Odgođene utakmice četvrtfinala kupa

četvrtak , 21.01.2010.


Lega A Calcio, vrhovno tijelo talijanskog nogometa pod čijom je ingerencijom osim Serije A i Talijanski kup, donijelo je odluku kako će milanski klubovi Milan i Inter svoje utakmice četvrtfinala Talijanskog kupa igrati u razmaku od samo 24 sata na San Siru.

Milan je svoju četvrtfinalnu utakmicu protiv Udinesea trebao igrati danas (srijeda) na San Siru, ali ju je pomaknuo za tjedan dana (27. siječnja) kako bi uoči velikog derbija s Interom u Seriji A (u nedjelju) imao više vremena za odmor i pripremu.

Inter svoj četvrtfinalni dvoboj s Juventusom treba odigrati 28. siječnja (četvrtak), a kako je termin odigravanja te utakmice samo dan nakon one Milana i Udinesea na San Siru, iz uprave "nerazzurra" žalili su se kako će igrati na razrovanom travnjaku, te su i oni podnijeli zahtjev za odgodom utakmice. Zahtjev je uredno odbijen.

"S obzirom da se talijanski klubovi natječu u tri različita natjecanja, kalendar ne može trpjeti nove promjene budući da više nema slobodnih termina do kraja sezone. Što se tiče stanja travnjaka na San Siru, gdje će sljedećeg tjedna biti odigrane dvije utakmice u dva dana, na to ćemo posebno obratiti pozornost i pobrinuti se da pripreme budu na najvišoj razini", stoji u priopćenju Lege A Calcio.

Birokratsku bitku uoči velikog gradskog derbija 21. kola Serije A dobio je tako Milan, a sve naravno nije prošlo bez komentara Interovog trenera dugog jezika Josea Mourinha koji je rekao da ako je Milan svoju utakmicu mogao tako lako odgoditi, da bi isto tako mogao biti odgođen i derbi budući da njegova momčad ima brojnih problema s ozljedama.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.