+ + + + + Ime Loza

ČITAJ I PLAČI
Dobrodošli u duhoviti vodič u informacijsko društvo.

ARHIVA
< svibanj, 2005 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

BESPLATNO PIPANJE
Telefonski imenik HR
Napravite svoj blog (Blog)
E-mail (Iskon)
E-mail, IM i sl. (Index)
Web statistika (NetStat)
Surfajte anonimno
Slobodne HR domene?
Whois
Cijene HR ISP-a
MojPosao
Posao.hr
Plavi oglasnik
Usporedite mobitele

BISER MJESECA
ide bankama, osiguravateljima i trgovcima! I ja smatram da su osobni podaci o građanima samo dobro utrživa roba.

ŠEĆI!
+ Rant +
Zeko zna
Mracni blog
Blog novac
Wolfwood's crowd
T-Zombix
Blogov kolac
Kutak za Irenu
Buddha u supermarketu
Dr. Lebowski
Bestseler povezuje

CIGANKA
Gatanje online privatnosti

GRICKALICE
Raznovrstan softver
Firefox
Foxmail
Open Office
Zone Alarm
AVG antivirus

ČEPLJENJE
Otkud ime Ajd' i ti?
IT, IT, IT, ajd' i ti... I evo me!
Što predstavlja tvoj logo?
Bendera - lika crtane serije Futurama. On ima sasvim zdravu dozu sarkazma da bi čovjek mogao opstati u plastičnom hrvatskom tranzicijskom društvu.
Kako si zamislio ovaj blog?
Kratki postovi, sličice, mnogo linkova, dijelim razmišljanja, očekujem komentare... Obnavljati svakih nekoliko dana. Ništa preambiciozno, ali redovito pisati u znak zahvalnosti prema posjetiteljima.
A sadržajno?
Stvarnost kroz humor.

DISKLEJMER
1. Ja vam nisam otac!
2. Istina je svuda oko vas, ali ne nužno na ovom blogu.
3. Kokoši i sljedbenici otiđite odmah! Moj mozak je elektronski, ali barem radi.
4. Ostatak disklejmera na Blog.hr-u...

12.05.2005., četvrtak

Zašto sam umjetnost zavolio više od birtije!

Pored Zagreba, u selu Ščitarjevo nalaze se ostaci rimskog grada Andautonie. Ruine su mjestimično otkopane, a prostiru se kilometar u dužinu i pola kilometra u širinu. Uistinu velik grad za rimsko doba! No, dok je nekadašnja Andautonia imala knjižnice, terme i hramove, današnje Ščitarjevo ima – dvije birtije.
Naravno, birtija je jedini pravi hrvatski biznis! Kako i ne bi bio? Vođenje birtije ne zahtjeva nikakvo obrazovanje, a ni tijekom vremena ne morate učiti o tom poslu, jer se birtije ne osuvremenjuju. K tome, možete zaposliti konobarice za sitniš i seks, te zarađivati sa strane prodajući pića bez računa.
Naša se vlada uz to pobrinula da birtiju od sada možete otvoriti vrlo hitroTM na šalteru Fine. No, to samo znači da ćete puno hitrije početi plaćati nemali porez za svoj novi biznis i ništa drugo! Nisu se, naime, ugledali na Norvežane koji su ukinuli porez na striptiz tumačeći to činjenicom da je striptiz umjetnost, te tako potaknuli razvoj te gospodarske grane. To je pak meni dalo ideju za biznis.
Ja sam drugačiji! Ja ne želim otvoriti birtiju kao svi, ja želim otvoriti striptiz bar! To bi bilo mjesto odakle bi se širila umjetnost na sve strane. Ulaznice bi bile povoljne, jer želim da se mladež kulturno uzdiže, a uz to se nadam ukidanju PDV-a na tu vrstu umjetnosti.
Drugačiji sam i po tome što je za vođenje umjetničkog bara potrebno veliko obrazovanje. Moram, naime, biti vrhunski poznavalac umjetnosti, jer mi posao ovisi o tome da znam prepoznati talentiranu umjetnicu od one koja to nije, te da znam ocijeniti kvalitetu njenog nastupa. Već sam odabrao koju bi umjetnicu želio prvu angažirati – Jessicu Albu – s predstavom «Kako bokovi pomažu u rješavanju egzistencijalnih problema?!».
Kao što vidite - to se zove evolucija! Možda kroz par desetljeća otvorim i neku book-birtiju ili pak termalnu-birtiju… mogućnosti je bezbroj. Glavno da sam poduzetnik!

