29.01.2014., srijeda

Da Rembrandt von nekako

Da Rembrandt von nekako

srijeda , 29.01.2014.


Nightwatch, nama desni, svijetli lik, sa kopljem.
Fakat 3 D projekcija.
Namučil se Rembrandt.
Nije tako loš slikar, hehehe, al je perfekcionista.
Ekipa je to rentgenski snimila i otkrila niz prepravaka u unutrašnjosti slike, baš oko koplja.

Setil sam se spike seke iz davnina.
Ošla seka u Parizer, pa simtetamte i normališ Louvre.
Platila kartu, niski start i trk unutra:
-đe je, đe je?
-Qui, mademoiselle?
-paaa Mona Lisa!
-Droite, le premier couloir ŕ droite, puis ŕ gauche.

......i buraz, dotrčim ti ja tam, kad ono, kurac
-kae bilo?
-ma to ti sličica, vak...
Opiše seka rukama pravokutnik u zraku od cca 70X50 cm.

-Mislim, znaš zakaj ti to pričam?
-zakaj?
-Poslije sam naletila na jednu, ali.. sličurinu, ono, 5 metri široka, 4 visoka,
na njoj neki fajt....100 konja, 200 ljudi, sablje, koplja, mačevi, strelice, ma stokuraca iii gledaš, nikad to nisi vidil, ono, sve tak živo da misliš, sad bu ispali sa slike, detalji do jaja.......
odem do pločice da vidim ko je to naslikal.....nikad čula, nikad!!!
..da Vinci....ja to ne kužim, toliko pompe oko Mona Lise, goli kurac za Ovu.




- 09:26 - gukni (3) - štampaj - #

28.01.2014., utorak

Dinstani grah iz konzerve

Dinstani grah iz konzerve

utorak , 28.01.2014.
Prvo sam napacal komad sv. plećke sa solju biberom, granulama češnjaka.
To sam del u rajnglicu na vruću sv. mast, pa na laganici karmeliziral sa obe strane te poklopil. Meseko se zaparilo i počelo puštati svoj sok.
Tak sam to maltretiral dok se tećnost, saft, nije reduciral.
Podlil sam sa malo vode, namazal sa senfom i dinstal, pekel, stalno okrečući. Kad je bilo gotovo, meseko sam ocedil i del ga na ker. oval te pokril alu folijom da se "odmara". Ne valja seći vruće, jer se ondak rasuši i ko jelovo trešće je.
Ovak najčešće spremam meso, iz razloga kaj je sočno, a i najjeftinije u smislu energetske potrošnje-plin.



Saft koji je ostal od mesa se razdvojil u mast i talog, nazovimo ga tak.
Mast sam scedil u woka, zagrijal i puknul luka da se dinsta.
Odprl dvije piksice graha, jedan je bil kakti chilly.
Puknul ih na požutjeli luk, dodal žlicu vegete i lopaticom tračkal po 1/4 graha, pretvarajući ga u pire, tak da dobim malo "gustina", kaj bu to sve povezal.
Dodal tri lorbera, 4 režnja češnjaka i 4 ljuta feferona iz staklenke (ukiseljeni),
sve sitno sjeckano.



Dinstal i dalje, pa 2 žličice crvene paprike, pa žlicu koncentrata, "konžerve",
što bi rekli južnjaci.
Ukuhal do neke srednje konzistentnosti i
to je to.
- 08:37 - gukni (9) - štampaj - #

27.01.2014., ponedjeljak

Che Wa Phi u Woku

Che Wa Phi u Woku

ponedjeljak , 27.01.2014.
Strani brand sa hrvatskom Domovnicom!

Pričaju znalci da su nekada postojale tri prakuhinje.
Perzijska, kineska i mexička.

