Final Fantasy istorija

13.01.2006., petak

Prva Era Final Fantasy-a (1987-1997)

Final Fantasy Nintendo (1987):

Činjenice: Prva FF igra ikada, izdata za NES u Japanu 1987, kasnije objavljena i širom sveta pod istim imenom.
Svet: Srednjovekovni fantasy ali sa par stilskih inovacija koje su i izdvojile Final Fantasy iz mora sličnih igara.
Priča: Nekoliko bezimenih ratnika svetlosti na quest-u spašavanja princeze, sve počinje kao stereotipna fantasy priča ali odlazi daleko dalje. Za razliku od ostalih igara koje imaju po priči definisane likove (izuzev FFIII i FFXI) u FFI je izbor na igraču da sastavi i imenuje grupu od 4 heroja iz ponudjenih klasa.
Battle System: 4 lika u borbi. Čista potezna borba bez vremenskih ograničenja. Level up je putem experience-a, likovi koji mogu da bacaju magije ih kupuju.
Obrade i re-izdanja: Final Fantasy I & II (NES), Final Fantasy (WonderSwan Color), Final Fantasy Origins (PSX), Final Fantasy: Dawn Of Souls (GBA). Osim spomenutih poznatijih verzija u Japanu su objavljene i verzije za MSX2 (1989) kao i obrade za FOMA i CDMA 1X WIN (2004) servise za download igra a za mobilne telefone u Japanu.
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Final Fantasy II Nintendo (1988):

Činjenice: FFII originalno nije izašao nigde izvan Japana. Prvi FF sa pričom vezanom za likove.
Svet: Klasičan srednjovekovni Final Fantasy.
Priča: Zla imperija Barmekia je ubila roditelje četvorici glavnih likova koji nakon toga prave pokret otpora samo da bi kasnije saznali da Imperija nije baš kriva za sve…
Battle System: 4 lika u borbi. Sistem razvijanja likova je veoma interesantan i neuobičajen za kasnije Final Fantasy igre, level up se dobija u zavisnosti od akcija u borbi, ukoliko samo napadate attack power će vam rasti, ukoliko gubite energiju često imaćete više HP. U sistemu FFII postoji čak i mogućnost za level down. Magije se kao u prvom FF-u kupuju stim što se sada mogu učiti ili iskoristiti jednom kao predmet.
Obrade i re-izdanja: Final Fantasy I & II (NES), Final Fantasy II (WonderSwan Color), Final Fantasy Origins (PSX), Final Fantasy: Dawn Of Souls (GBA).
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Final Fantasy III Nintendo (1990):

Činjenice: U originalnoj verziji FFIII je bio i ostao Japan only.
Svet: Klasičan srednjovekovni Final Fantasy.
Priča: Priča je ponovo bez karakternih likova kao u FFI. Kristali su izabrali četvoro dece da postanu novi ratnici svetlosti i spasu svet.
Battle System: 4 lika u borbi. Sličan onome iz prvog dela stim što po prvi put uvodi sistem poslova (jobs).
Obrade i re-izdanja: Ništa za sada, obrada za WonderSwan je bila najavljena za 2002. godinu ali je zbog propasti konzole otkazana. Od kasnijih najava iz 2003. za GBA ili PSX verzije takođe ništa nije bilo, sve dok krajem prošle godine nije stigla i zvanična najava za Nintendo DS obradu igre koja će se pojaviti do kraja 2005.
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Final Fantasy IV Super Nintendo (1991):

Činjenice: Prvi FF za 16-bitnu konzolu, izvan Japana igra je izdata pod imenom Final Fantasy II (US), mada u kasnijim kompilacijskim izdanjima (za PSX) je ponovo dobila pravo ime - Final Fantasy IV. FFIV je u Japanu izašao u dve verzije Easy Type i Hard Type (jedna lakša a druga umobolno teška verzija za najtvrdje igrače)
Svet: Čisto srednjovekovno okruženje sa FF motivima kao što su leteći brodovi, chocobo ptice i slično.
Priča: Priča prati Cecila, Dark Knight-a, kapetana Red Wings-a koji je odlučio jednom za svagda da više neće otimati kristale od nedužnih ljudi u ime imperije.
Battle System: 4 lika u borbi. ATB po prvi put (sistem u kome vreme odredjuje redosled poteza). Battle sistem je prilično prost, likovi po priči imaju definisane klase a levele stiču experience-om.
Obrade i re-izdanja: Final Fantasy IV (WonderSwan Color), Final Fantasy Chronicles (PSX).
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Final Fantasy V Super Nintendo (1992):

