Milan potpisao Cissokha za početak nove ere

nedjelja , 14.06.2009.

Image Hosted by ImageShack.us

Čelnici Porta i Milanov dopredsjednik Adriano Galliani sve su dogovorili oko transfera 21-godišnjeg Senegalca s francuskom putovnicom Alyja Cissokha, donosi ACMilan.com.

Milan će navodno Portu za transfer platiti 15.2 milijuna eura, kao i dodatnih 1.2 milijuna za svaki trofej koji Cissokho osvoji s “rossonerima”, a nadareni će branič potpisati petogodišnji ugovor prema kojem će godišnje zarađivati 1.2 milijuna eura.

Cissokho može igrati i na lijevoj i desnoj strani obrane, a uspoređuju ga s bivšom Milanovom zvijezdom Marcosom Cafuom, iako će tek u rujnu napuniti 22 godine.


Zanimljivo je također spomenuti vrtoglavi uspon u karijeri ovog mladog braniča. Naime, 2007. godine započeo je svoju profesionalnu karijeru u francuskom drugoligašu Guegnonu, u lipnju 2008, prešao u portugalskog prvoligaša Vitoriju Setubal, a potom u siječnju 2009. u Porto.

Milan je navodno pobijedio konkurenciju iz Lyona nakon što je Galliani sinoć kasno doputovao u Portugal.

"Sinoćni pregovori su bili intenzivni, ali vidjet ćete nakon nekog vremena da smo doveli najboljeg mladog beka na svijetu. Cissokho je vrlo dobar, što pokazuje interes velikih europskih klubova."

A onda je rekao i riječ dvije o novom Milanu u stvaranju, te najavio kako će ubuduće pojačanja biti mladi i još potpuno neafirmirani igrači, a ne veterani kao do sada.

"Dovođenja Thiaga Silve, koji će tek napuniti 25 godina, odnosno Cissokha sa 21 na leđima, precizno ukazuju na naš projekt stvaranja mlade, svježe ikvalitetne momčadi koja će se moći nositi s najboljima u Europi. To je pravac koji ćemo slijediti u slijedećim tjednima prijelaznog roka." - zaključio je Galliani.

Sljedeći na vratima Milana je Edin Džeko, a talijanski mediji donose kako će se Galliani sa čelnicima Wolfsburga sastati ovaj tjedan i dogovoriti još jedno pojačanje Milana.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.