Začini!? Bit i esencija sviju.
Koliko su nam Templari i Sveta majčica ....., ognjem i mačem,
nama EUropljanima, poboljšali, okuse bezlične hrane,
iz daleke nam Azije, sve dok,
ovi Sulejmani nisu zblokali to, pa smo se okrenuli ka Americi,
zahvaljujući našem Bračaninu Columbu (mislim, ak je Marco bil sa Korčule, velika je vjerojatnoća, daa....).
Zamisli si sam Teletabise, iz te EU kolijevke, skuhati govedinu,
"vodu" baciti i meso pojesti, cccccccc, popizdim!!!!

Wok mi je strašan sud.



To je prestrašno, kak je to dobro oblikovano, kak ta vatra klizi oko stijenki, kak to jednomjerno grije.
Sve možeš u njem i kuhati i dinstati i peć i pržiti i pariti,
ma i jesti iz njega.



Da!
I te kineske Che Wa Phi-je....je, jeeeeee, You love me, jeeee, jeeee, jeee
♩ ♪ ♫ ♬

Pločice više volim u trbuhu, nego na njemu.
I hitiš te banjalučke pločice, frigaš jednu stranu, pa drugu, pa ih, špatlom, razdvojiš u sarajevske, čuna-e (iz somuna) i dalje vrtiš lopaticom do gotovosti.

Naravno, u konačnosti, puno luka.
Saftom, te goveđim temeljcem natopiti kruha i prepečenac.



Oh daaa, zaboravih....Eduarde Tnx!

- 12:22 - gukni (15) - štampaj - #

26.01.2014., nedjelja

Arhimedova juhica

Arhimedova juhica

nedjelja , 26.01.2014.
Da! Tak sam je nazval i skuhal u čast toga genijalca.

Eeeee, da vam je biti bar 5 min. u mojoj glavi.
Koji su to opsesivno kompulzivni poremećaji, da nemreš biliviti,
a sve je počelo tak bezazleno.
Obična jebena juhica, za obični nedjeljni ručkić.



Ja to kuham u "špageteriji", nekak mi u finišu zgodnije, sam zvlečeš perforirani nutarnji lonac, ocediš, a u glavni pukneš rezance i gotovo.

I stavim meso, natočim vode, pa na plin i počnem čistiti grincajg, te ga laganica dodavati.
I dodajem ja i dodajem, a nivo juhice sve veći i veći.
Počelo curiti van, pa na plin, pa cvrčanje iiii
setim se Arhimeda.
Ono, kad se sel u kadu, pa istisnul vode van, pa sav sretan iskočil i istrčal vani ko naš pok. Tomislav Gotovac, s tom razlikom da je vikal Heureka,
no eureka, što zapravo znači da ti se upalila ona lampica iznad glave,
ak imaš sreće da ti ni pregorila.
Ali, to nije sve, neg se setim te krune, zapravo nije bila kruna, neg lovorov vijenac od zlata, pa se car pital,
-jeli je od zlata, ili me zlatar zveslal
I sve ja to kao znam, no fatam sam sebe da mi baš ni jasno.
A znam, da sam znal.
Sjebali me volumeni.
Jednostavno zablokiraš.



I normalno da ga je lik od zlatara štel zlevatiti, na foru kaj je zlato legiral sa srebrom, koje je jeftinije. E, i eto nas kod specifičnih težinaaaa,
no, sad to nije važno.

Pa se setim Galileja, pa Newtona, pa eto i Tesle.
To mi čitava galerija likova prolazila glavom, oooooomajke ti.

Uglavnom, sjelo meni to na kraju balade.

Nisam ko ovaj moj Zweistein.
Njemu ni dalje nije jasno, kak to da Mi nikada ne vidimo onu Tamnu stranu mjeseca.
I kad sam mu objasnil, nejde mu u glavu:
-a zakaj se okreće baš tom brzinom, a ne nekom drugom
-e jebi se!






- 21:28 - gukni (4) - štampaj - #

24.01.2014., petak

yubi tubi

yubi tubi

petak , 24.01.2014.
Malo čistim Compa od tih smeća, pa to sklanjam što na vanjski hard, što po Internetu.