Činjenice: Još jedan FF koji je dugo vremena bio Japan only.
Svet: Čisto srednjovekovno okruženje sa FF motivima kao što su leteći brodovi, chocobo ptice i slicno (nastavlja tradiciju FFIV)
Priča: Zlo biće sa druge planete preti da uništi svet. Heroj lutalica Butz sa svojim chocobom Bocom je besciljno lutao svetom dok nije primetio meteor koji je pao. Zatim kralj nestaje, kristal vetra se raspada i sve to u prvih 10 minuta igre, priča se kasnije gradi na osnovu tih dogadjaja. Ovo je ujedno i poslednji Final Fantasy (do FFIX) u kome se pojavljuju kristali kao bitan deo priče.
Battle System: 4 lika u borbi, ATB kao u FFIV, sistem klasa/poslova postoji kao u FFIII ali je ovoga puta daleko složeniji i otvara više mogućnosti za razvijanje bilo kakvih kombinacija likova.
Obrade i re-izdanja: Final Fantasy Chronicles (PSX).
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Final Fantasy VI Super Nintendo (1994):

Nekad davno postojala je magija,no,ona dugo nije vidjena,ali se suska da sile imperije zele opet da je ozive.Devojka Terra,zarobljena zbog sumnje,da poseduje odredjene magijske moci,uspeva da pobegne i pridruzi se pobunjenim Povratnicima(Returners).Na njoj i njenim prijateljima je da se izbore protiv zlog imperatora Gesthala i jos zlocudnijeg generala Kefke.No ne bi ovo bio Fina lFantasy kada bi se prica zasnivala samo na tome.U sustini zaplet je mnogo komplikovaniji.Terra ima dvostruku prirodu jer je ona u stvari pola-covek pola-esper(drevno bice sa magijskim mocima),pa ce se sa vremena na vreme i morati da se bori i sa samim sobom kako bi do kraja shvatila svoju sustinu i naucila da koristi moci kojoj su joj date.Imperija ce poksati da dodje do moci Statua Boginja,no kefka ce ih izdati,sam poredjati statue po pravilnom redu i-dovesti do kraja sveta.Ma koliko to gadno izgledalo,ovo nece biti kraj igre.Vasa druzina ce se naci rastrkana po celom svetu,gradovi su sruseni,kontinenti potonuli,mora isusena,a Kefka jedina vrhovna vlast.Na vama je da ponovo skupite svoju druzinu i unistite Kefku da bi ste svetu vratili mir.Iako je ovaj kratak sadrzaj desavanja u igri nedovoljan da vam se docara prica iz Final Fantasy 6 je dovela dp nekih drasticnih promena u nacinu vodjenja price, ali i kompletnom odnosom prema njom .Po prvi put,su i to na dobar nacin,iskoriscene i neke tabu teme kao sto je samuoubistvo,trudnosca u ranim godinama,tragicna ljubav i slicno.Svaki lik pri tome,ima neke svoje unustrasnje demone koje mora savladati kako bi uspeo da opstane,a prikaz smaka sveta samo jos doprinosi svemu ovome.Sve u svemu,pred nama je ovog puta bila jedna zaista zrela prica,sa psiholoskim razvojom junaka,neobicnim preokretima,koja je otvorila brojna vecna pitanja kakva se odavno postavljaju u umetnosti,ali koja se nijedna igra do tada nije usudila da u sebe ukljuci.Verovatno je razlog tome verovanje da igre postoje samo da bi zabavile i da one netrebaju da teze nekoj preteranoj kompleksnoscu.
-Ali,odavno je dokazano da i igra moze bit iumetnost,stavise da bi to i trebalo da bude,i da bi stoga trebalo da tezi i nekim visim idealima.Postavljanje takvih tabu pitanja koja su istovremenu uznemiravajuca ali i zajednicka svim ljudima tome dosta pomaze jer pruza igracu priliku da interaktivno pokusa da odgovori na te probleme i da na neki nacin i da na neki naci ucestvuje u njihovom resavanju.Sama cinjenica da su to uglavnom arhitipi cini da se svi mozemo uziveti i prepoznati u pojedinim likovima sto opet sa svoje strane doprinosi zanimljivosti.
-Ono sto je takodje unelo neke novine u sam sistem price bilo je to sto u ovoj igri nije postojao glavni lik.Istina,neki likovi su bili nesto razvijeniji od drugih,ali je u sustini igrac mogao da napravi druzinu kakvu hoce.A svaki od likova je imao svoju pricu koja ga je odvajala od ostalih,ali mu daje vlastiti cilj i sudbinu koja ga prati.Ni zlotvori nisu bili tako jednostavni i,sad vec prateci tradiciju pratecih nastavaka,posedovali su razlicite osobine i razlicite strane licnosti.Posebno je fascinantan bio general Kafka.Bez obzira na svu mrznju i gadjenje koje cete prema njemu osetiti tokom igre,niko nemoze poreci da je Kefka najbolje osmisljen zlotvor u istoriji RPG-a.
-To nije neko misteriozno bice koji ce vam uvaliti strah time sto ga u stvari ne poznajete.Naprotiv,on je sa vama u igri vec od druge scene u prvom poglavlju.Vi cete ga dobro upoznati i shvatiti njegove namere sto ce sa svoje strane doprineseti mrznju koju cete poceti da osecate prema njemu.Od pocetka cete znati njegove namere i izopacenu licnost,da je potpuno amoralan i surov,ali i pritom nesvestan toga.On ne deluje sa svescu da cini zlo vec jednostavno sledeci svoje (zle)nagone,ocigledno nepoznajuci ni jedan put kojim bi mogao krenuti
-Dakle prica ove igre definitivno unosi neke preokrete,ali i moralne dileme.Cesto ce vam se desavati da pocnete da se saosecate sa Kefkom iako se potpuno svesni toga da je on iskonski zao i da mu nema pomoci.No,naucite da sve sto se desava posmatrate sa dve strane,umesto da kao u drugim igrama znate da tamo negde postoji zlo koje morate da unistite da spasite svet.Naprotiv u ovoj igri necete uspeti da spasete svet i on ce propasti ali se ponovo roditi i dati vam sansu da od tog sveta napravite kraljevstvo mira i srece.Mozda bi se sve ovo moglo posmatrati pesimisticki(verovatno je to i ideja tvorca igre)-nas svet je tolko ogrezao u zlu da je jedino resenje unistiti ga i krenuti ispocetka.Mozda u tom svetlu Kefka onda i nije tolki zlotvor....Mozda je on ucinio dobro delo.
-Grafika u ovoj igri je svakako jedna od najboljih kad je rec o 2D igrama.Sve druge tehnicke karakteristike su manje vise slicne onima u predhodnim ostvarenjima,ali moramo istaci fenomenalnu muziku zbog koje i mnogi i danas tvrde da je Final Fantasy 6 igra sa najboljim soundtrackom svih vremena(ja bih ipak prvo mesto dao onom iz Final Fantasy 7,ali dobro sticicemo i do toga).Igra je u Japanu prosla fenomenalno,a postoje neki podaci da je ovo najprodavaniji RPG u Americi u to vreme.Svejedno i ako ovo nije istina,u pitanju je igra koja je postala kultura i koja je danas stekla milione fanova koji se kunu da je to najbolja igra ikad napravljena.
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Prelazk na Playstation

