Udruga Aktivni Student (AKSTU) Zadar

četvrtak, 22.11.2007.

Problemi uvođenja sustava iksica- kontaktirali smo MZOŠ

Nakon uvođenja iksica u sustav prehrane studenata u Zadru pojavili su se mnogi problemi. Poneki od njih će nestati kada se sustav uhoda, ali npr. ostalo je pitanje kada će proraditi Iž, kada će biti subvencionirani svi artikli, itd. Zbog toga smo kontaktirali Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa sa sličnim upitom. Kako je naš rad transparentan ovdje u cijelosti prenosim prenosim svoj dopis, i odgovor Željke Nenadić-Tabak iz ministarstva:
Poštovani,
kako vam je poznato, prije nekoliko dana u sustav studentske prehrane Sveučilišta u Zadru su uvedene iksice. Naravno udruga pozdravlja svaki pokušaj rješavanja problema prehrane naših studenata (premda će konačno rješenje biti tek gradnja nove menze), ali htjeli bi vas upozoriti na neke tehničke probleme nastale inkorporacijom novog sustava. Otkad su uvedene iksice, djelatnici DHM-a, skupa sa svojim ravnateljom Darcom Dell Orcom zaista čine sve kako bi problemi tijekom uvođenja novog sustava bili što manji. Naravno za to zahvaljuju sve pohvale, ali usprkos svim njihovim nastojanjima gužve su svakodnevno velike. Molimo da Ministarsvo interevenira i da na eventualne prijedloge uprave DHM-a o riješenju problema odgovori pozitivno. Npr. rješenje se možda vidi u uvođenju još jedne blagajne u menzu i sl. Osim toga htio bih upozoriti na činjenicu da mnogi artikli koji imaju subvencije Ministarstva na drugim Sveučilištima u RH to još nemaju u našoj menzi. Tražimo također da se taj problem što prije riješi na obostrano zadovoljstvo. Isto tako htio bih vas upoznati sa činjenicom kako Hotel Iž još uvijek ne pruža prehranu studentima. Naravno poznato nam je kako je Hotel Iž pravno pod Ministarstvom Obrane, ali isto tako se nadamo da će Ministarstvo Znanosti intervenirati kod spomenutog Ministarstva da se ovaj problem riješi.
S poštovanjem,
Branko Radonić
AKSTU Zadar


Jutros smo dobili slijedeći odgovor:
Poštovani g. Radonić,
Zahvaljujem na Vašem dopisu.
Upoznati smo s problemima o kojima govorite u dopisu u svezi gužvi koje su nastale upotrebom X-ica i trenutno sam u stalnom kontaktu s g. ravnateljem Doma hrvatske mladeži. Što se tiče Hotela Iž problem je u nedostatku tehničke prirode (mora postojati online veza s bazom podataka, koju oni trenutno nemaju) te smo zbog osiguravanja uvjeta odmah intervenirali u MORH-u. Nadam se da će to biti riješeno u najkraćem mogućem roku.Postoji i problem njihove pravne osobnosti, jer bi trebali prijeći iz MORH-a u novu tvrtku što se treba dogoditi ovih dana, ali je to stvar na koju ne može utjecati naše Ministarstvo. I bez obzira na sve početne poteškoće, mislim da je učinjena velika stvar da su se konačno, nakon mnogih odgađanja, uvele X-ice na područje Zadra. Nastojat ćemo kroz zajedničku suradnju poboljšati i ostale uvjete oko prehrane studenata. Još jednom zahvaljujem na Vašem dopisu.
Srdačan pozdrav,
Željka Nenadić-Tabak

- 09:06 - Komentari (6) - Isprintaj - #