Ovaj Yubi Tubi je dobra stvar. Ima svoju "težinu" i ja mu predviđam dugi vijek trajanja. Poprilično pametnih stvari ima, ima mjuze, recepata, štoseva, uputa, tih tutorialsa iz raznih sfera,
ma fantazija.

S druge strane to smeće od FB. Zbilja smeće!!!

Zapravo je najbolji onaj teški Hard!
Štemajzl, čekić i kamen, pa kreši Mile!
Ajd', ni pećine nisu loše.
Kamen je majka svih Hardova.

I na taj hard sam zabilježil jedan godišnji u Sukošanu.
Neg se najde.


Eto i na zahtjev svekolikog pučanstva smo upucali i Copyright od Kromanjonca, tam od -3284 g. pa + (križ-Isus) do 2090. god., naravno,
rimskim pismom, oooo tempora, ooooo mores.

Neg gledaju strani turisti. Na kraju krajeva oni znaju da su negdar tu živili kromanjonci.

No, eta i videa, pa ko hoće, neg gleda, a tko ne....širok mu drum!




Aj bok!

- 13:50 - gukni (6) - štampaj - #

23.01.2014., četvrtak

Tata od formata

Tata od formata

četvrtak , 23.01.2014.
Sinčina na noge lagane već u rano praskozorje.
Ovaj mlađi, Zweistein.
Trening. Svaki dan on tak.
Pa ti klinjo donese zlato i pehar sa međunarodnoga, samac, skif.
Gušt se dizati za njega, spremat ga i otpremati.
Zmaj to najviše tetoši.



-Kaj buš?
-speci jaja



Termiti su goli klinac za njega.

I tajo se bacil mam na ručka.
Dete ide u 11 h van iz kuće, u školu.
Vraća se oko 6 navečer.
Od 6 do 6, svaki dan, sem nedjelje.

Za ručka sam delal restani krompir i komad plećke, kaj sam ju pekel gore na plinu u rajnglici, na masti.
Prvo ju pečeš na laganoj vatri, okrećeš, pa poklopiš, pa ona pušta svoj saft, pa kad skužiš da počne "cvrčati", podliješ malo vode, poklopiš, tak se dinjsta, pa okreneš svakih malo, pa na kraju pustiš da malo ucvrči, da voda spari i gotovoooooooooo. Hitiš na tanjura, prekriješ alu folijom i pustiš da se odmara, cca 1/2 sata.



U međuvremenu, opereš i skuhaš krumpir u ljusci, oguliš, narežeš na šnite.
Na kilu krumpira ja stavim dinjstati oko 200 gr. luka, na maščobi, srednje sitno sjeckano. Kad požuti, hitim na to krumpir i dinjstam, tračkajući ga vilicom, ili kuhaćom. Gnječim ga, ali pazim da ne bu pire.
Ono, pustiš ga da se lagano zapeče. Na kraju posolim, a neki deneju i peršina i bibera, čak muškatnog oraščića. Sebi sam ga del.



Juhica
-komad cvijetače
-komad krumpira
-malo vrhnja
-pileći temeljac
-začini

Sve skuhano i zmiksano u krem juhu.



And fajnli, da pohvalim Zmaja!
Vrhunski odabir, perfektna cijena, hrvatski proizvod....tu, u Selskoj.



aaaaaaaaahhhhhhhhhhh, kao i sve ostalo iz konzuma, jelte?!?!
- 11:31 - gukni (8) - štampaj - #

22.01.2014., srijeda

Banana bez Splita

Banana bez Splita

srijeda , 22.01.2014.
Svoj na svome. Malo slobodnih dana, pa se ima vremena za hobije.
Kuhaju se normalna jela. Za kerefeke i oblizeke se nema.
No, ipak bum puknul jednoga recepta, kaj se negdar jelo...desert.
Čist, ono, teoretski.

Pokrenul sam se u Photoshopu i hitil na realizaciju nekih ideja.
Neke pokupljene sa interneta....izazov meni u smislu da ih tehnički rješim, a neke čist, onak, iz glave.