Razvoj Final Fantasy sage je umnogome vezan za razvoj konzola.Vec smo videli koliko je prelazak na SNES znacilo za ovaj serijal,a mozete zamisliti koliko je novina donela prelazak na Sony Playstation konzole.Jos 1995.godine Square je najavio novi nastavak Final Fantasy i nagovestio i nagovestio da ce on doneti neke kardinalne promene.Tada je objavljen demo u kojem su se pojavila tri lika iz Final Fantasy 6-Locke,Shadow i Terra-koji su se borili protiv zmaja.Taj demo je bio potpuno 3D,a likovima ste upravljalipomocu misa(da li sam ja to zaboravio da napisem jednu veoma vaznu stvar to je bio kompjuterski demo).Vecina onih koji su to videli,mislila je da je u pitanju nova revolucija na Nintendo konzolama,ali nikom nije palo na pamet necem potpuno drugacijem...Sve dok Square nije otkrio svoju tajnu-Final Fantasy 7 ce biti igra za Sony PlayStation.Sta je to znacilo za dalji razvoj serijala...Pa ni manje ni vise nego bacanje ketridz kroz prozor i baskaranje u novim blagodatim CD-ovima."Nasa kompanija je konacno mogla da se potpuno razmahne i napravi igru kakviu je oduvek zelela".Savrsenstvo.Cisto Savrsenstvo barem za to vreme.
-Cisto da napomenemo to nije bila prva Squerova igra za konzolu.Pre toga je uradjena neka mesavina izmedju RPG i Tuce po imenu Tobal NO1.U pitanju je bila igra za koje je likove dizajnirao Akira Torayama,nama poznat po svojim kreacijama Dragon Ball Z,i Chrono Tigger.Igra je bila klasicna tuca,ali je posedovala takozvani quest mod i RPG dimenziju.Ona nije bila neko cudo,malo ko je se danas seca,ali je posedovala jednu veoma bitnu stvar-demo za Final Fantasy 7.

