Pureće polpete s kikirikijem i povrće s vrhnjem i sirom

subota , 10.03.2012.

Jedan prijedlog za jedan brzi, jednostavan i fini ručak ili večeru. njami



Sastojci za 2 osobe: 250 g purećeg mljevenog mesa, peršin, luk, sol, papar, 1 žlica krušnih mrvica, 3 – 4 žličice maslaca od kikirikija.
Mljevenom mesu dodati nasjeckani peršin i luk, sol, papar, 1 žlicu krušnih mrvica i 3-4 žličice maslaca od kikirikija. Oblikovati polpete i pobrašniti ih. Peći ih u ulju.



Za prilog sam napravila smrznuto povrće u vrhnju i siru.
Sastojci za 2 osobe: 250 g smrznute carske mješavine (brokula, cvjetača, mrkva), 3-4 žlice kiselog vrhnja, 10 dag goude, sol, papar.
Povrće skuhati u slanoj vodi, zatim ocijediti i zagrijati na malo maslaca te posoliti i popapriti. Dodati kiselo vrhnje i nasjeckani sir te kuhati dok se smjesa ne sjedini.


<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se