× 16:12 × 10 komentara × Komentiraj × Ispiši × Na vrh × ______________ × Linkaj članak × Bookiraj Ajd' i ti ×

10.05.2005., utorak

Tri puta protrljaj Fifija

Da li vas je ikad bolio mozak? Razmislite! Gotovo sigurno nije. Mozak, naime, nikoga ne boli. Obično vas boli glava, zubi, vilica, oči, nos, sinusi… Što vam to govori?! S jedne strane glavu imamo svi - i ptice, psi, ribe, magarci, majmuni, svinje, zmije pa čak i insekti. S druge strane mozak… hmm, to je već druga priča! Iako nas mozak nikada ne boli, onako doslovno, ponekad bi nas uistinu trebao zaboliti, onako tupo i prokleto jako.
Mislim da je mene danas upravo tako zabolio moj mozak kad sam pročitao da su njemački znanstvenici otkrili da druženje sa životinjama jača samopouzdanje, smanjuje kile, pomaže razvitku druželjubivosti i hrabrosti. I to je to!
Mozak me zapravo još uvijek boli, jer me je strah kakve će posljedice imati takvo otkriće. Primjerice, do ljeta će se sigurno pojaviti Fifi dijeta. To je ona po kojoj ako svaki dan 3 puta protrljaš dlanom po Fifiju (ošišanoj francuskoj pudlici) za mjesec dana trljanja izgubiš 9 kila. Vjerujem da će ta dijeta biti izuzetno popularna! Prvo stoga što Fifi nije samo pomagalo za mršavljenje nego usput jača žensko samopouzdanje. Fifi je izvrstan način da se žene zaštitite od muškaraca. Ja bih, primjerice, prvi pobjegao od žene koja tako nešto nosi pod rukom. Nadalje, Fifi dijeta je vrlo praktična. Ukoliko Fifija ne protrljate ujutro, možete ga ponijeti sa sobom i trljat ga u tramvaju, autobusu, školi ili na radnom mjestu. Konačno, uz sve te popratne koristi, neće uopće biti važno da li «Fifi dijeta» donosi rezultate.
Nakon što Fifi dijeta postane jako popularna, pojavit će se biser koji će napraviti istraživanje koje neće financirati NJuuP (Njemačka udruga uzgajivača Pasa), već MoŠvS (Muška organizacija za Što više Seksa). Rezultate ovog istraživanja također neće biti teško pogoditi. Da, nastat će Quickie dijeta. To je ona po kojoj ukoliko se u toku jednog mjeseca tri puta dnevno protrljate sa svojom boljom polovicom, izgubit ćete 9,1 kilu. Popratni efekti te dijete već su dugo poznati. Samopouzdanje će vam ojačati vaša bolja polovica laskajući vam u nadi da se nikada nećete skinuti s te dijete. Zbog boljeg raspoloženja postat ćete druželjubljiviji, a sve to skupa proizvest će od vas hrabriju osobu te vam na kraju neće biti važno da li ta dijeta donosi rezultate.
Pitate se nakon svega ovoga zašto me boli mozak? Zato što su obje navedene dijete kao i istraživanja na kojima počivaju samo prozirni oblici prodaje. Pogotovo me pri tome smeta «Quickie dijeta»!!! Pitam se tko bi normalan mogao mjesec dana izdržati trljanje 3 puta dnevno a da pri tome ne uzima barem 3 energetska napitka dnevno od koja bi se zdebljao htio-nehtio?
Samo Bender. Možda.

× 15:00 × 7 komentara × Komentiraj × Ispiši × Na vrh × ______________ × Linkaj članak × Bookiraj Ajd' i ti ×

07.05.2005., subota

Iz njedra pa u rebra

Da bi uistinu postali dio Zapada u Hrvatsku moramo uvesti neke zapadnjačke principe. Budući da je najbolji način uvođenja takvih principa igra, a s obzirom da svi znamo da se igrati najbolje znaju djeca, vrijeme je da svu djecu poučimo jednoj pravoj zapadnjačkoj igri.