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.01.2006., četvrtak

Druga era! (1997-????)

Final Fantasy IV i V su otprilike uneli sve osnovne koncepte koji ce krasiti ovaj serijal u buducnosti.Kao sto ste mogli videti,prica je dostigla nivo knjizevnog dela,likovi su postali karakterni i igrac se lako mogao uziveti u njihove avanture,borbe su razvijene,a igre su pocele da privlace sve vise i vise fanova.Kasniji nastavci ce tome samo doprinositi,da bi do danas Final Fantasy postao ime na ciji ce se sam pomen milioni ljudi sirom sveta samo stresti,pomislivsi na sate i sate zivota koji su ostavili uz omiljeni nastavak.Znamo koliko je vazna za Final Fantasy prelazak sa platformu na platformu pa ce tako prelazak na Play Station dovesti mnogo toga novog,ali no pogledajmo sta je bilo dalje:

Final Fantasy Play Station 1997

Činjenice: Prvi FF za PSX i prvi FF sa 3D grafikom i FMV animacijama. Igra je izasla širom sveta pod istim imenom.
Svet: Neuobičajeno okruženje za FF do tada, futurističko i mračno, tehnologije je daleko više nego u FFVI.
Priča: Shinra je mega-korporacija koja vlada svetom i explatiše mako energiju iz zemlje oduzimajući joj na taj način zivot. Mala grupa odmetnika (Avalanche) se bori protiv Shinre postavljajući im bombe u reaktore. Glavni lik je bivši vojnik Shinre Cloud Strife koji počinje priču kao plaćenik te grupe.
Battle System: 3 lika u borbi. ATB je i dalje prisutan. Level up je klasičan putem experience-a a likovi dobijaju sposobnosti equipovanjem različitih ‘materija’ u slotove na oružiju i armoru.
Obrade i re-izdanja: Ništa za sada.
Nastavci: Od kako je FFVII izašao i stekao planetarnu popularnost kružile su priče i tračevi o mogućem nastavku iako to do tada nije bilo uobičajeno u seriji. Tek 2003. nakon nastavka FFX u vidu FFX-2 najavljen je i Final Fantasy VII: Advent Children kompjuterski animirani DVD-only film čija se radnja dešava 2 godine nakon kraja originalne FFVII igre. Posle najave FFVII:AC filma najavljeno je i dosta novih FFVII igara - Final Fantasy VII: Before Crisis (Mobile), Final Fantasy VII: Crisis Core (PSP), Final Fantasy VII: Dirge Of Cerberus (PS2), koje bi sve zajedno sa originalnim FFVII i FFVII:AC filmom trebale da čine kompletnu FFVII priču.
Jos informacija
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Final Fantasy VIII Play Station (1999)

Činjenice: FFVIII je izašao širom sveta pod istim imenom.
Svet: Totalno originalni futuristički svet, daleko svetliji od onoga iz FFVII.
Priča: Priča se vrti oko Squalla Lionharta, gunblade mastera, učenika Garden škole koja obučava elitne specijalne jedinice SeeD koji brane pravdu i sve ostalo za odredjenu sumu Gil-a. Kasnije se pretvara u anime-like love story.
Battle System: 3 lika u borbi. ATB sistem. Level up je putem experience-a, a osobine i sposobnosti se dobijaju kroz veoma složen Junction sistem koji se zasniva na gomilanju magija koje se izvlače iz protivnika u borbi. Junction sistem uključuje i guardian force tj. summone koji likovima otključavaju mogućnosti za budženje i donose nove sposobnosti. Junction sistem je verovatno jedan od najsloženijih sistema u bilo kojoj FF igri.
Obrade i re-izdanja: Ništa za sada.
Nastavci: Kako je priča u FFVIII prilično kompletna za sada nije bilo ni tračeva o nastavcima.
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Final Fantasy IX Play Station (2000)

