Udruga Aktivni Student (AKSTU) Zadar

ponedjeljak, 14.05.2007.

Održan novi sastanak sa predstavnicima relevantnih institucija

Danas je održan novi sastanak na kojem su prisustvovali: dogradonačelnik Zadra Dražen Grgurović, novoizabrani rektor Sveučilišta Ante Uglešić, ravnatelj DHM Klarin, predsjednik Studentskog zbora Čirjak i delegacija AKSTU-u u sastavu Primorac i Radonić. Na početku sastanku pohvalio sam neke promjene na bolje koje smo zamjetili ovih dana u menzi. Dvorište menze je pometeno i čisto, no žalosni smo što smo mi na to morali upozoravati, a da se nitko od mjerodavnih nije sam sjetio. Što se tiče menija, nekih malih pomaka je bilo, uveden je vegetarijanski meni i puding za desert, ali više od toga nije se promjenilo. AKSTU je zatražio da se svakodnevno konstantno radi na poboljšanju studentske prehrane, a da će aktivisti naše udruge stalno pratiti razvoj događaja i o mogućim problemima upozoravati relevantne institucije i medije.
Na sastanku je bilo govora i o studentskom klubu koji se lagano pokreće. Primorac je naglasio da zarada DHM-a u klubu nije problem, ali da studenti moraju imati autonomiju u odlučivanju o izvođenju raznih projekata i manifestacija. Gospodin Klarin je govoreći o pokretanju kluba spomenuo da su mnogi problemi nastali zbog nefunkcioniranja Sveučilišta, na što je rektor Uglešić odgovorio da ne prihvaća te optužbe i pojasnio kako se proračun Sveučilišta povećava i da će u budućnosti Sveučilište aktivno sudjelovati u pomoći pri financiranju kluba. Također pitali smo do kuda je stigao projekt kojim bi se DHM trebao prebaciti iz gradske jurisdikcije u sveučilišnu. Dogradonačelnik Grgurović je rekao kako se konstantno radi na tom prebacivanju, ali im veliki problem pričinjava nepostojanje zamjenskih prostorija u koje bi se trebale premjestiti udruge i HRT-Zadar, koje su sada stacionirane u DHM-u.
AKSTU je tražio da se iznesu rokovi kada će to prebacivanje biti finalizirano, ali dogradonačelnik na to pitanje nije mogao odgovoriti. Također pitali smo što je sa obećanjima o besplatnim pokazima za autobuse za studente i mogučnošću da studenti iznose knjige iz Znanstvene knjižnice, gospoda iz Grada su odgovorila da će se do jeseni izraditi izračuni o troškovima pokaza koji će se stvoriti i mogućnošću Grada da ih podmiri. Tada će Grad donijeti odluku dali će krenuti sa tim projektom. Što se tiče znanstvene, s tim će se Grad ozbiljnije pozabaviti i uskoro će biti zakazan sastanak Grada, uprave Znanstvene knjižnice i studentskih predstavnika kako bi se problem što prije riješio. Ovo je bilo ukratko što se danas događalo na sastanku. Nadam se da pokušaji poboljšanja studentske prehrane neće ostati samo pokušaji, nego da će se stvarno na tome ozbiljno raditi. AKSTU će sve pratiti i na vrijeme obavještavati medije i institucije.

- 14:30 - Komentari (5) - Isprintaj - #