+ + + + + Ime Loza

ČITAJ I PLAČI
Dobrodošli u duhoviti vodič u informacijsko društvo.

ARHIVA
< lipanj, 2006  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

BESPLATNO PIPANJE
Telefonski imenik HR
Napravite svoj blog (Blog)
E-mail (Iskon)
E-mail, IM i sl. (Index)
Web statistika (NetStat)
Surfajte anonimno
Slobodne HR domene?
Whois
Cijene HR ISP-a
MojPosao
Posao.hr
Plavi oglasnik
Usporedite mobitele

BISER MJESECA
ide bankama, osiguravateljima i trgovcima! I ja smatram da su osobni podaci o građanima samo dobro utrživa roba.

ŠEĆI!
+ Rant +
Zeko zna
Mracni blog
Blog novac
Wolfwood's crowd
T-Zombix
Blogov kolac
Kutak za Irenu
Buddha u supermarketu
Dr. Lebowski
Bestseler povezuje

CIGANKA
Gatanje online privatnosti

GRICKALICE
Raznovrstan softver
Firefox
Foxmail
Open Office
Zone Alarm
AVG antivirus

ČEPLJENJE
Otkud ime Ajd' i ti?
IT, IT, IT, ajd' i ti... I evo me!
Što predstavlja tvoj logo?
Bendera - lika crtane serije Futurama. On ima sasvim zdravu dozu sarkazma da bi čovjek mogao opstati u plastičnom hrvatskom tranzicijskom društvu.
Kako si zamislio ovaj blog?
Kratki postovi, sličice, mnogo linkova, dijelim razmišljanja, očekujem komentare... Obnavljati svakih nekoliko dana. Ništa preambiciozno, ali redovito pisati u znak zahvalnosti prema posjetiteljima.
A sadržajno?
Stvarnost kroz humor.

DISKLEJMER
1. Ja vam nisam otac!
2. Istina je svuda oko vas, ali ne nužno na ovom blogu.
3. Kokoši i sljedbenici otiđite odmah! Moj mozak je elektronski, ali barem radi.
4. Ostatak disklejmera na Blog.hr-u...

21.06.2006., srijeda

Vrlo lipo lito…

Gledati utakmice na moru baš je gušt. Večina zagrebačkih lokala ima televizore, a u Bolu projektore. Takoreći cijelo je misto, a pogotovo na potezu Rudina-Kala (ulica paralelna i poviše rive), načićkano nogometnim video instalacijama. I dok na zagrebačkim terasama nema klime, bolske terace podvečer osvježava maestarl s Hvara. U toj ugodnoj klimi dobro klizi hladna piva i slano-ljuti čips. Sjajan ugođaj upotpunjuju odlični navijači. Ako ste mislili da se samo u vašem kvartu vatreno navija, prevarili ste se. Boljani i njihovi gosti nose dresove, kape, a često su puta crveno-bijeli od glave do pete. Nažalost, šteta što rezultat sa Japanom nije dao povoda za nogometno slavlje duboko u noć. Ali slavilo se, slavilo, samo iz drugih razloga. Ljeto je ovdje došlo u punom smislu te riječi. Tako čim projektori utihnu, pogled skreće na osunčane, mirišljave, oskudno obučene i vatrene ljubiteljice "nogometaša"… odavde, ali i iz Amerike, Britanije, Italije, Njemačke i Francuske. Nešto mi govori da će ovo biti vrlo lipo lito.

p.s. Pi[em ovaj post na Macu pa mo]da ne'ete vidjeti hrvatske znakove. party
× 12:46 × 4 komentara × Komentiraj × Ispiši × Na vrh × ______________ × Linkaj članak × Bookiraj Ajd' i ti ×

10.06.2006., subota

Kradimo zajedno - humanitarna akcija za pomoć neiskusnim lopovima

Pozivom na broj 060 – KRADIMO ZAJEDNO možete predložiti kandidate za menadžerske pozicije u nogometnim klubovima kao što su Dinamo i Hajduk, ali i ostalim velikih hrvatskim klubovima.

Cilj akcije "Kradimo zajedno"
Ovom akcijom želi se pomoći mladim ljudima da brže dođu do radnog mjesta, a kako mladi znaju gdje se vrti lova – pružimo im najbolju šansu. Postojeći menadžeri već su se dobro namirili, a kako su napravili velike dugove raspravlja se o tome trebaju li otići sa svojih pozicija. Rezultat je da bi nam dobro došli novi "uspješni" menadžeri.

Otkud ideja za ovu akciju?
Ideju za pokretanje ove akcije Benderu su dali vlada i sabor, koji su odlučili otpisati 700 milijuna kuna dugova nogometnim klubovima, a da pri tome nisu pokrenuli istragu kamo je nestao sav taj novac.

