Pizza sa sardinama i artičokama

subota , 21.01.2012.

Prošle subote jela sam jednu finu pizzu sa slanim inćunima i artičokama u restoranu Aquarius u Bujama. Tako sam odlučila napraviti doma pizzu s tim sastojcima. Inćuni su mi bili skupi pa sam odlučila zamijeniti ih sardinama, tj. konzerviranim srdelama.



Tijesto za pizzu radim prema ''maminom'' receptu.
Sastojci za tijesto za pizzu:
500 g brašna
kvasac u prahu
mlaka voda
malo ulja
sol.
Kvasac u prahu rastopiti u malo mlake vode i pustiti da odstoji malo. Brašnu dodati ulje i sol te rastopljeni kvasac. Miješati i dodavati mlaku vodu dok se tijesto ne umijesi. Pustiti tijesto da se diže oko pola sata. Lim za pizzu namazati uljem i rasporediti tijesto za pizzu.



Nadjev:
200 g salse/pasirane rajčice
20 dag sira tilzita ili nekog drugog sira koji se fino topi
20 dag kuhanog pršuta/šunke
sardine iz konzerve
artičoke iz konzerve
vrhnje za kuhanje
ulje
origano.

Tijesto za pizzu namazati salsom, posuti komadićima kuhanog pršuta te naribanog sira.



Kako su moji doma dosta komplicirani, odlučila sam samo na pola pizze staviti sardine i artičoke, a samo sebi smjesu vrhnja za kuhanje i ribanog sira. Artičoke i sardine ocijediti od ulja. Pokapati s malo ulja i posipati s origanom.



Pizzu peći 20-25 minuta na 200C.


<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se