I evo uradaka!
Skoncentriraš se na jedno, promakne ti drugo.



Pozadina! I baš je bijela morala biti ispred, grrrrrr.
No, ponovilo se. Za neke stvari je čist dobro da se ponovi. 2 X je 2 X.



Jako jednostavno.
Ražnjić>PS>drke drke Đon...od sirovih materijala.



To bi bilo to, a sade recepat.

Flambirane banana'ssss.

-Nešto banana
-štaub šećer
-Cointreau liker...glasoviti francuski liker od naranđe + cognac




-neki Cognac
-nekaj maslaca

Banane se uvaljaju u šećer u prahu, preliju cointreau likerom i ostave se tak u toj "marinadi".
Nakon par sati ih počnemo peći u tavi na maslacu,
pa drugu stranu......
pa zalijemo Cognac-om iiiii




Wuuuuuššššššššššššššššš



Serviramo, možda čokolada, možda sladoled........



To je to! Aj bok!

Jen update.10:25 h
Nekaj si mantram za jeftinjak verziju.
Kupiš unučić pakung Badelovog Brandya, a možda ima i kaki vinjak, tj. Cognack u toj varijanti,
a možda već toga imate doma,
a možda su u šumi.
Za liker zemeš malo toga, pa naranđe, par kapi limuna i to skemijaš u liker, a ostatak za flambiranje, haaaa???




- 09:02 - gukni (8) - štampaj - #

21.01.2014., utorak

Peglaj telac, peglaj!!!

Peglaj telac, peglaj!!!

utorak , 21.01.2014.
Već mi prešlo u naviku, da stalno govorim, kad uletim u kružni tok:
-Peglaj telac, peglaj!!!
isto kao što spominjem rodbinu i ovima na cesti, sa četri upaljena žmigavca,
uz kakvu pekarnicu, ili kiosk.

Znači kružni tok!



Da apsolviramo ono što znate. Znači nema ulijetanja u kružni tok ko muha bez glave. Ima znakić STOP i mi kužimo da treba stati, jelte. Bravooo!
I ondak polako uđemo unutra i eto problema.

Da skratim.
I vozi se frend po desnoj rubnoj traci, hoće proć izlaz na desno, pa će on na drugome, slijedećem van, kad iz srednje trake čiča nadesno i
BUUUUM u njega.
-e ti si kriv
-ne nisam, ti si
Došla policija i veli policajac Čiči:
-Zamislite Gospodine da je ovaj kružni tok, ravna cesta, ispeglajte si ju u glavi, jel bi vi iz srednje trake, samo tako skrenuli udesno, bez provjere i jeli gospodin u rubnoj desnoj traci ima prednost?
Na to će Čiča:
-ja sam dal žmigavac i on mora stati, propustiti me, tj. on mora na prvom izlazu izaći iz kružnog toka.

-ne gospodine, gospodin u rubnoj desnoj traci ima pravo da se vozi u krug dokle hoće, ako želi i čitav dan!!!



Vas 80% pojma nema o kružnom toku, vjerujte mi. Došel sam do toga broja empirijski, u razgovorima sa poznanicima i prijateljima.
Zmaj prva!
Ona kad krene iz Španskog u Dubravu, a u Dubravi treba skrenuti lijevo do cilja, ta bu se već u Španskom pozicionirala lijevo. Ziher je ziher!

I za kraj, jedna "vedra".



Dadadaaa, tu kod nas, kod Svete Nedjelje. Tak nam je sve u državi,ccccc.
- 08:35 - gukni (6) - štampaj - #

20.01.2014., ponedjeljak

Andr konstrukšn

Andr konstrukšn

ponedjeljak , 20.01.2014.
Kambeg lejtr!


- 14:36 - gukni (10) - štampaj - #

19.01.2014., nedjelja

kruh saaa, sad bi si zalijepil šamarčinu

kruh saaa, sad bi si zalijepil šamarčinu

nedjelja , 19.01.2014.
Ahhhhhh, Alexxl the great!
Goli kurac, a ne kuhar.

