Pizza s ombolom i crvenim radičem

utorak , 28.02.2012.

Napokon da napišem nešto. Raditi i spremati obranu diplomskog rada je totalno naporno i stresno, ali je uspješno obavljeno sretan. Nakon raznih odgoda napokon sam diplomirala sretan Nekako sam mislila da ću se ovaj tjedan odmarati, ali ipak neću. Ponovno su me pozvali na zamjenu, nije lako prebacivati se iz jedne škole u drugu školu i iz jednog predmeta u drugi. Ali da se vratim ''pravom smislu'' ovog posta. Ovo je nešto što sam ''tako davno'' kuhala, ali je meni ovo jedna od dražih pizza koje pripremam njami
Pizza s ombolom i radičem – tijesto za pizzu pripremiti po receptu s ovog linka Pizza sa sardinama i artičokama



Za nadjev:
200 g salse/pasirane rajčice
20 dag sira tilzita ili nekog drugog sira koji se fino topi
20 dag šunke
vrhnje za kuhanje
crveni radič
ombolo = sušeni svinjski kare
ulje
origano.

Lim za pizzu namazati uljem. Tijesto za pizzu namazati salsom, posuti komadićima šunke te naribanim sirom. Po pizzi staviti vrhnje za kuhanje. Posuti s origanom.
Ovu sam pizzu radila više puta. Prvi put sam odmah stavila ombolo i crveni radič pa sam ih usred pečenja morala vaditi jer bi bili zagorjeli.



Drugi put sam ombolo i crveni radič stavila 2-3 minute prije kraja pečenja. Malo sam premalo narezala radiča, a svi su ga na kraju htjeli na pizzi pa pizza oskudijeva radičem.


<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se