ponedjeljak, 28.07.2014.

PREDSTAVLJENA FOTOMONOGRAFIJA

U petak, 25. srpnja 2014. godine u Vatrogasnom domu u Alilovcima, predstavljena je fotomonografija pod nazivom: ALILOVCI - ZABORAVLJENI POGLEDI, autora Ivice Ciganovića.


Knjiga je nastala s nakanom zapisa i prikaza starih fotografija skupljenih od tridesetak vlasnika, pomalo zaboravljenih i gotovo odbačenih, fotografija koje dokumentirano prikazuju ljude, mještane sela, događaje, običaje, način života i rada. Fotografije su poredane u nekoliko cjelina, popraćene tekstom koji ih čini bližima. Listajući tu knjigu mnogi će se vratiti u djetinjstvo i mladost, ugledat će svoje pretke i drage osobe s kojima su dijelili dobro u dobru i zlo u zlu. A knjiga predstavlja dokument o jednom selu, možda malom po broju kuća i stanovnika, ali selu koje dobro pamti i cijeni svoju prošlost, časno živeći u svojoj sadašnjosti, a budućnost predaje potomcima da sačuvaju vrednote poštena života, domoljublja i nacionalnog ponosa.
Monografija je luksuzno opremljena, tvrdog uvedza, otisnuta na finom papiru, ima 120 stranica i 235 fotografija. Sažetak je napisan na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku. Izdavač je HKD Tkanica iz Alilovaca, suizdavač Biro-tisak d.o.o. iz Brestovca. Naklada je 500 primjeraka. Izdavanje knjige omogućila je Općina Kaptol.


- 14:24 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>




Do sada izdane knjige:



Društva



Općina Kaptol



DVD Alilovci
alilovci.dvd@gmail.com



HKD Tkanica
hkdtkanica@gmail.com

Uređuju


Ivica Ciganović
ivica288@gmail.com


Tomislav Ciganović
tom.ciganovic@gmail.com


Blog pokrenut: 22. svibnja 2009.