Vlakom u Budimpeštu (3)

četvrtak , 27.10.2011.

(Metro linija žuti M1 - postaja Hosok tere)
Trg heroja (Heroes' Square) građen je od 1896. do 1929. kao milenijski spomenik u uspomenu na 1000 godina ugarske države. Unutar kolonada nalaze se ugarski kraljevi, prinčevi i vojni zapovjednici, a u središtu se nalazi princ Arpad. U središtu samog trga nalazi se arhanđeo Gabrijel.U blizini trga nalazi se Muzej lijepih umjetnosti.Iza trga se nalazi Gradski park (City Park). Unutar parka se nalazi put koji vodi do otoka Szecheny na kojem se nalazi dvorac Vajdahunyad (Vajdahunyad Castle). Dvorac se sastoji od 21dijela, građenih u različitim arhitektonskim stilovima: romaničkom, gotskom, renesansnom i baroknom. Prvotno je dvorac građen u drvu, a kasnije je drvo zamijenjeno čvršćim materijalima.Unutar Gradskog parka nalaze se i terme Szechenyi. Budimpešta obiluje izvorima tople vode. Terme Szechenyi otvorene su još 1913. te su jedne od najvećih i najtoplijih u Europi.
(Metro linija žuti M1 - postaja Vorosmarty ter)
Vratile smo se na trg Vorosmarty jer nismo mogle otići iz Budimpešte, a da ne probamo njihovu poznatu Doboš tortu, a najbolja budimpeštanska slastičarnica Gerbaud Haus nalazi se na tom trgu.Nakon što smo uživale u slasnoj Doboš torti krenule smo na našu posljednju šoping destinaciju: Plaza Arena.
(Metro linija žuti M1 - postaja Deak Ferenc ter : metro linija crveni M2 - postaja Keleti palyaudvar). Šoping centar se nalazi s desne strane kolodvora u ulici Kerepesi.

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se