Recepti s mobitela

srijeda , 07.03.2012.

Nekako mi se ne da ništa pisati, jedva sam se natjerala da otipkam ovaj post. Slike nisu baš neke jer su s mobitela pa otuda i naslov posta.

Pire od zelja
Zelje ne volim baš pa sam odlučila malo eksperimentirati sa zeljem i ispalo je fino njami



Sastojci: zelje, vrhnje za kuhanje, maslac od kikirikija, maslinovo ulje, sol, papar.
Skuhati zelje. Skuhano zelje smiksati, posoliti i popapriti te na malo maslinova ulja popržiti. Dodati vrhnje za kuhanje i 2-3 žličice maslaca od kikirikija – po želji. Kada se pire sjedini gotovo je.



Torta od badema i kakaa s kremom od šumskog voća



Sastojci za tijesto: 4 jaja, 40 dag šećera, 1 vanilin šećer, 2 dcl ulja, 2 dcl mlijeka, 250 g brašna, 5 žlica kakaa, 100 g mljevenih badema, 1 prašak za pecivo.
Najprije istući jaja pa im dodati šećer pomiješan s vanilin šećerom. Zatim dodati ulje i mlijeko te brašno pomiješano s kakaom, bademima i praškom za pecivo. Miješati dok se smjesa ne sjedini. Tortu peći oko 50 min na 180C.
Sastojci za kremu: 200 g abc sira, 200 ml slatkog vrhnja, 4 žlice šećera, 2 šake šumskog voća, 1 želatina.
Šumsko voće kuhati s 2 žlice šećera da se dobije sirup. Propasirati šumsko voće i pustiti da se ohladi. Slatko vrhnje istući u šlag. Abc sir pomiješati s 2 žlice šećera. Želatinu pripremiti prema uputama na omotu. U želatinu dodati 2 žlice sira pomiješanog sa šećerom i rastopiti ga. Smjesu želatine i sira dodati u preostali sir te dodati sirup od šumskog voća i šlag. Sve zajedno miješati dok se smjesa ne sjedini. Namazati tortu i ostaviti da se hladi kako bi se krema stvrdnula.
Torta je bila odlična tako da sam je jedva uspjela slikati s mobitelom.


<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se