Znate onu:
Oj Rado, oooooj Radmila,
što ti mlijeko iskipi po ploči,
u što gledaš,
jebem te u oči!!!


Ajde, mogu shvatiti da netkome iskipi mlijeko,
ali da ti iskipi kruh?????, e ondak si zbilja Teletabis.

Eto, probal sam u jednoj kibli speći dva kruha.
Jedan sa dinjstanim crvenim lukom na sv. maščobi, a drugi sa maslinovim uljem i crnim i zelenim maslinama.

Ma zapravo sam uspjel, ukusni su, no forma zjebana... poprilično,
al' tata to škarama pošišal, pa u konačnici hajde...kak-tak.



Prvo sam razradil germu, kocka zdrobljena u 3 žlice gl. brašna, voda, da bude rjeđe i žlićica šećera, da se ubrza i pospješi fermentacija.



U međutajmu očistil crne masline. Zelene su već bile čiste.
Zakaj nema tih crnih očišćenih, zakaj??????

Ogulil luka, naseckal na sitno, zdinjstal na sv. maščobi.



U ono rijetko tijesto, dodal brašna, soli i još vode, zmešal do neke kompaktnosti, podijelil na dva dijela.
U jedan dio luka, a u drugi masline, sa m. uljem.

Sve odokativno, jebem se u oči....zato i je iskipilo, maspater.
Kaj bum ja vagal? Ja najpametniji. Na ti pameti, pametnjaković jedan.



Velim, ukusno!
Sva sreća kaj guzicu, iz nutra, ni briga za formu,
a i opće poznato je da za dobru svinju nema lošeg napoja!


- 12:06 - gukni (7) - štampaj - #

18.01.2014., subota

Biometrijska do groba

Biometrijska do groba

subota , 18.01.2014.
I podignem ja sebi novu osobenu.
Gledam se, skoro pa da se ni ne vidim.
Prvo kaj mi je opalo na pamet, a bolje i to, neg kakvi čekić:
-e, poserem vam se na dizajna



Setim se svih svojih osobnih, a bilo ih je.....
U tri države sam ja živil. FNRJ, SFRJ i sad ova kiflica.
Em ja pobijelil i apšisal svo to vrijeme, em osobna isto tako.

Il' se ja to ne kužim, jel to ta biometrija, pa mi na osnovu godine proizvodnje, oblika glave, otiska prsta i rožnice.....
odmah predviđa istek roka trajanja, pa ti tako i fotku podese.
Ono, sve si transparentniji i transparentniji, a sudnjeg dana, kak ti duša krene gore, ili dolje, tak ti i slika nestane sa osobne, samo shlapi.

Mislim da su se Gospoda iz MUP-a tu malo zajebala.
Dvije države sam ja preživil, a i Ovu bum, ak Bog da, a dat će.

Ehhhh! Da sam mlađi, a ova pamet. Moš' misliti.
Najljepše je đačko doba, od kolijevke do groba, makar i tu ima sranja.
Jebena lektira!
Samo da nje nema, maspater.

Neki dan dođem doma, pogledam na komodu, a ono Biblija.
-kaj sam pak Bogu skrivil da si Bibliju zvlekla van?
Velim Zmaju
-kakva Biblija?
-pa ta na komodi
-ni to Biblija, to sam posudila iz knjižnice za Luku, lektiru.
-hahahaha, joj kad vidi kolika jeeee

I fakat je bilo.
Došel doma, da kaj je ovo, da jesu li oni normalni, da on ne misli tu knjižurinu čitati do svoje 50-te, daaaa...............

Eno ga, Googla tražeći kratki sažetak toga Idiota kaj je to napisal.




- 08:45 - gukni (2) - štampaj - #

17.01.2014., petak

Bakalar

Bakalar

petak , 17.01.2014.
Prvo uvodni dio.

Radil ga tata, samo fazu namakanja,
a poslije se tata tak smočil, da mi prvo nestalo tona,
a ondak i slike. Prokleti alkohol.
....tak da je Zmaj nastavila.

