Post sa srcolikim detaljima

srijeda , 15.02.2012.

Dva jela s detaljima srca – simbola jučerašnjeg dana.
Quiche sa sirom - jučerašnji ručak - prigodno ''ukrašen'' srcima.



Sastojci za tijesto: 125 g brašna, prstohvat soli, 2 žlice vode, 5 dag omekšanog margarina.
Sastojke staviti u posudu i umijesiti spiralnim nastavcima, a možete i rukama. Vatrostalnu posudu namastiti i pobrašniti. 2/3 tijesta razvaljati i utisnuti u dno, a od 1/3 napraviti dugačak valjak i njime okružiti dno. Vilicom nabosti tijesto na dno kalupa i staviti peći na 200C na 15 minuta. U međuvremenu ''smiksati'' nadjev.



Sastojci za nadjev: 100 ml vrhnja za kuhanje, 1 jaje, 50 g sira gaude, sol, papar, 2 Zdenka sira.
Jaje pomiješati s vrhnjem. Dodati sol, papar, 2 zdenka sira i komadiće gaude. Sve dobro pomiješati. Nadjev rasporediti na napola pečeno tijesto i staviti peći još otprilike 25 minuta.



I muffini od oraha i čokolade koje sam radila prije više od mjesec dana za sestru u Zagrebu. Inače ne volim orahe u kolačima, ali bilo mi ih je ostalo još od Božića pa sam ih odlučila iskoristiti da ih ne bacim. Kao mala sam skupljala orahe ispod velikog oraha mojih nonića i razbijala ih kamenom i s užitkom jela. Možda su mi zato dosadili, možda jednostavno nisam naišla na neki jako dobar kolač s orasima, ili je to neki ''obrambeni stav'' kako se ne bih prisjetila da su stablo oraha iščupali. Uglavnom, ovi su muffini predobri njami



Sastojci: 20 dag brašna, 1 prašak za puding od vanilije, 3 žličice praška za pecivo, 15 dag šećera, 1 vanilin šećer, 20 dag omekšanog maslaca, 3 jaja, 2,5 dl mlijeka, 100 g gorke čokolade, 10 žlica oraha.
Prije početka rada rastopiti čokoladu u 0,5 dl mlijeka na vodenoj pari.
Brašno pomiješati s praškom za puding i praškom za pecivo. Dodati šećer pomiješan s vanilin šećerom, omekšanim maslacem, jajima i 2 dl mlijeka. Kada se smjesa poveže dodati 10 žlica oraha. Tijesto rasporediti u lim i peći 25 minuta na 180C.



<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se