Milan i Udinese u ljepotici kola podijelili bodove

ponedjeljak , 10.01.2011.




Nevjerovatno kolo odigrano je danas u Italiji. Čak osam golova postignuto je na San Siru, gdje je Milan u velikoj drami uspio ostati neporažen protiv Udinesea (4:4). Inter je preokretom slavio kod Catanije (1:2).

Vodeći Milan, dosta oslabljen neigranjem nekolicine iskusnih igrača (Nesta, Abbiati, Zambrotta, Pirlo) remizirao je na San Siru, gdje se danas odigrala neviđena drama. Imali su gosti iz Udina i 3:1 u svoju korist, pa minut prije kraja i 4:3, no "zlatni Zlatan" spasio je domaće poraza.

Prvi šok za domaće navijače stigao je u 35. minuti. Gokhan Inler sjajnim udarcem sa oko 17 metara pogađa stativu, no na sreću gostiju lopta se odbija na nogu iskusnog Di Natalea koji pogađa praznu mrežu, budući da je Marco Amelia ostao ležati na travi.

Rossoneri su se uspjeli vratiti u posljednjim sekundama prvog poluvremena. Zlatan Ibrahimović je primio loptu na desnoj strani gostujućeg šesnaesterca, sjajno prizemnim ubačajem pronašao zaboravljenog Pata, a Brazilcu nije bilo teško sa ruba peterca proslijediti loptu iza leđa slovenskog čuvara mreže Samira Handanoviča.

Pokazali su gosti iz Udina psihičku pripremljenost, postigavši nova dva gola, čime su, činilo se, stvari bile riješene. Novo vodstvo osigurao im je Alexis Sanchez u 53. minuti. Isla je centrirao sa desne strane, a sjajni Sanchez utrčao ispred Bonere na prvu stativu, te glavom loptu poslao u bliži ugao danas lošeg Amelie.

U 63. minuti Seedorf griješi, odnosno loptu mu oduzima Inler, šalje je na lijevu stranu do Di Natela koji brzim šprintom ulazi u šesnaesterac domaćih, "slama" Boneru i plasiranim udarcem šalje loptu iza leđa Amelie. Činilo se da je sve gotovo, no nije bilo.

Benatia je u 78. minuti autogolom donio priliku crveno-crnima da ipak naprave nešto više u zadnjih desetak minuta. Četiri minute kasnije, Pato pogađa za 3:3 i vraća stvari na početak. No, prava drama ponovo je uslijedila u finišu. Rezervisti Denisu trebalo je svegta pet minuta da ponovo slomi sve nade domaćih, pogotkom za 3:4. Malo koji navijač Milana vjerovao je u novo čudo. Ipak, dogodilo se. Ibrahimović je, na asistenciju Cassana, pogodio za konačnih 4:4.

Novi podvig napravili su nogometaši Intera. Nakon pobjede nad Napolijem u debiju trenera Leonarda, danas su u Cataniji došli do velikog preokreta. Samo dvadesetak minuta prije kraja Alejandro Gomez doveo je Cataniju u vodstvo. No, uspjeli su Neroazzurri sa dva pogotka iskusnog Estebana Cambiassa doći do novog trijumfa.

Fiorentina je pred svojim navijačima, velikim preokretom, došla do velike pobjede. Diamanti i Cordova su osigurali dvostruku prednost gostima do odmora, a "violama" je tračak nade donio pogodak Alberta Gilardina u 72. minuti. Santana u 86. minuti pogađa za 2:2, a dva minuta kasnije mladi srbijanski reprezentativac Adem Ljajić pogađa za veliko slavlje u Firenci.

Pravo iznenađenje svojim su navijačima priredili nogometaši Leccea, slavivši sa 2:1 na Olimpijskom stadionu u Rimu. Autogolom Muslere Lecce dolazi u vodstvo u 39. minuti, da bi Stefano Mauri poravnao na otvaranju drugog dijela. Ipak, Grossmuller u 73. minuti sa ruba peterca, potpuno neometan, uspijeva matirati Musleru za trijumf "crveno-žutih".

Istim rezultaotm Cagliari je slavio kod Parme, dok je Bologna sa 2:0, pogotcima Ekdala i Di Vaia, slavila u Bariju. Bez golova su okončani dueli Cesena - Genoa, te Chievo - Palermo.


Serija A, 19. kolo:
AC Milan - Udinese 4:4 (Pato 45, 82, Benatia 78 - ag, Ibrahimović 90/ Di Natale 35, 66, Sanchez 53, Denis 89)
Bari - Bologna 0:2 (Ekdal 38/ Di Vaio 69)
Catania - Inter 1:2 (A. Gomez 71/ Cambiasso 74, 79)
Cesena - Genoa 0:0
Chievo - Palermo 0:0
Fiorentina - Brescia 3:2 (Gilardino 72, Santana 87, Ljajić 88/ Diamanti 30, Cordova 45)
Lazio - Lecce 1:2 (Mauri 47/ Muslera 39 - ag, Grossmuller 73)
Parma - Cagliari 1:2 (Giovinco 54/ Acquafresca 22, 32)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.