U čemu je bil problem. Ništ ja njega nisam tukel.
Razrezal ga da stane u lonac i tri dana namakao.
Kuhao 1 sat.
Očistil, usitnil i kuhao još sat i pol.
Raskuhao kožu i kosti posebnno za temeljac.
Peklo se u vatrostalnoj sa krumpirom i lagano zaliveno vinom i temeljcem oko sat vremena.
I TREŠĆE, DO TREŠĆE, MASPATER!!!!

Btw. od 810 gr suhog ispalo 1609 gr mokrog,
znači nije 6 X nabubril, kak mi je onaj telac rekel, a kad sam ga bezprijekorno očistil, imal sam 1170 gr.

Obožavam ga, no suhog nisam nikad spremal.
Ma ukusan je bil, sam me ono "jelovo trešće" smetalo.

I sad, kak sam se educiral ispada da ove jeftinjake od sušenih oslića i drugog smeća od riba, kaj prodaje Konzum, Metro, Getro, Golden Mayer,
te Columbija Pičkers, da se ti , to, te, mora namakati, mami im umočim,
po 8 dana.

Slijedeće, a jako skoro, ma ima da tata kupi onog "Gadus morhua",
valjda im je i cijena pala, a to bum kuhal sa smrznutim filetima Bakalara.
Taj suhi bu mi bil, de facto, nekaj kao začin, šugo za aromu.

Jel ima tu neki da je tata mata za Bakalar, pa da da neki recepat, ha?
Vita jela, zelen bor, želim brzi odgovor!


- 08:41 - gukni (8) - štampaj - #

16.01.2014., četvrtak

Ja se ograđujem ...

Ja se ograđujem ...

četvrtak , 16.01.2014.
Vražiji smo mi Blogeri.
Em pišemo te postove, em svašta radimo.

Neki pišu pjesme, neki skupljaju čmaramice, no, salvete, neki taj "dekupaž",
neki nakuhavaju, ko onaj šašavi Alex, neki stalno na vicevima, neki Danil Harms, neki stručnjaci za sex, neki stalno politika, jedni ustaše, drugi četnici, a mi, bona, partizani.
Neki i njemački govore, makar poima nemaju o fotiću, neki geometri u pemziji, neki brodove konstruiraju, neki Fratri.......

A neki, bravarčine.
Ma ni to kaj sam bravar, već da velim kak sam za 2 mjeseca napravil šleper vrata.



Eno ga ode!
Ode u pičku svoje matere, tam u Švabiju.

A sad mi recite, koja je to firma u Hrvatskoj napravila 1000 vrata u 2013.?
Jel ih je Hrvatska uopće toliko napravila?
JA
JA sam ih napravil!!!!!!!!
Samo za dva mjeseca + ona ostala, ostatkom godine!!!!

Sve ode Gazdama u Švabiju!
I sve bu se prodavalo po EU, pod geslom
"Dojče kvalitetiše"....EU, sporedno.

Ma koje Dojče, jeba van Itler strinu!

Alex kvalitetišeeeeeeeee!



Ejjjj, halooooo!
To nisu papirnati škarnicli, već ljuto železo.
Sve je to trebalo prek grbače premetati 5 X, maspater.

Normalno da sam i zaradil para........
za komunalije, kredite i jest.
Gazda isto zadovoljan!
Kupuje novog Merđu.

Bravarija mi je i hobby. Mora biti, jer toliko rintam, da slobodnog vremena nemam, pa sam zmislil onu, da je najlepše, kad posel u hobi pretvoriš,
ti tri ljute matere i tri bijesna pesa.



