Kakao srca s rumom i kremom

subota , 03.03.2012.

Kada sam krenula raditi ova srca trebalo je to izgledati kao na ovom blogu http://cake-cookie-pie.blogspot.com/2012/01/cupcakes-za-valentinovo.html
Tijesto za muffine sam odlučila napraviti prema mom receptu, a punjenje i ledenu kremu s gore navedenog linka. Kada sam odlučila izdubiti srca učinilo mi se kao da će mi se raspasti tijesto tako da sam morala odustati. Sljedeći put radim okrugle pa se valjda neće raspadati sretan
Najbitnije da su bez obzira na sve bili ukusni, da su mirisali i imali ukus ruma njami



Sastojci za tijesto:
20 dag brašna
1 omot praška za puding s okusom čokolade
3 žlice kakaa
3 žličice praška za pecivo
15 dag šećera
1 vanilin šećer
20 dag omekšanog maslaca
3 jaja
2 dl mlijeka
3-4 žličice arome ruma.



Za tijesto pomiješati brašno s praškom za puding, praškom za pecivom i kakaom. Dodati šećer pomiješan s vanilin šećerom, omekšani maslac, jaja i mlijeko. Kada se smjesa poveže dodati još aromu ruma i još malo miješati. Tijesto uliti u kalup za muffine i peći na 180C 25 minuta.



Nakon što se muffini ohlade možete ih ukrasiti kremom.
Za kremu:
1 prašak za šlag
1 šaka šumskog voća
2 žličice šećera.
Šumsko voće zagrijavati sa šećerom. Kad se šećer otopi ostaviti da se ohladi. Istući šlag prema uputama na omotu. Zagrijano šumsko voće istisnuti kroz cjedilo u šlag. Muffine ukrasiti smjesom šlaga i sirupa od šumskog voća.



<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se