Design & Copyright 2013-2099 by Pantelija

13.12.2011., utorak

ručni tagliatelli, ono, handmakeit, homemade....

Kupil Zmaj paket junetine, od lopatice.
Gledam komad, ni loš i odlučim se, da probam zvleći šnicle iz toga,
kakve takve.
Poslije toga, primjenil sam stari kulinarski tretman,
zvan, u krugovima znalaca, "jebat im mater".
Folija prek njih, da ne špricaju, čekić i udri.
E tak se govedina mlati, a ne ono, nečim tupim.



Pa malkice soli i bibera.



Gledat žilice zrezati, da se ne frče.



U brašno, glatko, pa na vruće suncokretovo ulje.







Ak se koji počne frkati kao kupusov list, onak ko satelitska antena,
konkavno, zeti škare i cvak po rubovima, po žlundri, kaj ga frče.
Mam se zravna.
Nikad, ali nikad, si nemojte dozvoliti u životu, da vas jebe jedan obični šnicl.



Spremit na stranu!



Ubaciti u tavu kocku goveđe juhe, (zato smo šnicle jako slabo solili),
4-5 režnjeva češnjaka, sitno sjeckanog, deci b. vina i deciipol
vode, ukuhati na čas





smanjit žar plamena na minimum, vrnut šnicle u tavu, poklopiti i
krčkati cca 5 min., poslije okrenuti, pa drugu stranu.
Brašno se rastapa, ukuhava, (ono sa šnicli) i dobija se gust umak,
sa okusom češnjaka.

Ova varijanta se može napraviti i na taj način, da se nakon pečenja šnicli,
u tavu ubace, crveno vino + kiselo vrhnje, omjera 1:1, po dva deca.
Možda čak i bolje. Za federe i federice, kaj im je češnjak "joooj fuuuuuj"


Mislim, kad mi neko nekaj, protiv luka, bilo kojega, ili, nedaj bože,
janjetine, "jooooj smrdi", ma strelil bi ga, maspater!!!!
Joooj pa od kud taj karcinom?
Pa od tud!!!! mrmlj, mrmlj!!!!

Di sam ono stal?





Eto, šnicli gotovi!

E sad, onak paralelno sam delal Tagliatelle.
Volim si delati svoju tjesteninu. teško mi ni, čas posla, a ona u trgovini
nek se skrije i po cijeni, a i po kvaliteti!



Princip: koliko jaja, toliko "100 grama" brašna-3 jaja-300 gr. glatkog brašna!
pol žličice soli i miješaj, Mile, a može i Đurđa, ili Jadranka.
U manju zdjelicu deti vode, pa pred kraj umočiti okomito prste jedne ruke i
pokapati tjesto. Taman bu vam toliko falilo-2-3-4 put.
Kad si to zmešal, ostaviš pol vure da fermentira, ispod zdjelice,
koja defacto spriječava, površinsko sušenje tjesta, tzv. "koricu",
koja bi te poslije jebala u strukturi.



Nas je četvero + pes, ali dobro, on sad nije bitan.
On jede šnicle!
Ja sam radil sa tri jajca i trista.n i izolda gr. brašna.
Ma baš mi piči na radiju onaj Wrangler i plešu one Walkire,....
Dobra ova Franjina rakija, nema šta!
Podijelil to na dva dijela.............



Pobrašnjavil načisto i udri, ali ovaj put, Pero!





Ono, valjati do jaja,....ona su u sredini.

Pa to frk, frk, rol, rol



and.....rock and roll





Pa ubrzal na kvadrat................





Sve to rastresel.......................

Kuhal cca 3 minute, ono, pipaš, kuhaš............(slana voda), zakaj?
Da ne povuče sol iz tjesta, logiš.

Serviral, pride zelena šalata, mislim, ak je šport, onda je i šalata.






- 15:57 - gukni (11) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2011 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Listopad 2014 (13)
Rujan 2014 (9)
Kolovoz 2014 (4)
Srpanj 2014 (10)
Lipanj 2014 (13)
Svibanj 2014 (20)
Travanj 2014 (12)
Ožujak 2014 (21)
Veljača 2014 (22)
Siječanj 2014 (18)
Prosinac 2013 (4)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (8)
Rujan 2013 (6)
Kolovoz 2013 (14)
Srpanj 2013 (17)
Lipanj 2013 (18)
Svibanj 2013 (15)
Travanj 2013 (20)
Ožujak 2013 (27)
Veljača 2013 (23)
Siječanj 2013 (25)
Prosinac 2012 (30)
Studeni 2012 (27)
Listopad 2012 (23)
Rujan 2012 (18)
Kolovoz 2012 (25)
Srpanj 2012 (13)
Lipanj 2012 (13)
Svibanj 2012 (25)
Travanj 2012 (24)
Ožujak 2012 (24)
Veljača 2012 (25)
Siječanj 2012 (20)
Prosinac 2011 (28)
Studeni 2011 (35)
Listopad 2011 (34)
Rujan 2011 (30)
Kolovoz 2011 (17)
Srpanj 2011 (31)
Lipanj 2011 (38)
Svibanj 2011 (28)
Travanj 2011 (26)
Ožujak 2011 (11)
Veljača 2011 (6)
Siječanj 2011 (38)
Prosinac 2010 (28)
Studeni 2010 (27)

Komentari On/Off

Opis bloga


MATERINA

CURRENT MOON








clock counter






istine i lazi o hrani






free counters


Linkovi


Dnevnik.hr
Vijesti iz zemlje

</a


Blog.hr
Blog servis


Monitor.hr































</a

eXTReMe Tracker

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se