Zna to zadovoljstvom ispuniti!
- 16:55 - gukni (9) - štampaj - #

15.01.2014., srijeda

Ni vrit, ni mimo

Ni vrit, ni mimo

srijeda , 15.01.2014.
Ono!
Nemaš kaj za jesti, ništ nisi kupil ......
otpreš friđ i blejiš unutra.
Kad tamo:
-neke kore za savijaču, već se slijepile
-nekaj neke dimljene suhe vratine
-komad nekog sira, možda gauda, požda podravec
-jaja gore
-nekaj šampinjona
-nekaj vrhnja
-tam sol, biber, muškatni oraščić
-ulja maslinovog ima

iiiiiiiiiiiiiiiiiiii, ekšn!

Speglal kore, stavil u namašćeni lim, još malo podlil uljem,
ovo gore nasjeckal, naribal, zmutil, zmešal i
prelil prek kora u lim, našel još malo parmezana, prosul gore......

160 ° Kiklop Nives Celzijusa, appx. 35 minuta, zvlečeš vun i
eto Hasanaginice i šatora i brda.

Jel je pizza?
Šanse nema!
Jel je Kiš Loren?
Teorije nema!
...............................................................
...............................................................
već su delicije Age Hasan Alexxl-a!!!!

Ili ovak!

HASAN AGA ALEXXL

Sto se peče u pećnici vreloj?
Al' je pizza, al' je Kiš Loren?
Da je pizza, rajčice bi imala,
Kiš Loren, špeka bi bilo;
nit' je pizza, nit' Kiš Loren,
nego Slastica Hasan-age-Alexxla,
on se slasti slasticama ljutim.

Eto seronjo iz Essena, vak se pišu pjesme, jebem te metiljava!

Oznake: pizza, kiš loren


- 17:58 - gukni (7) - štampaj - #

13.01.2014., ponedjeljak

Evakuacija Zemlje

Evakuacija Zemlje

ponedjeljak , 13.01.2014.
Normalno da kao odani bloger, ovoga Bloga, exclusivu dajem
Dnevnik.hr-u...."Vijesti iz Zemlje"



Gledam Ove, nadasve demokratske, tehnološki superiorne, ma Mrak Teletabise.
Mislim, znači, šupak imam, ja gluplje nacije vidil, a ni čul nisam!



O detaljima si pogleč tu

O.K. Što je, tu je.

Kakva je, takva je, treba je paziti, Dom nam je, pa ak treba, tu bi svi Ustaše trebali biti.....i crni i bijeli i žuti i oni "duginih boja".





I kliknem dalje, nikaj na tiviju, do Nešnal Điogrefika......

Dobro, nisu Ameri, a niti Srbi, već "vaseljenska sila".



Eto i poante.........

Znači "bris" dok ni puklo!

Koliko nas?
Koji?
S čime?
Di?
Kojih nacija, vjera, boja, političkih uvijerenja.

Etc!

Kad tamo.....tamo negđe, 300 svijetlosnih godina, tam na
"nekom Titanijumu", kaj smo ga odavde skenirali, tam, sve ono,
ko tu kod nas, i vjetar, ali cca 300 km/na sat, te vode, ali sva slana, te šume i biljke mesožderi, te neki lokalni Zombiji, teeeeee......
I Jovo!
No, Jovan, jeben te telastoga.
Ne onaj "Jove" od starih latina....
"Quod licet Iovi, non licet bovi "....Ox, vol, volusina, hihihihihi.

I ondak, Jovo, na novo....pa ponovo kromanjonci, pa Ovi, pa Oni, pa Ustaše i Partizani, crnci i bijelci, Englezi i Njemci, pa ti Amerikanci i tak nekih 20.000 godina i seli dalje.
Ko skakavci na kulture, ono, najezde.

Najinteresantnija pizdarija u dokumentarcu je.......O.K., sve sredimo, imamo tehnologiju, imamo buduću Domovinu d.o.o.,
svi delamo projekta, nutra nas stane appx. 250.000.......
Koji?
250.000 podijeljeno sa nas, cca 120 zemaljskih zemalja =
2.083 komada teladi od svakog stada.

