alejandroland

29.08.2006., utorak

Lejdi marmlejt

Zaboravih napomenuti da sam u nedjelju radio marmeladu :-)))))) Išli ja i cura šetat kad ugledasmo kupine, izvuko sam najlon i počeli smo brati. Nakon nekih sat vremena skupilo se 2,5 kg i odlučili radit marmeladu (đem kako je pisalo u knjizi). Nisam vjerovao da je to tako lako za radit! Na svaku kilu kupina ubaciš 0,75 kg šećera i pola limuna. Zgnjecaš kupine i staviš kuhat. Kad zakuha, kuhaš 15 minuta i sipaš u staklenke prethodno zagrijane u pečnici. Pokriješ vrečicom kad se ohladi i staviš poklopac. Di end!
Jedva čekam da šipak sazrije, da vidiš koliko čaja ću imat :-))

- 07:32 - Komentari (2) - Isprintaj - #

28.08.2006., ponedjeljak

Nedjelja kratki izvještaj

Naravno i jučer sam bio u moru, ali samo Miro i ja, Kovačević je imao drugog posla. Zbog trauma od prethodnog dana, odlučio sam si napraviti privremeni skjenalino od nekog olova koje sam našao. Olovo od nekih 2 kg sam izbušio i stavio lastike za portapaki, možda i nije najbolje rješenje ali bolje i to nego niš. Bili smo samo 3 sata jer je stiglo nevrijeme i gromovi.... Ulov je bio 1 cipal 800 gr, brancin 800 gr i 3 pica od 350-400 gr. Dok sam radio čeku prišla su mi dva pica i okrenula se bočno, taman su se preklapali i ja sam opalio. Oba su ostala na harpunu. E jesam se osjećao ko majstor :-))))

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Subota kratki izvještaj

Kovačević, Miro i ja krenuli u ribolov oko 5 u jutro. Kako smo se približavali skužili smo da je u daljini malo naelektrizirana atmosfera. Munje su skakutale po nebu, naravno u pravcu u kojem smo mi išli. Par puta smo se pitali jel to zdravorazumski al kad smo stigli skužili smo da je eletrika malo dalje pa da ne treba imati straha. Skoknuli smo u vodu. Ja na lijevo, Miro na desno i kovaćević ravno u duboko! Nisam imao skjenalino na leđima tako da mi je šuljanje bilo poprilično otežano u plitkome. Da sada ne duljim: 1 hobičica od malo više od pola kile (nije za se pohvalit ali ako sam koknuo nek se i zna) 1 lignja i 4 šarga od oko 300-500 gr. Da budem iskren to mi je bila utješna nagrada...... šuljam se ja na jednoj pličini, provlačim se kroz procjepe kako bi se čim bolje sakrio. Odjedno u daljini nešto plavo/srebrno bljesne, zagledam se, kad ono lica u plitkom. Bila je ogromna (barem za moje pojmove, pošto sam ih vidio samo par i to u daljini i prolazu, nikad ni blizu da ulovim) barem 15 kg! Problem je bio u tome što je kanal završavao jedno 5 metara od nje a ja neiskusan pa nisam znao kako će reagirati. Ostao sam u kanalu koliko god sam mogao, ali to ipak nije bilo dovoljno. Lagano sam isplutao kako bi izbjegao nagle pokrete. Ugledala me i lagano krenula prema meni. Mislim da je bila u puškometu (krajnjem) ai se nisam usudio pucat jer nisam znao dal bi harpun probo tu debljinu ribe a najgore mi je kad osakatim ribu i ona pobjegne. Taman kad sam mislio da ide u pravom smjeru i mislio da će doć dovoljno blizu, sa dva tri zamaha je nestala iz mog vidokruga. Naravno pokušavao sam još polaa sata radit čeke u plikome ali nikakvih rezultata nije bilo. Iako sam već navikao na slične situacije prvih 15 minuta sam imao gorki okus poraza u ustima. To je onaj najgori dio, kad premotavaš film u glavi i pitaš se " ma možda bi ju pogodio? ". Sve u svemu sad sam nabrijaniji na njih!!

