Udruga Aktivni Student (AKSTU) Zadar

srijeda, 24.10.2007.

Sastanak AKSTU-a sa predstavnikom Sveučilišta

Danas je delegacija AKSTU-a u sastavu Peručić, Primorac, Kravić i Radonić održala sastanak sa novom prorektoricom za studentska pitanja, dr. Dijanom Vican. Glavna tema razgovora bilo je nedavna odluka o poskupljenju stanarine u studentskom domu sa 130 na 300 kuna. Kako je prorektorica tek par tjedana na sadašnjoj fnkciji, morali smo joj potanko objasniti kakva je situacija u domu. Upozorili smo je kako su stanari studentskog doma zbog naglog poskupljenja odbili platiti stanarinu, te kako AKSTU, skupa sa svim zainteresiranim stranama želi preko kompromisa doći do rješenja koje će dovesti do obostranog zadovoljstva. Sastanak zainteresiranih strana (AKSTU, stanari, uprava doma, uprava studentskog centra i predstavnik sveučilišta) održati će se u nekoliko sljedećih dana kako bi svi skupa došli do rješenja.
Uz ovo, dotakli smo se još nekih problema na našem Sveučilištu, gdje smo upozorili na neke tehničke nedostatke u funkcioniranju istog, a koji su lako rješivi. Tako smo zatražili da se ispred referade postavi tzv. redomat (kao što postoje u bankama), te bi pomoću brojeva značajno smanjili gužve ispred referade. Također smo zatražili fiksno radno vrijeme referade i produljenje vremena za rad sa studentima. Isto tako smo zatražili da vrijeme posuđivanja knjiga iz Sveučilišne knjižnice bude produljeno na još nekoliko sati (trenutno knjižnica radi od 10.30 do 14.30).
Gospođa Vican se složila da se spomenuti tehnički problemi mogu lako riješiti i da će se na tome raditi, a što se tiče studentskog doma, morati ćemo pričekati zakazani sastanak u studentskom domu i poslušati argumente svake strane.

- 13:06 - Komentari (14) - Isprintaj - #