Gourcuff ostaje u Bordeauxu

petak , 29.05.2009.

Image Hosted by ImageShack.us

Gordeaux je danas službeno potvrdio kako je potpisan ugovor po kojem će francuski reprezentativni playmaker Yoan Gourcuff, najbolji nogometaš francuske lige ove sezone, ostati u tom klubu.

Gourcuff je bio na posubi iz Milana, a za njegov ostanak talijanski klub će dobiti oko 14 milijuna eura.

"Sretan sam što ću nastaviti avanturu koju sam započeo sa Bordeauxom. Moja odluka o potpisivanju ugovora sa Bordeauxom zasnovana je na cijeloj sezoni." rekao je Gourcuff.

Gourcuff je ove sezone postigao 12 prvenstvenih pogodaka te doveo svoju momčad do ruba osvajanja prvog naslova prvaka nakon 1999. godine.

Za potvrdu naslova potrebno je da izbjegnu poraz na gostovanju kod Caena u posljednjem kolu sljedećeg vikenda.

"Ja sam danas jedan od najsretnijih predsjednika. Presretni smo što smo uspjeli nagovoriti Gourcuffa da ostane, jer sada možemo računati na jednog od najvećih talenata današnjice." rekao je predsjednik Bordeauxa Jean-Louis Triaud.

Maldini: "Razočarala me tišina iz kluba!"

četvrtak , 28.05.2009.

Image Hosted by ImageShack.us

Zvižduci Milanovoj ikoni Paolu Maldiniju na njegovoj oproštajnoj utakmici na San Siru od navijača smještenih na sjevernoj tribini Curca Sud, i dalje su zanimljiva tema u talijanskim medijima.

Vođa najžešćih Milanovih Ultrasa Giancarlo Capelli objasnio je da njegova skupina nije negodovala protiv Maldinija kao igrača, već kao osobe.

"Prvi sukob s navijačima Maldini je imao nakon utakmice Milan-Rosenborg 1996. godine, ali vrhunac sukoba dogodio se nakon finala u Istanbulu (Liga prvaka, sezona 2004/05) kada nas je nazvao plaćenicima i propalicama" – objasnio je Capelli.

Milan je na San Siru izgubio od Rome s 3-2 u nedjelju, a Maldini je nakon utakmice otrčao počasni krug. Veći dio San Sira ispratio ga je ovacijama, ali ne i Ultrasi.

"Ne znam i ne razumijem zašto su uništili moj oproštaj, doista ne znam. Uvijek sam se jednako ponašao, u skladu sa svojim principima koji, prije svega, sadrže respekt prema svim ljudima. Ničime nikada nisam izazivao navijače" – objašnjava Maldini.

Kaže da ga u cijeloj priči posebno smeta izostanak reakcije vodećih klupskih struktura.

"Razočarala me ''tišina'' iz kluba. Nitko nije rekao niti riječ o tome, od predsjednika naniže. Svi šute kao da se ništa nije dogodilo. Možda sam ja idealist, ali mislim da bi se klub kao Milan morao ograditi od takvih epizoda" – ogorčen je Maldini.

"Kada je nakon utakmice s Romom trčao počasni krug, ironično je zapljeskao navijačima koji su skandiranjima i transparentima sugerirali da ''je samo jedan kapetan'' – Franco Baresi.

"Bila je to spontana reakcija, možda sam i pogriješio što sam to učinio. No, bio sam pogođen, pa sam poslao odgovor na nešto što se planiralo danima ili mjesecima, možda čak i godinama! Ja sam senzibilan čovjek, davao sam cijelu karijeru sve od sebe u dresu ''rossonera''. Definitivno sam ponosan što nisam poput tih navijača, što nisam jedan od njih!"

Berlusconi: 'Nismo odlučili tko će biti trener Milana'

utorak , 26.05.2009.