Naziv igre: Iz njedra pa u rebra
Pravila: Potrebno je imati jednog igrača koji glumi lovinu i tim od barem četiri igrača koji glume lovce. Igrači bacaju kockicu, a onaj koji dobije najmanji broj je lovina. Igra se igra u šumi, daleko od drugih ljudi. Lovina trči po šumi, a lovci je love. Kad je ulove, prvo viču - 'Iz njedra pa u rebra' - a potom se obruše na lovinu. Sve je dopušteno – vezanje ruku i nogu, cipelarenje, gušenje, mlaćenje štapom, rezbarenje nožem po koži, gašenje čikova na koži… - jer to je ipak igra! Cilj je pokazati lovini da nema kud zbrisati i pri tome se dobro zabaviti.
Upozorenje: Iako igra nije u potpunosti legalna, objasnite djeci da zbog nedostatka morala u lijepoj našoj imaju veliku šansu da kao lovci neće biti kažnjeni.
Edukativna vrijednost igre: Kroz igranje ove igre djeca uče način na koji funkcionira pravda u lijepoj našoj i stječu korisno iskustvo koje će im pomoći da se snađu u svakoj situaciji. Primjerice, kad ih neka bezobrazna starica zamoli da joj se ustanu u tramvaju ili autobusu. Iz njedra pa u rebra - i stvar je riješena!

# # #

Slučaj «Druker» završio oslobađanjem mladića-monstruma koji je sa svojom ekipom životinjski pretukao i unakazio jednog drugog mladića. Više o tome piše Večernji list.
× 14:01 × 13 komentara × Komentiraj × Ispiši × Na vrh × ______________ × Linkaj članak × Bookiraj Ajd' i ti ×

06.05.2005., petak

Senzacionalno: pozadina kandidata Bendera

Prenosimo iz drugih medija:
«Kandidat za lokalne izbore Bender B. Rodriguez nije onakav kakvim se čini. Nakon što su naše novine nedavno otkrile da se ispod uglancane i blještave karoserije odvijaju masni i prljavi procesi, sada vam otkrivamo cijelu priču.
Bender, koje je prema jednoj teoriji napravljen u tajvanskoj tvornici robota za čišćenje smeća blizak je sa svim slojevima društva. Odrastao je u predgrađima velikim američkih gradova. Tamo je upoznao život u svom najsurovijem obliku. Za pretpostaviti je da je to bio razlog što je nakon američko-hrvatskog programa razmjene robota za čišćenje smeća odlučio zatražiti domovnicu.
Prvih nekoliko godina u Hrvatskoj nisu mu cvale ruže. No, nije ni čudo! Bilo je to razdoblje saniranja velikog smetlišta Jakuševac. Ipak, nitko nije predvidio da će Bender u potrazi za promjenom, potražiti i promjenu svog zanimanja. Prvo je počeo raditi kao izbacivač u noćnim klubovima, potom je prešao u voditelja uspješne kreditne zadruge, da bi već nakon tri mjeseca svoje nove karijere postao vlasnik velikog privatiziranog poduzeća. Nije u potpunosti jasno što je sve Bender radio u međuvremenu, ali eto, danas je političar.»

# # #


Hrvatskoj prijete teroristi! Pismo u kojem se prijeti terorističkim napadima po Hrvatskoj navodno su primili RTL i HTV. Zanimljivo! Baš u vrijeme pred izbore. Evo, još jedne zanimljivosti. Indeks opasnosti od terorističkih napada u SAD-u poraste pred svake izbore. U Kanadi pak, koja je također članica antiterorističke koalicije, ništa. Cijelo vrijeme mirno i sunčano. Zanimljivo!

× 13:05 × 4 komentara × Komentiraj × Ispiši × Na vrh × ______________ × Linkaj članak × Bookiraj Ajd' i ti ×

05.05.2005., četvrtak

Evo zašto političari ne bi smjeli pisati blogove!