Činjenice: FFIX je izašao širom sveta pod istim imenom.
Svet: Za razliku od pretnodna dva SF dela FFIX ima srednjovekovni fantasy svet inspirisan starijim FF naslovima i kao takav predstavlja stilski omaž starijim delovima FF serijala.
Priča: Sve počinje kao otmica pinceze Alexandrije Garnet, od strane grupe lopova medju kojima je i glavni lik Zidane. U FFIX slično kao u FFVI ima više glavnih likova jer se priča kasnije podjednako vrti oko svih.
Battle System: 4 lika u borbi. ATB sistem. Level up je putem experience-a praćen zaradjivanjem kristala sa kojima se odključavaju sposobnosti. Oružija i ostale stvari koje se mogu equipovati u FFIX takodje donose karakteristike likovima.
Obrade i re-izdanja: Ništa za sada.
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Final Fantasy X Play Station 2 (2001)

Činjenice: FFX je izašao širom sveta pod istim imenom. Prvi Final Fantasy koji je uveo voice acting (govor) i full 3D pozadine. Takodje i prvi Final Fantasy koji je kasnije dobio nastavak.
Svet: Spira - totalno originalan fantasy svet stilski inspirisan istocnjačkim kulturama.
Priča: Svet Spire je ugrožen od strane Sin-a, pojave koja pravi haos sa vremena na vreme i nikada ne nestaje. Jedini način da se Sin privremeno zaustavi je final summoning koji može da izvede samo summoner koji sakupi sve Aeone (summoni u FFX). Yuna, ćerka summonera koji je prošli put zaustavio Sin-a, kreće na put sakupljanja Aeona praćena svojim čuvarima medju kojima je i glavni lik Tidus koji je sasvim slučajno dospeo u svet Spire i čija priča tek treba da bude ispričana.
Battle System: 3 lika u borbi. Moguće je menjati likove i za vreme borbe. Nema ATB-a. Klasični leveli i level up ne postoji, likovi sakupljaju sphere level-e sa kojima se kreću po sphere grid-u na kome aktiviraju sposobnosti i podižu statistike.
Obrade i re-izdanja: Ništa za sada osim Final Fantasy X International verzije koja je donela par novih elemenata u igru, neki od najvažnijih su ekspertski sphere grid, dodatni boss-ovi (dark aeon-i i penance), mogućnost brisanja sphera sa sphere grid-a clear spherama kao i ribbon. Uz Final Fantasy X International došao je i video "Another Story" koji povezuje FFX sa FFX-2. Video je kasnije objavljen i na engleskom u oficijalnom PS2 magazinu kao "Eternal Calm" a danas se najlakse može pronaći na Internet-u u programima za razmenu fajlova. Treba još napomenuti i to da obična FFX PAL verzija sadrzi sve što i FFX International (osim "Eternal Calm" videa).
Nastavci: Final Fantasy X-2 (PS2)
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Final Fantasy XI Play Station 2 (2002):

Činjenice: Prva FF online multiplayer-only igra. FFXI je za sada izašao samo u Japanu u PS2 verziji dok u US za sada postoji samo PC verzija. Izgleda da PS2 verzije izvan Japana ni neće biti, dok je verzija za XBOX360 najavljena.
Priča: Igrač na početku mora odabrati jednu od tri zemlje i na osnovu toga će se priča razvijati kasnije. Sve zemlje su živele zajedno u miru dok se nije pojavila tama koju je doneo Shadow Lord. Tama je donela nesigurnost i borbe u sve zemlje i sada posle mnogo izgubljenih života došlo je vreme za različite nacije i rase da se ujedine i bore zajedno protiv zla u svetu ne bi li vratili mir. Ono što izdvaja FFXI od ostalih online multiplayer igara je to što nema ubijanja medju igračima. Grupe od 2 do 6 igrača zajedno prelaze igru a svako bahato ponašanje prema drugim igračima se ne toleriše od strane Square-ovih GameMastera koji kontrolišu igru.
Svet: Svet Vaned'iela se sastoji od četiri zemlje: Bastok u kome su rudarstvo i alhemija bitni delovi ekonomije, San d'Oria religiozno kraljevsto, Windurst federacija trgovaca i Jeuno netralna zemlja koja se nalazi na veoma bitnoj lokaciji.
Battle System: Do 6 likova u borbi. Složen originalan sistem izgradnje likova koji se dosta razlikuje od prethodnih FF igara najviše zbog kvazi real-time borbi (sličan onome u Phantasy Star Online-u). Igrači osim rase biraju i jedan od 6 poslova
Obrade i re-izdanja: Poslednji expansion pack Final Fantasy XI: Rise Of Zilart je nešto kasnije izašao u Japanu za PS2 i već je od početka uključen u US PC verziju. Rise Of Zilart je proširenje u pravom smislu te reči, donosi nove klase, oružija, summon-e i misije koje dodatno objašnjavaju pricu FFXI-a. Ostali FFXI expansioni: Final Fantasy XI: Girade no Genei (Full Set 2003), Final Fantasy XI Chains of Promathia (Final Fantasy XI Online Pack 2004), Final Fantasy XI: The Vana'diel Collection (2005, za PC). Final Fantasy XI (XBOX360) Re-izdanje igre koje će sadržati sve expansione i možda i još novih stvari najavljeno je za XBOX360. To će biti prvi FFXI za igru na konzoli u US kao i prvi FF na Microsoft-ovoj konzoli.
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Final Fantasy X-2 Play Station 2 (2003)

