidanim grančicama peći u maslinovom ulju.



U međuvremenu očistiti špinat i skuhati ga. Procijeđeni špinat začiniti solju i paprom te popržiti na nekoliko kapi maslinovog ulja. Zatim u špinat rastopiti 4 Zdenka sira – možete i manje.



Uzeti nekoliko pečenih mrkva listova ružmarina (ili sve) i par žlica ulja u kojem se sve peklo te usitniti štapnim mikserom, zatim dodati vrhnje za kuhanje i sve zajedno još malo pomiješati. Umak zagrijati u tavi i preliti po teletini.



<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se