Image Hosted by ImageShack.us


Ulje na vatru spekulacijama da Carlo Ancelotti naredne sezone neće biti trener Milana dolio je i vlasnik kluba Silvio Berlusconi koji je kazao da u klubu još nisu odlučili tko će biti trener u novoj sezoni.

Već dulje vrijeme Italijom kruži priča o tome kako Carlo Ancelotti broji posljednje dane na klupi Milana. Bez obzira na to što je s klubom od 2001, otkad je ustoličen za trenera momčadi sa San Sira, osvojio praktički sve što se moglo, očito je to da je njegova pozicija nije sigurna.

Takvo nešto potvrdio je i gazda Silvio Berlusconi koji je u razgovoru za La Gazzettu dello Sport kazao:

'Milan još nije izabrao trenera za sljedeću sezonu. Obećali smo da ćemo sjesti još jednom s Ancelottijem, i to na kraju sezone i tada ćemo odlučiti što je najbolje i za nas kao klub i za Ancelottija.'

Problem u cijeloj priči jest činjenica da Milanu prijeti mogućnost da se ne kvalificira u Ligu prvaka što bi za klub tog kalibra bila tragedija.

Kaka: "Čak ako Ancelotti i ode, ja ostajem!"

petak , 22.05.2009.

Image Hosted by ImageShack.us

Najbolji nogometaš Milana, brazilski playmaker Kaka, komentirao je za klupsku televiziju kandidate koji se najčešće spominju u kontekstu preuzimanje trenerske klupe momčadi.

Kako engleski mediji nagađaju da će aktualni Milanov trener Carlo Ancelotti od sljedeće sezone gotovo sigurno preuzeti klupu Chelseaja, tako talijanski mediji traže Ancelottiju zamjenu na klupi “rossonera”. Stoga se najčešće spominju imena Leonarda, Marca van Bastena, te Maura Tasottija.

"Leonardo? Nema puno iskustva, ali ako pogledate na primjeru Josepa Guardiole koji je u svojoj prvoj godini rada odveo Barcelonu do finala Lige prvaka, onda je jasno da iskustvo ne mora biti presudno" – rekao je Kaka.

"Van Basten? Bio bih jako sretan da me trenira netko poput njega. On je veliki dio povijesti ovog kluba. Tassoti? S nama je puno godina i ima veliku glad za pobjedama" – dodao je Brazilac, koji bi unatoč pozitivnom mišljenju o svim kandidatima ipak najviše volio da Ancelotti ostane.

"Carlo Ancelotti je i dalje najbolji trener kojeg mislim da bismo mogli imati, jer ne vjerujem da bi se itko drugi tako dobro snašao s našom momčadi kao on."

"Vrlo sam vezan uz njega, ali to ne znači da ću ako on ode isto učiniti i ja. Ja imam ugovor s klubom do 2013. godine, a ne sa trenerom" - objasnio je Kaka.

Džeko: "Pustimo Chelsea, želim u Juve ili Milan!"

srijeda , 20.05.2009.

Image Hosted by ImageShack.us

Edin Džeko, napadač Wolfsburga i otkriće sezone u nogometnoj Bundesligi, dao je svoj prvi intervju za talijanski tisak, konkretno Corriere dello Sport.

"Znam da me Chelsea želi i da su ljudi iz londonskog kluba već razgovarali i s mojim agentom i s Wolfsburgom."

No, još je uvijek prerano govoriti o ljetnom prijelaznom roku", ispričao je 23-godišnji centarfor za rimski dnevnik otkrivši:

"Moj je san ipak zaigrati u Seriji A, i to u Milanu ili u Juventusu."

Džeko, koji golove zabija rijetko viđenom lakoćom, eksplodirao je ove sezone s 25 bundesligaških golova. Još je četiri dodao u Kupu UEFA-e, te još šest u Njemačkom kupu.

Tijekom sezone također je i u 12 navrata dodao za gol, od čega u deset navrata u Bundesligi, dokazavši da nije klasičan napadač-egoist.

