Udruga Aktivni Student (AKSTU) Zadar

subota, 28.04.2007.

Sa sastanka sa gradonačelnikom

Jučer se delegacija udruge Aktivni Student sastala da gradonačelnikom Zadra Živkom Kolegom, a sastanku su prisustvovali dogradonačelnik Zadra Dražen Grgurević i njegov tim. Na sastanku je gradonačelnik iznio stavove Grada prema kojima su ovlasti Grada Zadra u rješavanju studentskih problema ograničene. Udruga AKSTU mu je na uvid predala usporedni cjenik pojedinih artikala studentskih obroka, prema kojem je zarada DHM-a na studentskoj populaciji više nego značajna. Gradonačelnik je obećao da će na slijedećem sastanku sudjelovati i odgovorni ljudi iz uprave DHM-a kako bi se saznala prava istina, budući da gradonačelnik tvrdi da je DHM u konstantnim gubicima koje Grad mora nadoknađivati, pa se s pravom upitao gdje je razlika od zarađenih novaca.
Na sastanku smo se također dotakli problematike Studentskog kluba, gdje smo upozorili da studenti nemaju autonomiju u organizaciji programa i u općem funkcioniranja Studentskog kluba.
Tijekom sastanka upitao sam gradonačelnika kada će biti ostvaren projekt besplatnog autobusnog pokaza za studente na što je gradonačelnik odgovorio da je taj projekt pred samom realizacijom. Također zanimalo me je zašto studenti nezadrani nemaju pravu na vanjsko posuđivanje knjiga iz Znanstvene knjižnice na što je gradonačelnik izjavio da je to skandalozno i diskriminirajuće i obećao da će se pobrinuti da se ta nepravda odmah ispravi.
Na kraju sastanka dogovoreno je da će se sve strane uključene u rješavanje ovog problema ponovno sastati u četvrtak 3. svibnja u 11 sati.

- 11:52 - Komentari (1) - Isprintaj - #