Vesna Pusić je otvorila svoj blog. Baš sam presretan zbog nje i njenog PR tima! Tri put hura! Šteta je samo što joj nitko nije objasnio što je blog. Sterilno i bezosjećajno nabrajanje što je sve radila u toku dana me uistinu ne zanima, a vjerujem da tako misli većina blogera!
Biser svih bisera u tom pogledu je post koji je Vesna P. objavila za 1. svibanj. U tom postu piše da je protokolarno odradila sve svoj obaveze – ili kako to ona sama navodi – 'u ulozi'. (Je li to priznanje načina na koji političari funkcioniraju? Ne znam. Možda joj je pobjeglo… Tko bi znao.)
U jednom kasnijem postu navodi da je imala dilema oko otvaranja bloga. Hmmm… Pa možda je i trebala imati tu dilemu, a ako ne ona, onda barem njen PR tim koju je pustio da piše što uistinu misli. No, u jednoj stvari Vesna P. ima pravo - blog otkriva karakter osobe. Njen je razotkriven!

p.s. Da ne bi bilo zabune. Ja nisam u nikakvoj stranci i nemam favorite na izborima. No, volio bih vidjeti liberalne, mlade i školovane ljude s konkretnim idejama. Nažalost, kao i sve ostale želje i ova će se možda ostvariti tek u nekoj daljnjoj budućnosti… Nadam se!

× 19:21 × 0 komentara × Komentiraj × Ispiši × Na vrh × ______________ × Linkaj članak × Bookiraj Ajd' i ti ×

03.05.2005., utorak

Tri medijska projekta koja su promijenila Hrvatsku

Zlikavci (HTV) – vratili humor na male ekrane
24 sata – vratio moralnu kritiku u tiskovne medije
Milićev dnevnik (HTV) – vratio smisao dnevniku


× 16:59 × 5 komentara × Komentiraj × Ispiši × Na vrh × ______________ × Linkaj članak × Bookiraj Ajd' i ti ×

02.05.2005., ponedjeljak

Tužno sjećanje na četničku odmazdu

Poznam djevojku kojoj se na današnji dan prije deset godina promijenio život. Stradala je od šrapnela kazetnih bombi u samom centru Zagreba. Dugo vremena je nosila metalne šipke u nozi, a ni dan danas ne može normalno hodati. Imala je nesreću da se nađe blizu "vojnih" ciljeva koje su raketirali četnici – Dječje bolnice u Klaićevoj ulici, te dviju srednjih škola. Sramota!

# # #

Još istog dana na televiziji sam vidio Milana Martića, četničkog vođu kako ponosno naređuje raketiranje civilnih ciljeva po Zagrebu. Sramota!

# # #

Kazetne bombe kojima su raketirani civilni ciljevi po Zagrebu zabranjene su Ženevskim konvencijama. Sramota!

Četnička odmazda bila je direktan odgovor na akciju oslobađanja Zapadne Slavonije. U operaciji Bljesak, Hrvatska vojska je u roku od dan i pol oslobodila 500 kvadratnih kilometara. U akciji je poginulo 60 branitelja, dok ih je 186 bilo ranjeno.


× 11:11 × 0 komentara × Komentiraj × Ispiši × Na vrh × ______________ × Linkaj članak × Bookiraj Ajd' i ti ×

01.05.2005., nedjelja

Najmanja inteligentna bića

Prema najnovijem istraživanju bakterije su najmanja inteligentna bića. Sposobne su se uspješno nositi sa nepredviđenim situacijama, mogu se udruživati i stvarati oblike koji su sposobni funkcionirati kao jedan, te konačno, u slučaju da ih se napadne, bakterije su sposobne izvršiti samoubojstvo. Usprkos svemu tome, znanstvenici se još uvijek spore jesu li to dovoljni dokazi da bi se bakterijama dala titula - najmanjih inteligentnih bića.

# # #

Prema najnovijim izjavama sindikata, hrvatski su političari imuni na sve.

× 20:33 × 2 komentara × Komentiraj × Ispiši × Na vrh × ______________ × Linkaj članak × Bookiraj Ajd' i ti ×

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se