''Zimska priča'' o grizu ili kako zavoljeti griz

ponedjeljak , 06.02.2012.

Ovo je moja ''priča'' kako sam ove zime zavoljela griz. sretan



Poznajem više ljudi koji ne vole griz, nego onih koji ga vole. I ja sam prije spadala u tu skupinu koja ga ne voli, a onda sam ove zime u želji za nečim toplim posegnula za grizom. Kada sam sestri spomenula da bih napravila griz za večeru nije bila baš zadovoljna. Prva verzija griza je bila ona s pakiranja, sestri i meni je tada bilo nedovoljno slatko pa smo posegnule za velikom količinom kakaa. U drugoj verziji dodano je više šećera, u trećoj verziji dodan je kokos, a u posljednjoj ''savršenoj'' verziji slatko vrhnje i vanilin šećer. I nisam samo ja zavoljela griz, nego i sestra pa sad sama pita da joj ga napravim za večeru.sretan
Topli griz je savršen obrok za se ugrijati i najesti.



Sastojci:
2 dcl slatkog vrhnja
2 dcl mlijeka
1 vanilin šećer
2 žlice šećera
4 žlice griza
2 žlice kokosa
kakao za posipanje.
Staviti kuhati 2 dcl slatkog vrhnja i 2 dcl mlijeka pomiješano sa šećerom i vanilin šećerom. Kada zakuha dodati 4 žlice griza, a nakon što se zgusne griz dodati još 2 žlice kokosa. Uliti u posude i posipati s kakaom.



Tradicionalan i starinski griz na jedan nov i fin način njami

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se