London calling 2

petak , 30.09.2011.

2. dan
Drugi dan u Londonu bio je rezerviran za šoping i opuštanje.
(postaja Notting Hill)
Prošetale smo Nothing Hillom.
(metro linija Central - postaja White City)
Posjetile smo šoping centar Westfield.


(metro linija Central - postaja Nothing Hill : metro linija Circle - postaja Gloucester Road : metro linija Piccadilly - postaja Knightsbridge)
Prošetale smo Harrodsom. Harrods je osnovan 1849., a danas je simbol luksuza.


Poslijepodne smo provele u Hyde parku.




Večer smo najprije provele u jednom tipičnom engleskom pubu, a onda smo otišle u disko Vendome Mayfair (Piccadilly). Za ulaz u klub se čeka u dugom redu, a može se ući jedino ako ste na guest listi (mi smo se prije puta pribilježile na guest listu).

London calling :)

utorak , 27.09.2011.

Uz kuhanje moja strast su i putovanja, zapravo putovanja su moja najveća strast pa sam stoga odlučila objaviti i pokoji putopis na blogu.
Moje najdraže putovanje (zasad): London
U Londonu sam bila ujesen 2009. s četiri moje najbliže prijateljice. Krenule smo avionom iz Trsta. Avionsku kartu smo kupile mjesec dana unaprijed preko internetskih stranica Ryanaira (koji ima zasigurno najjeftinije karte), a smještaj smo bukirale na portalu hostelsclub. Kartu za autobus koji vozi s aerodroma do centra Londona kupile smo još na aerodromu u Trstu.
U centar grada i hostel stigle smo navečer tako da nismo imale vremena za razgledavanje.
Kako smo u Londonu provele samo tri dana naš je obilazak više izgledao na šetnju, nego na temeljit obilazak. S obzirom na malo vremena i na to da je London veliki grad kojim se treba kretati metroom unaprijed smo izradile plan što ćemo koji dan razgledati i kako ćemo se kretati Londonom. Evo našeg plana s mjestima obilaska, metro linijama i postajama na kojima smo silazile.


1. dan
Evo redoslijed našeg obilaska:
(postaja St. James's park)
Buchingham palace sagrađena je za kneza od Buchinghama u 18. stoljeću, kasnije je prodana kralju Georgeu III, a dolaskom na vlast kraljice Viktorije postaje službena londonska rezidencija.


Ispred palače nalazi se memorijalni spomenik posvećen kraljici Viktoriji Queen Victoria Memorial.


(metro linija Circle - postaja Westminster)
Westminster Abbey dao je sagraditi Edward Ispovjednik.
Downing Street je ulica u kojoj se nalazi rezidencija britanskog premijera.
Big Ben


Westminster Bridge dovršen je 1862. i daje fantastičan pogled na zgradu Parlamenta i Big Ben.


(metro linija Circle - postajaTower Hill)
Tvrđava Tower je tijekom stoljeća koristila kao tvrđava, dvor i zatvor.


Tower Bridge izgrađen je u 19. stoljeću i građen je kako bi se stilski uklopio s tvrđavom Tower.


(metro linija Circle - postaja Monument pa metro linija Northern - postaja London Bridge)
Kazalište Globe je rekonstrukcija Shakespeareova kazališta iz 1599.


U blizini kazališta Globe nalazi se galerija Tate Modern.


Millenium Bridge je most koji povezuje Tate Modern s katedralom St. Paul.


St. Paul Cathedral


(metro linija Jubilee - postaja Waterloo)
London Eye je otvoren u siječnju 2000. godine.


U cijenu karte (oko 20 funti) uključeno je i 3D ''razgledavanje s kotača'' u zgradi u kojoj se kupuju karte. Mi smo se vozile po noći, kotač se polagano okreće pa ni ne shvaćate da se vrtite u zraku, a pogled na London je fantastičan.

Nachos de pollo

subota , 17.09.2011.

Jučer sam bila u meksičkom restoranu, a kako obožavam njihovu hranu i sama ponekad malo eksperimentiram. Pa evo jedan recept koji sam nedavno radila:




Uploaded with ImageShack.us


Sastojci:
4 tortilje
4 crvene paprike
4 zelene paprike
1 konzerva kukuruza
400-500 g piletine
200 g sira
malo ljute paprike

Tortilje izrezati na trokutiće i peći u zagrijanoj pećnici na 150 C oko 10 minuta. U međuvremenu izrezati piletinu i papriku na kockice te peći na malo ulja. Dodati ljutu papriku i kukuruz. Tortilja trokutiće posložiti u obliku košarice i na njih posložiti smjesu parpike i piletine. Posipati s naribanim sirom i peći u pećnici dok se sir ne rastopi.

Torta sa sirom i jagodama

srijeda , 14.09.2011.



Za prhko tijesto:
40 dag brašna
3 razom pune žličice praška za pecivo
20 dag šećera
1 vanilin šećer
1 jaje
20 dag omekšanog maslaca ili margarina

Za nadjev:
25 dag maslaca ili margarina
50 dag svježeg kravljeg sira
20 dag šećera
1 vanilin šećer
3 jaja
1 omot praška za puding s okusom jagode

Dodaci:
1 kg jagoda
1 preljev za torte

Pomiješati brašno i prašak za pecivo te prosijati u zdjelu. Dodati sve preostale sastojke za tijesto. Miješati (spiralnim nastavcima) najprije kratko najmanjom, a zatim najvećom brzinom da se sve poveže u tijesto. Na kraju ga rukama oblikovati u kuglu. Omotati ga rastezljivom folijom i ostaviti na hladnom mjestu otprilike 30 minuta.
U međuvremenu zagrijati maslac ili margarin u lončiću. Otopljen ostaviti da se ohladi. Uključiti pećnicu da se zagrijava odozgo i odozdo (otprilike 180C). Namastiti dno okruglog kalupa.
Dio tijesta utisnuti u kalup, a dio tijesta staviti uz rub tijesta i pritisnuti uz stijenku kalupa da se dobije ograda, visoka otprilike 2 cm.
Za nadjev miješati (žičanim nastavcima) sir sa šećerom, vanilin šećerom, jajima, praškom za puding i otopljenim maslacem. Smjesu uliti u kalup i površinu izravnati.
Peći otprilike 65 minuta.
Kad se torta ohladi na nju naslagati polovice jagoda i preliti preljevom za torte načinjenom prema uputama na omotu.
Ostaviti tortu u hladnjaku da se ohladi pa poslužiti.

Sljedeći mjesec >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se