26.04.2015., nedjelja

Mešaj sestro, mešaj!

Mešaj sestro, mešaj!

nedjelja , 26.04.2015.


Ma, naletih na muzgavce u Centru, 30 čuna kilo.
Puknul sam ih 2 kile.
Kad je bal, neg jebal. Očišćene.
I tata to prvo u malo vode skuhati. Čista voda bez soli. 20tak minita.
Pluteni čep obvezatno nutra????????????????



Mit o hobotnici i plutenom čepu.
Mislim da je bitnije da bude predhodno zamrznuta, te se malo prokuha u ne posoljenoj vodi.
Sve u svemu, mekana ko putar, malo blesavo reć maslac,
onak, ko putar iz friđa. Zapravo, narod voli lupetati.
Eto, to je to.


Ništ, mladog krumpira, vegeta sol, maslinovo, zmešati i gore ocijeđene hobotničice.



Poklopiti i u pećnicu. Je da je bila mala gužva.



Tisnooo, tisno!
A jebat ga....kak je sardinama u konzervi, ili jatu?
Hobotničice u kon, ovaaaaaj, staklenki.
Fake Peka....e, a, ea, ća ćeš.....
ja bum ipak pivicu, a jebat ga, kaj špreham taj dalmatinski, asti Gospeee,
ki Rvat u Beogradu....
-Kelner, bre, de jednu mešanu pizzu
-Joj, joj, Hrvat, meso je mešano a pizza je kombinovana!!!!

Sat vremena na cca 200 ° NivesCelzijusa.
Dragi Moji, da vam rečem nekaj.....meni se kosa digne na ovo malo ćele, kad čitam, a ona Jane, kak u receptima i po internetu zna pisati, o tim temperaturama u pećnici.
Sat vremena peć nekaj na 200 ° NivesCelzijusa, je garant za dobar komad ugljena.
Meseka inače pečem na 150 - uvrh 160 ° NivesCelzijusa.

I tak to uru, do uru i pol, bilo je poklopljeno, pa se dalo. Staklo debelo.



Vađeno, mešano, neće mrcina, pa moram ja.

Vino na pola projekta.
Mislim, ak Jasmin Stavros zove onu svoju pjesmu "Ciju-Miju" projektom, ondak bi i ovaj ručkić trebal biti projekat,
a oni u NASI, sa svojim projektima, neg se jebu!

Vina malo....vino u marinadama omekšava meso, ma sve, ali u kulinarstvu znaju napraviti pizdarija, ako se pre rano stave.
Otvrdnjavaju, "skupljaju".

Drugo, vrste vina, s obzirom na boju.
Crnjaki idu u crvena meseka, "teška mesa", ono kaj te drži, za razliku od beloga, piceki, purice, ribice, pa do nekih pjenušaca za plodove mora,
ili desertnih vina u kolačima.

Sve u svemu, ne da se pojelo, neg se lebcem pomazalo.



Paziiii!!!!!
Malo vinaaaa, deci, ostatak je tata use, uz onih 4 litre pive,
uh, što je bilo veselo.
Pisma se Orila iz kužineeee!

Daj pive, ja bi piveeeeeee i ne bi stajaaaaa, ja bi pijaaaa i htijaaaaaaa
pismom ti prićiiiiiiiiiiiiiiiii













- 10:24 - gukni (6) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2015 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2