Činjenice: Nastavak FFX-a inače prvi nastavak neke FF igre ikada.
Priča: Dve godine su prošle od kraja FFX i priča se nastavlja ali ovoga puta priča je Yunina.
Svet: Isto okruženje iz FFX samo par godina kasnije.
Battle System: Mešavina ATB-a i real time borbi sa mogućnošću promene poslova (odeće) za vreme borbe. Level up je vraćen dok su neke stvari iz FFX izbačene (sphere grid, equipovanje i modifikovanje oružija kao i overkill).
Obrade i re-izdanja: Ništa za sada osim Final Fantasy X-2 International & Last Mission verzije koja je izašla samo u Japanu početkom 2004. godine. Last Mission deo igre je skroz nov i dešava se posle kraja FFX-2.
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Final Fantasy XII Play Station 2 (2006)

Činjenice: Igra je najavljena još u Novembru 2002. promotivnim posterom a prve sledeće informacije u vidu slika iz igre i koncepta likova su se pojavile godinu dana kasnije 2003. FFXII je trebalo da izadje u Japanu krajem 2004. godine i početkom 2005. u US, baš kao što je pisalo u prošloj verziji ovog editoriala... ali je Square-Enix bez mnogo obrazloženja pomerio datum izlaska u Japanu na kasnu 2005. Što je izlazak US verzije u 2005. dovelo u pitanje. Za više informacija možete pogledati i zvanični sajt.
Priča: Poznata priča je za sada o dva kraljevstva, Arcadia i Rosaria, koja su u ratu godinama. Na strateški važnoj poziciji izmedju dva zaraćena kraljevstva nalazi se malo treće kraljevstvo - Dalmaska. Sa invazijom tog kraljevstva od strane Arcadie, princeza Ashe se pridružuje pokretu otpora. Kao što je ranije najavljeno, dva glavna lika u igri su Vaan i Ashe. Vaan je optimistični mladić iz starog kraljevstva Dalmaske koje je palo pod kontrolu imperije. Nezadovoljan situacijom tamo Vaan prekida svoje veze sa rodjacima i kreće u potragu za svojom slobodom. Kao avanturista, Vaan sanja o tome da jednog dana ima svoj airship. Ashe je jedina ćerka kralja Dalmaske i legalna naslednica trona. Nakon pada Dalmaske ona postaje vodja pokreta otpora protiv imperije. U dugoj poteri, Ashe gubi jednog po jednog prijatelja. Uprkos očajnoj situaciji Ashe ne gubi svoj ponos kao princeza, kasnije upoznaje Vaan-a i tu počinje njihova zajednička avantura.... Autori obećavaju da će love tema biti svedena na minimum ovog puta.
Svet: Ivalice iz Final Fantasy Tactics-a, najverovatnije pre dogadjaja iz te igre. U igri se takodje pojavljuju rase koje su prvi put vidjene u Final Fantasy Tactics Advance-u za GBA. Da li će FFXII biti ozbiljnije povezan sa pričom iz Final Fantasy Tacticsa ili se radi samo o sličnom okruženju - ostaje da se vidi kada igra izadje.
Battle System: Iz do sada objavljenih filmica battle sistem najviše podseća na onaj iz Star Ocean: Till The End Of Time (2004, Square-Enix), borbe u realnom vremenu sa mogućnošću kretanja po borilištu i pauziranjem za vreme izbora akcija u menijima.
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
- 22:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  siječanj, 2006  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Od pocetka po do danasnjeg dana izlaska jedne od najprodavanijih i najpopularnije konzolaske igre Final Fantasy!

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se