Interes za njega pokazali su dosad još i Tottenham, Bayern i Arsenal. Džekina cijena trenutačno se kreće oko vrtoglavih 20 milijuna eura.

Nesta se vratio punim treninzima

Image Hosted by ImageShack.us

Milanov obrambeni nogometaš Alessandro Nesta (33) vratio se punim treninzima s ostatkom momčadi, objavljeno je na internetskim stranicama kluba.

Bivši talijanski reprezentativac bori se s kroničnom ozljedom leđa od kraja prošle sezone, a ove sezone nije upisao niti jedan nastup za klub u službenoj utakmici.

Posljednji je put Nesta tako nastupio u listopadu prošle godine, kada je nastupio u jednom prijateljskom dvoboju u Albaniji.

Talijanski je tisak proteklih mjeseci nagađao kako bi Nesta mogao objesiti kopačke o klin, što je on ubrzo opovrgnuo rekavši da se želi vratiti na travnjake čim prije, te da je jako motiviran za igru.

Iako je u utorak odradio svoj prvi puni trening nakon dugo vremana, talijanski mediji prenose kako je malo vjerojatno da će zaigrati u preostale dvije utakmice Serije A do kraja sezone (protiv Rome i Fiorentine) radi preventive.

UDINESE - MILAN 2:1

nedjelja , 17.05.2009.

Image Hosted by ImageShack.us

Porazom od Udinesea u susretu 36. kola Serie A nogometaši Milana i matematički su riješili pitanje prvaka Italije predavši četvrti uzastopni Scudetto u ruke gradskog rivala Intera. Rossoneri nisu imali odgovor na odličnu igru Udinesea, te su porazom od 2:1 srušili i ono malo snova o naslovu prvaka.

Iako se znalo praktički već tjednima, sada je i službeno, točnije matematički potvrđeno: Inter je po četvrti put za redom uzeo naslov prvaka Italije. Izabranici Josea Mourinha nisu niti istrčali teren prvog dana odigravanja susreta 36. kola, ali im je matematički put do Scudetta olakšao Milan pomalo pa iznenađujućim porazom od raspoloženog Udinesea.

Crveno-crni nisu pronašli odgovor na dobru igru momčadi koja se trgla u samom finišu sezone i ubacila u konkurenciju za Ligu Uefe. Milan može biti zadovoljan krajem sezone, Rossoneri su se izvukli iz prilično nezgodne situacije jer su se ponovno našli na za njih nepovoljnoj sredini ljestvice, što je dovelo u pitanje plasman u Ligu prvaka, a tresla se i stolica Carla Ancelottija.

Međutim, crveno-crni su odličnim učinkom u posljednja dva mjeseca izgurali Juventus s drugog mjesta, bili su u prilici čak i ugroziti Inter na vrhu, ali je naslov prvaka ipak otišao najkonstantnijoj momčadi sezone, koja je u 35 odigranih kola ostvarila 23 pobjede, devet remija i samo tri poraza.

Što se same utakmice s Udineseom tiče, gosti iz Milana dobro su ušli u susret, ali nekoliko prilika na samom početku nisu iskoristili Kaka i Ambrosini. Domaćini su se probudili tek sredinom prvog dijela kada su uspjeli doći do pogotka. Igrala se 30. minuta kada je Maldini u prostoru Milana napravio prekršaj nad D'Agostinom, a sudac pokazao na bijelu točku. Sam D'Agostino sigurno je izveo najstrožu kaznu i Udineseu donio vodstvo od 1:0.


Domaćinima je taj pogodak dao krila, i već u samom otvaranju drugog dijela, točnije, u 48. minuti, uspjeli su zahvaljujući pogotku Zapate doći do vodstva od 2:0. Osjećala se prilična nervoza u redovima Milana i Udinese je vrlo lako mogao doći i do trećeg pogotka, ali je na neke pokušaje D'Agostina odlično reagirao Dida.

