petak, 22.05.2009.

Dobrovoljno vatrogasno društvo

Dobrovoljno vatrogasno društvo u Alilovcima osnovano je 1983. godine. Danas ima upisanih 76 aktivnih članova, 28 članova vatrogasnog podmladka, 3 počasna i 104 podupirajuća člana.
Kroz 30 godina postojanja društvo je vrlo aktivno, posebno se ističe u radu s mladeži, tako da su do sada dva puta nastupili na državnom vatrogasnom natjecanju, redovito nastupaju na općim i na županijskim natjecanjima, a dva ljeta su ljetovali u vatrogasnom kampu HVZ u Fažani.
Društvo savjesno i odgovorno izvršava svoje obveze propisane Zakonom o zaštiti od požara i Statutom Društva, Uspješno surađuje s Općinom Kaptol i općinskim službama, ativno je u radu Vatrogasnog centra Kaptol. Financira se iz proračuna Općine Kaptol temeljem Programa rada kjega Općini dostavlja na usvajanje. Posebnu pozornost poklanja preventivnim aktivnostima koje sprečavanju mogućnosti nastanka požara.
O proslavi 20-te obljetnice potojanja, na pročelju Vatrogasnog doma postavljen je mozaik s likom Sv. Florijana - zaštitnika vatrogasaca, kojega je izradio akademski slikar Tihomir Lončar iz Zagreba.
ove 2013. godine DVD Alilovci će obilježiti 30-tu obljetnicu osnivanja i aktivnog rada.
Predsjednik DVD-a je ing. Mile Pavičić, zapovjednik je Zlatko Ciganović a tajnik Igor Ciganovć.
e-mail adresa: alilovci.dvd@gmail.com

- 21:39 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>




Do sada izdane knjige:



Društva



Općina Kaptol



DVD Alilovci
alilovci.dvd@gmail.com



HKD Tkanica
hkdtkanica@gmail.com

Uređuju


Ivica Ciganović
ivica288@gmail.com


Tomislav Ciganović
tom.ciganovic@gmail.com


Blog pokrenut: 22. svibnja 2009.