Bijelo-smeđa torta

subota , 26.11.2011.



Ova torta je jednostavna, osvježavajuća i jako fina. U hladnjaku sam imala mascarpone sir pa sam pretraživala recepte s mascarpone sirom, našla sam ili kremu koja ide za tiramisu ili mješavine s vrhnjem. Odlučila sam napraviti kremu od vrhnja i mascarponea. U svim tim receptima nisu se miješali samo vrhnje i mascarpone, nego još i kravlji sir i razni drugi dodaci koje nisam imala doma. Uzela sam količinu sastojaka od oka i sastojke koje imam doma. Tijesto za tortu sam napravila prema receptu za miješano tijesto ''all-in'' i još sam dodala vanilin šećer i otopljenu gorku čokoladu da dobijem čokoladno tijesto.



Sastojci:
10 dag brašna
2 žličice praška za pecivo
10 dag šećera
1 vanilin šećer
10 dag omekšanog margarina
3 jaja
10 dag gorke čokolade

2 dcl rashlađenog slatkog vrhnja
250 g mascarponea
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
1 vrećica želatine u prahu

gorki kakao za posipanje.



Prije rada otopiti gorku čokoladu s malo mlijeka te ostaviti da se ohladi.
Za tijesto pomiješati brašno s praškom za pecivo te zatim dodati šećer pomiješan s vanilin šećerom, omekšali margarin i 3 jaja. Miješati da se smjesa poveže te zatim dodati ohlađenu rastopljenu gorku čokoladu. Uliti u kalup za torte i peći na 180C 20 minuta.
Za kremu istući vrhnje za šlag, a želatinu pripremiti prema uputama na vrećici. Pomiješati mascarpone s 3 žlice šećera i vanilin šećerom. Odvojiti 4 žlice smjese mascarponea i šećera te u to umiješati želatinu. Kada se smjesa poveže dodati u ostatak smjese od mascarponea i šećera da se poveže i naposljetku dodati šlag.
Čokoladno tijesto namazati kremom i kad se ohladi posipati gorkim kakaom.



Bila mi je tako fina da sam odmah pojela još jednu šnitu. Ovo bi mogla postati moja najdraža torta :)



<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se