Milan u ovom susretu ipak nije ostao bez ispaljenog metka, Ambrosini je u trećoj minuti sudačke nadoknade glavom pronašao put do mreže Handanovića, ali je za preokret ipak bilo prekasno. Time su Rossoneri matematički potvrdili naslov Intera, a s nova tri boda u džepu Udinese se uspeo na sedmo mjesto na ljestvici te i dalje konkurira za Ligu Uefe.

:: Udinese 2-1 Milan ::
D'Agostino 31' (11m), Zapata 48'; Ambrosini 93'
Udinese: Handanovic; Isla, Zapata, Felipe, Pasquale; Inler, D'Agostino (Obodo 84), Asamoah; Pepe (Lukovic 87), Quagliarella, Floro Flores (Sanchez 73)
Milan: Dida; Zambrotta, Senderos, Maldini, Jankulovski;

Maldini trener u Milanovom omladinskom pogonu?

subota , 16.05.2009.

Image Hosted by ImageShack.us

Legendarni Milanov branič Paolo Maldini krajem sezone će se oprostiti od aktivnog bavljenja nogometom, a najavljivao je i odmak od travnjaka na neodređeno vrijeme. Čini se da tako, ipak, neće biti.

Tuttosport i Milannews pišu da bi Maldini trebao preuzeti brigu oko mlađih dobnih kategorija u klubu u kojem je proveo cijelu nogometnu karijeru.

Posao bi trebao naslijediti od Rubena Burianija kojem krajem lipnja prestaje važiti ugovor sa “rossonerima”.

Maldini (41) je sa šesnaest godina debitirao u momčadi Milana. U klupskoj karijeri dugoj 24 godine sakupio je pregršt trofeja među kojima se ističu pet Liga prvaka, sedam naslova najbolje talijanske momčadi i četiri europska Superkupa.

Ancelottijev vikend: Razgovor s Chelseajem i Berlusconijem

četvrtak , 14.05.2009.

Image Hosted by ImageShack.us
Engleski mediji tvrde da će se Carlo Ancelotti ovoga vikenda uputiti u Englesku gdje će pregovarati o preuzimanju trenerskog posla u Chelseaju. Talijanski, pak, pišu da mu slijedi razgovor u Milanu, gdje će morati opravdati ovosezonske poteze...

Silvio Berlusconi (72), talijanski premijer i predsjednik nogometnog kluba Milan, sjest će za isti stol s Ancelottijem u nedjelju, a jedna od tema razgovora bit će i njegov ostanak na San Siru. Prvi čovjek talijanskog nogometnog giganta nedavno je optužio svog trenera za neuspjeh u pohodu na osvajanje “scudetta”, sve potkrepljujući lošom taktikom na utakmicama.

Otprilike istovremeno je Claudio Pasqualin, Ancelottijev agent, kazao da će njegov pulen trenersku karijeru nastaviti u londonskom Chelseaju, čime su tenzije pred ovaj vikend dodatno podignute.

Službenih očitovanja po pitanju nastavka karijere Milanovog stratega, čiji ugovor prestaje biti važeći krajem sljedeće sezone, još uvijek nema.

Gattuso igrao nakon pet mjeseci pauze

srijeda , 13.05.2009.

Image Hosted by ImageShack.us

Gennaro Gattuso, talijanski reprezentativac i nogometaš Milana, odigrao je prve minute nakon pet mjeseci pauze zbog operacije ligamenata desnog koljena.

Milan je nastavio tradiciju odigravanja prijateljskih utakmica, a u utorak su boravili u Tirani, gdje su odigrali prijateljsku utakmicu protiv albanske reprezentacije.

Gattuso je odigrao svih 90 minuta, a izvjestitelji govore da nije izgubio niti djelić od svoje naširoko poznate borbenosti. Utakmica je završila bez pobjednika (3-3), a na jedanaesterce je bolji bio Milan 8-7.

Pogotke su za Milan postigli Ronaldinho, Ševčenko i Inzaghi, koji je Milanu donio izjednačenje u pretposljednjoj minuti ogleda na Qemal Stafa stadionu.