Zašto je ova akcija idealna za vas?
Mladi, da bi zaradili 700 milijuna kuna s prosječnom hrvatskom plaćom morate udružiti snage sa 200 prijatelja i zajednički tijekom 40 godina (cijeli radni vijek) skupljati sva svoja primanja na jedno mjesto. Tek tada, pred penziju, imat ćete taj iznos. Ovako, zahvaljujući našoj humanitarnoj akciji, sve to možete ostvariti kroz nekoliko godina.

× 18:59 × 1 komentara × Komentiraj × Ispiši × Na vrh × ______________ × Linkaj članak × Bookiraj Ajd' i ti ×

07.06.2006., srijeda

Orwellova Hrvatska

Što i kako rade tajne službe, iz prve ruke priča Sanja Modrić u kolumni Ispod tepiha

Sve puno -izama i -acija, a pare se vrte na sve strane... komunizam, socijalizam, kapitalizam, demokracija... George Orwell je nažalost ipak više prorok nego dobar i maštovit pisac...
× 01:03 × 0 komentara × Komentiraj × Ispiši × Na vrh × ______________ × Linkaj članak × Bookiraj Ajd' i ti ×

04.06.2006., nedjelja

Bolesni od politike… liječite se smijehom

Nedavno sam otkrio jednu odličnu kolumnu na Iportalu. Zove se Blogos, a ono što me oduševilo je humor, i to politički. Politiku inače ne pratim, niti volim pratiti, jer koja je zabava gledati stalno iste ljude kako rade stalno iste stvari i uvjeravaju me da je crno bijelo. Šizofreno?! Međutim, kolumnist Blagović izvor je zdravog sarkazma… Stvarno ljekovito.

Evo nekoliko citata iz Blagovićeve najnovije kolumne Vukovi i vukojebina:
"Povjerenstvo za gradnju cesta pod predsjedanjem Ive Sanadera u veljači je 2004. godine iznebuha, suprotno predviđenom planu, odlučilo na autocesti Split - Zagreb graditi pristupnu cestu u dolini Vučevica….
nije se previše obaziralo na savjete stručnjaka kako će dolina Vučevica, poznato stanište vukova, prestati to biti kada je uzduž ispresijeku autocestom, a poprijeko čvorom i cestovnim odvojkom što vodi prema Dugobabama, selu čija polovica stanovnika nosi prezime - Sanader…
…Pored Lučkog, čijim naplatnim kućicama dnevno prođe 26.000 vozila, Karlovca kroz čiji naplatni režim prođe 10.000 vozila, Dugopolja s 4.000 i Zadra s 2.200 prolazaka, danas se Vučevica s Dugobabama diči kućicama kojima dnevno prođe 134 vozila. S takvim prometnim intenzitetom trebat će godine i godine da se stvar isplati. Srećom, živimo u vječnoj Hrvatskoj, pa ćemo i to kad-tad dočekati. Ne treba, osim toga, isključiti mogućnost da će se u budućnosti i broj vozača ovdje rapidno povećati, sada kada je vukojebina svečano postala obećavajuća pripizdina
…od autoceste koju je premijer vidio kao simbol spajanja s Europom, Sanader je napravio spomenik kolektivnim mentalitetima što se grčevito drže na životu, iako je svijet u kojem su nastajali, osim ponekog vuka, odavno ishlapio…."


A za vas koji više volite slike… Pogledajte izvorne hrvatske akcijske junake. Nećete požaliti smijeh
Kolumna počinje ovako:
Vladina namjera da ministarskim raftingom poboljša imidž pretvorila se u napetu epizodu Fear Factora, a haklanje u reklamu za Michelin gume

× 18:24 × 0 komentara × Komentiraj × Ispiši × Na vrh × ______________ × Linkaj članak × Bookiraj Ajd' i ti ×

02.06.2006., petak

Duhovno ili materijalno... hmm...

Reklame prodrle u unutrašnjost crkvi
(autor Inoslav Bešker)
Plakat banke koja je pomogla obnovu visjet će u samoj crkvi kod oltara


Sveta Zaba, PeBeZe, blaženi bankari i uzvišeni fondovi. Bog vas blagoslovio.
Vaša Crkva d.d.

p.s. Pokvario nam se Golf 4. Onaj novi Audio A8 dobro bi nam došao. Reklama na vratima se podrazumijeva. I da ne zaboravimo, uz adekvatan "božanski" bonus, baš bi mogli dogovorit neku suradnju na novom molitveniku. Imamo jedan star 2000. godina. Svašta!

× 15:57 × 1 komentara × Komentiraj × Ispiši × Na vrh × ______________ × Linkaj članak × Bookiraj Ajd' i ti ×