izvorni život

Struja misli, flow...

+ bonus - ispravljanje krivih Drina

Naše je, ljubavi, samo
ono što smo drugima dali.
E.KiševićNothing is at last sacred but the integrity of your own mind.
Waldo Emerson
alen1zoric@gmail.com


online

Izdvojeno:

1. Monogamija je prirodna, a Zemlja je ravna ploča
2. Džoni Štulić
3. Esej o eseju "Ukidanje rada" Boba Blacka
4. Bozanić, Lennon i pametni telefon
5. Rad ubija
6. Napomene uz "Rad ubija"
7. Đoletove podvale
8. Vaša djeca nisu vaša djeca20.04.2017., četvrtak

Utjecaj
Jedan komentar s youtube-a:
"Raul Gonzalez2 years ago
Damn! I can't get this song out of my head. The melody and the lyrics are powerful and hauntingly mesmerizing! Displace one note and the song's structure will fall apart. It's that perfect. Without a doubt, this band was the most talented group to ever create music for the entire world to enjoy.˙"

Iznenadim se kad bacim pogled na komentare ispod ranih Beatles pjesama. Iako mnogi krivo misle kako su to mahom jednostavne pjesmice, daleko je to od istine. Vrhunski glazbenici se čude i dive tim melodijama. I Mozartove skladbe djeluju dosta veselo i jednostavno, kao da su se same napisale, zar ne? Jedna žena čiji komentar nikako da pronađem, iskreno i praktički sa zabrinutošću se pita tko bi mogao znati u kojem smjeru bi glazba krenula da ovaj bend kojim slučajem nije postojao. Zaista, u kojem? Koje bi ime bi nosio sin Liama Gallaghera umjesto Lennon?

I danas se, u mnogim pjesmama mnogih bendova, tako lijepo može čuti zvuk koji je na neki način proizašao iz zvuka ove 4-ke.

Ali ne mogu ne primijetiti: uz silni talent kojeg su imali, uspjeh im nije pao s neba. Trebalo se usuditi krenuti svojim putem.
I opet, ne mogu ne svesti cijelu stvar na naše vlastite živote i sudbine. Treba se usuditi i odlučiti, svaki čovjek, krenuti njegovim vlastitim putem. To je moguće na bezbroj načina. Vama osobno, to je moguće na vaš vlastiti način.
Živjeti ono što prirodno dolazi iz vas, vašu istinu, ono što jeste iznjeti van, ne držati je unutra zarobljenu u lancima, to je nešto jebeno dobro, nezamjenjivo i neusporedivo s bilo čim. Kako ono kažu u onim reklamama za karticu? Neprocjenjivo. Da, da, to je to, samo ne u slučaju korištenja te kartice, već u slučaju korištenja vlastitog života.


- 20:33 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se