Pajs sad ovo, lokalno gledajući.....Mi, pa Oni, Katolici, Pravoslavci, pa i
Muslimani mašala, pa onaj HDZ-ovac, ovaj SDP-ovac........
a Ameri?
Te crnac, te žuti, te bijeli, te Indijanac, Republikanac, Demokrata, aaaa
Japanac, Kinez, Tibetanac, Irak, Iran, Arap, Židov.

Tih sto, do 300 godina putovanja,.......
koje bi mi zakone imali u tom letećem tanjuru, od čušpajza,
ili bi to bil samo "napoj za svinje".

Koji bi to kaos bil, ma živi Šou, Farma, Big Brother.
Ccccccccccccccccccccccccccccccccc



- 17:15 - gukni (3) - štampaj - #

12.01.2014., nedjelja

Lazanje

Lazanje

nedjelja , 12.01.2014.


E, sad, kaj radi ovaj Dino tu, pojma nemam. Jednostavno je opal sa stalaže gore.
Hmmmm, jako znakovito....usijana zemlja, magma, prajuha.......
e da vam je barem pet minuta biti u mojoj glavi, vidili bi da to ni lako.

No.....
Kore su one svježe.
Pa red njih, pa bešamel, pa ragu, pa tak stalno, a gore pri vrhu naribani šampinjoni. Završnica sa korom i
prek toga preliveno vrhnjem (2 dcl + 2 jajca)....posuto parmezanom i zapečeno u furuni.

BTW pečenja i pećnice.
Ni mi jasno, kak to ljudi peku na 200, 220 ° C, po 40-tak minuta a da im to ne zgori, ne pocrni,....bilo kaj. pun Internet takvih nebuloznih recepata. Uopće ne pamtim, kad sam nekaj pekel iznad 170 °C, sem pizze.

Ove lazanje sam pekel na nekih 150 °C, nekih 40 min.

Bešamel sam delal tak, da sam na maslacu radil zapršku sa glatkim brašnom, na to ulil mlijeka i kuhal mješajući, da dolje ne zagori.

Mljeveno meso sam dinjstal na svinjskoj masti i dvije glavice sitnosjeckanog luka + 5 režnjeva češnjaka, nekaj vegete, m. dušice.
Još bi se tu dalo puknuti nekakvoga povrća, ala, tikvice, mrkvice, celera.

I ondak, red tijestenine za lazanje naravno, bešamela, ragu, red isto tak,
ma mo'š misliti mudrosti.

Jooooj, daaaa i sira sam stavil jedan red, onog jeftinjaka, gaude.


- 09:52 - gukni (5) - štampaj - #

11.01.2014., subota

klasika

klasika

subota , 11.01.2014.
Po voljenosti unutar socijalne ćelije, tzv., obitelji,
jedno od najmilijih.

Pohano....i po bečki,a i po francuski....pivsko tijesto, oli ti poh Orly.

Pileća prsa su pohana klasično....brašno, jaja, prezle...krušne mrvice.



Nekak automatski, tartar umak...Zvijezda majoneza, veći prstohvat peršinga, četri, pet režnjeva češnjaka, četri, pet kis. krastavčića i to sve sitno sijeckano, što sitnije.



Poh orly....dva tri jaja, žutanjke zmešati sa glatkim brašnom, deci pive, malo soli, a bijelanjke stući u snijeg i lagano mješajući zmešati sa masom, da se ne razbije pijenatost.

Šampinjone umakati u masu, ocijediti i u duboko vruće ulje, do smeđkaste boje.



Pa na papirnatu salvetu, da popije masnoću. Vele, da je u poh dobro staviti i štamplek rakije, te da poh tada neće piti puno masnoće.



Od ostatka kostiju, kožica, hrptova + grincajg, skuhati ukusnu pileću juhicu.



Pomfri, frenčfrajz neizostavno.

Zelena šalata!
Obilje pive!



and, Rock and Roll!
- 12:22 - gukni (12) - štampaj - #

03.01.2014., petak

Čak Noris vs Van Dam

Čak Noris vs Van Dam

petak , 03.01.2014.

- 07:26 - gukni (4) - štampaj - #

< siječanj, 2014 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2