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.08.2006., četvrtak

Poli zija

Išli ja i cura malo uz more popit si pivicu, ona vozi a ja gledam. Kad tip iz suprotne trake maše rukom za dole. Odmah sam počeo "uspori, uspori, uspori"! Jebiga nismo stigli usporit, cajo je pokazao lizalicu. Pita on dokumente i kaže "gospođi" da dođe kod njegovog auta. Dođe "gospođa" do mene i pita dal imam 300 kn, "buhaha ha haha ha" je bio moj odgovor. Tristo kuna nisam na jednom mjestu vidio bit će 2 mjeseca. Kaže ona bit će 600 kn kad dođe doma, ja kažem jebiga. Kad odjednom zaustave talijana i kažu mu da plati 500 kn. Baš kad je krenuo cajo nama pisat kaznu Talijan krene prema caji i blebeće nešto. Mislim si "auuuu, sad će najebat". Kakav bi bio Talijan kad se nebi cjenkao ili pizdio za oprost. Imam malu teoriju evolucije. LJudi su bivali i lovci i sakupljači a postojala je još jedna vrsta koja se žicala, njihovi potomci su talijani :-))) (bez uvrede, šalim se samo) I tako pandur popizdio i nateže se s Talijanom a mi čekamo...... Talijan će "kako nemate sliku uz kontrolu brzine?" na to sam puko od smijeha :-)))) di on misli da je? U nekoj "razvijenoj" državi?? Dobro da mu je pokazao brojke na napravi, do prije par godina su od oka određivali točnu brzinu! Dođe cajo kod nas i "vas ćemo pustit, samo da riješimo talijane". Jooooj kako mi je bilo lakše! Ipak ću kupit te proklete peraje :-))) Dođe Talijan kod nas i pita "izvinite, ma vi ste platili kaznu odmah?" gospođa se ije odmh dosjetila ali meni je sinulo " daaaa, odmah smo platili kaznu!" na to će Talijan "maa, koliko ste ju platili" a ja " 500 kuna jer smo išli 20 preko dozvoljenog". Nakon toga me pitao zašto oni njega pitaju da odmah plati, odgovorio sam mu da je ovo Hrvatska i da se s time pomiri. Kad sam okrenuo glavu u bok cajo je bio tamo i slušao, sva sreća što sam rekao da smo platili, ko zna možda bi se nadrkao. Zmije mu bile u đepovima pa je jako teško izvukao lovu i platio. Ono pivo koje smo popili na obali imalo je okus od 600 spašenih kuna :-)))

- 07:35 - Komentari (2) - Isprintaj - #

22.08.2006., utorak

Par fotki

Malo niže lijevo sam stavio par fotki. To su one koje sam našao na kompu, stavim i one druge kad ih nađem.

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.08.2006., subota

Nešto smrdi u državi blogovskoj!

Nešto napišem pa ima, onda opet nešto napišem pa nema! Ili sam ja skucan u glavu ili... Šteka nešto na ovom blogu a ne može se protiv toga. Baj d vej sutra se ide na Vargarola Cup, valjda će se ulovit neka ribica :-)) Samo da nisu opet one pedoče radili :-)))))

- 18:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.08.2006., petak

Napravio i ja lastike!

Naručio sam malo rinfuzo lastika i uspio sastavit. Zahvalio bi se Guybrushu za vrlovrlodobro napravljenoj knjižici u kojoj sam našao svo znanje koje je potrebno da bi se napravili. Isprobao sam ju u prazno i moram priznati da mi se jaaaako sviđa. Tek pred kraj dometa harpun lagano pada i to nedovoljno da bi se fulala riba. Harpun ide fuulll ravno nema više trzanja i niskih udaraca. Sad sve štima! Jedva čekam da centriram neku ribu. Jedino što sam jučer vidi je zubolja od neke 3 kile. Lego sam načeku iznad nekog škalina i čekao. Pizdun se valjda povlačio odmah ispod i izvuko se kroz neki procjep u mojoj blizini na moju visinu. Kad sam ga ugledao bilo je već kasno, a bio je tako miran..... Probao sam još koju čeku ali niš od toga.

- 07:54 - Komentari (1) - Isprintaj - #

17.08.2006., četvrtak

Vratio se ja s godišnjeg

Pa eto niš bitno se nije dogodilo na godišnjem. Bilo je nešto ulova al niš posebno. Nigdje nisam išao i niš bitno napravio, uglavnom se ljenčarilo :-))

- 14:33 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

0

< kolovoz, 2006 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Kampiranje
Podvodni ribolov
Izleti
I još štošta....



Free Web Counter

Broj posjeta
Ne budi kretenoid, poštuj lovostaj

Drozd - trajno
Šarag - 15.3.-30.4.
Zubatac - 15.4.-15.6.
Kavala - 15.5.-15.7.
Kirnja - 1.7.-31.8.