Slane palačinke i odlična torta

subota , 17.03.2012.

U zadnje vrijeme nemam baš neke inspiracije za kuhanje. Zapravo, nemam ni volje ni za što. Valjda je to nekakva takva faza. U današnjem postu objavljujem nešto slano i nešto slatko: palačinke sa špinatom i Ferrero Rocher tortu.
Bilo mi je ostalo kuhanog špinata pa sam ga odlučila iskoristiti u slanim palačinkama.
Za tijesto za palačinke: 1 jaje, 8 žlica brašna, 4 žlice kuhanog špinata, pola žlice soli, 2 dcl mlijeka i 1 dcl vode.
Pomiješati jaje i sol, dodati 4 žlice brašna i 1dcl mlijeka te miješati, zatim dodati 4 žlice brašna i 1dcl mlijeka te miješati. Na kraju dodati 2 žlice kuhanog špinata i 1dcl vode. Na malo ulja ispeći palačinke.
Smjesa za punjenje i ukrašavanje: kuhani špinat, sir, kiselo vrhnje, vrhnje za kuhanje.



Na palačinke rasporediti kuhani špinat i sir te malo kiselog vrhnja. Preklopiti palačinke i posložiti u vatrostalnu posudu i posuti vrhnjem za kuhanje i naribanim sirom. Zapeći 10-15 minuta na 200C.
Ps. Palačinke sam punila i s tunjevinom, ali mi se kombinacija nije svidjela pa zato objavljujem samo 'recept' za palačinke sa špinatom.



Ferrero Rocher tortu radila sam prema Majinom receptu s bloga Dalmatia Gourmande.



Ja sam radila samo pola doze torte te sam malo izmijenila nešto u receptu, odnosno koristila sam bijeli šećer umjesto smeđeg i samo glatko brašno umjesto kombinacije glatkog i oštrog. Mogu reći da me torta oduševila i da je odlična njami



<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se