Udruga Aktivni Student (AKSTU) Zadar

utorak, 04.12.2007.

Četiri jučerašnja sastanka

Sa AKSTU-ove nedavne skupštine

AKSTU je jučer imao izrazito ispunjen dan. Održali smo četiri sastanka od čega jednu konferenciju za novinare. Teme iste kao i do sad; borba za bolji standard studenata i njihova prava. Idemo redom, vrlo sažeto:
1. Ujutro u 9 sati kolega Primorac je održao sastanak sa prorektoricom za nastavu, prof. Vican kojoj je priložio razradu problema na našem sveučilištu sa mogućim rješenjima (tekst ispod). Naravno, kao i dosad, sastanak sa prorektoricom se sveo na mlaćenje prazne slame što samo po sebi potvrđuje kakav maćehinski odnos Sveučilište ima prema nama;
2. U 11 sati delegacija AKSTU-u i stanara studentskog doma predvođena predsjednikom udruge Primorcem i predstavnikom stanara Gambirožom održala je konferenciju za novinare na kojoj je upozorila prisutne novinare na nedavno poskupljenje stanarine u studentskom domu i na podcjenjivački odnos rektora i njegovih suradnika prema studentima;
3. U 13 sati delegacija AKSTU-a u sastavu: Kravić, Bura, Kupsjak, Prolić i Radonić, sastala se u zgradi gradske uprave sa dogradonačelnikom Grada Zadra – Draženom Grgurevićom. Na sastanku smo od dogradonačelnika zatražili da što prije učini sve kako bi pristup Znanstvenoj knjižnici Zadar bio omogućen osobama sa invaliditetom. Na tu nas je činjenicu upozorila naša kolegica Bura koja zbog barijera na prilazu zgradi Znanstvene knjižnice ne može pristupiti njenim prostorijama. Također smo upozorili gradonačelnika kako je Grad Zadar osobama sa invaliditetom omogućio jedan prijevoz dnevno specijalnim vozilom. To je naravno našoj kolegici Buri premalo i prisiljena je cijeli dan provesti na fakultetu čekajući to vozilo. Dogradonačelnik je obećao da će se u slijedeća dva tjedna konzultirati sa gradskim službama i iznaći rješenje za oba problema. I nakraju, nakon dugih zahtijevanja i čekanja, dogradonačelnik Grgurević nas je obradovao viješću kako će gradski autobusni pokaz za studente biti od nove godine subvencioniran, što će, vjerujemo, iskoristiti veliki broj studenata.
4. U 14 sati kolega Kravić i ja smo održali kratki sastanak sa ravnateljicom Znanstvene knjižnice Milenkom Bukvić. Jedina tema sastanka bilo je problem fizičkog pristupa osobama sa invaliditetom prostorijama Znanstvene knjižnice. Ravnateljicu smo upoznali sa dogradonačelnikovim obećanjima i ona je dala riječ da će skupa sa AKSTU-om i Gradom surađivati na rješenju koje će biti na radost svim osobama sa invaliditetom koje žele pristupiti Znanstvenoj.
AKSTU ide dalje sa svojim radom. U srijedu je prosvjed pred rektoratom i sve vas tamo očekujemo. A svi vi koji mislite da su vaša prava zakinuta nemojte samo stati sa strane i oplakivati svoju sudbinu. Uključite se u naš rad i sami kreirajte vaš studij, jer kolika će biti vaša studentska prava ovisi o vama samima.

- 08:21 - Komentari (6) - Isprintaj - #