Nogometni-Magazin.com

Milan vs. Juventus 1:1

ponedjeljak , 11.05.2009.

Image Hosted by ImageShack.us


U derbiju 35. kola na San Siru Milan i Juventus su pobijedili bodove rezultatom 1-1. Strijelac za Milan bio je Clarence Seedorf, dok je Juveu bod osigurao Vincenzo Iaquinta.

Milan je tako propustio priliku učiniti borbu za naslov prvaka barem malo zanimljivijom. Inter je nakon ovog kola zadržao sedam bodova prednosti na vrhu ljestvice ispred gradskog rivala Milana. Iako je Inter podbacio, odigravši u gostima kod Chieva tek 2:2, Milan nije uspio spustiti zaostatak.

"Rossoneri" su u derbiju imali inicijativu i veći posjed lopte (62 posto), ali su i jedni i drugi imali malo pravih prilika. Zanimljivo da su Juventusovi nogometaši imali šest udaraca prema golu na cijeloj utakmici, i svih šest u okvir gola!

Domaćini su prema golu Buffona zapucali devet puta, od čega tri šuta u okvir gola. Milan je poveo u 57. minuti pogotkom Seedorfa, no samo tri minute kasnije su gosti izjednačili.

Nakon ubačaja Camoranesija, Iaquinta je poletio i glavom matirao Kalca. Od 85. minute je domaćin igrao s čovjekom manje. Giuseppe Favalli je zbog grubog prekršaja dobio drugi žuti karton.

:: Milan 1-1 Juventus ::
Seedorf 57'; Iaquinta 60'
Milan: Kalac; Flamini, Maldini, Favalli, Zambrotta; Beckham (Pato 67), Pirlo, Ambrosini; Seedorf (Senderos 87); Kaka, Inzaghi (Ronaldinho 74)
Juventus: Buffon; Grygera, Legrottaglie, Chiellini, De Ceglie (Zebina 73); Camoranesi, Poulsen, Zanetti, Marchionni; Iaquinta, Amauri (Del Piero 74)

Milan želi dovesti Puyola

subota , 09.05.2009.

Image Hosted by ImageShack.us

U namjeri da nadomjeste umirovljenje iskusnoga i pouzdanoga Paola Maldinija, čelni ljudi Milana u potrazi za kvalitetnim braničem došli su i do Barceloninog Carlesa Puyola.

Iako u redovima svoje momčadi već imaju novopotpisane Thiaga Silvu i Felipea Mattionija, skorašnji odlazak Maldinija i (pre)dugo očekivanje povratka Alessandra Neste ostavili su traga na San Siru, čiji vodeći ljudi kluba nemaju mira pa talijanski Channel4, pozivajući se na Tuttosport, tvrdi da se Adriano Galliani ponovno sprema odriješiti kesu.

Dodaje se da je primarna ideja Milanovih rukovodećih ljudi bila dovesti Liverpoolovog Daniela Aggera, no dotični je produljio suradnju s premierligašem.

S više od 300 nastupa za katalonski klub, 31-godišnji Puyol ima napretek iskustva, a u najboljim je nogometnim godinama. Milanezi se nadaju da bi želja španjolskog reprezentativca za isprobavanjem stranih jakih liga mogla prevagnuti u njihovu korist, iako se ne odveć realnim čini da bi Barcelonina ikona promijenila boje dresa.

Dida propustio treninge,propušta i Juventus

četvrtak , 07.05.2009.

Image Hosted by ImageShack.us

Milanov nogometni čuvar mreže, Brazilac Dida, mogao bi propustiti subotnju derbi utakmicu 35. kola talijanske nogometne lige u kojoj njegov Milan dočekuje “ispuhanu” momčad Juventusa.

“Rossonerima” bi pobjeda u ovom susretu gotovo osigurala drugo mjesto u prvenstvu do kojeg su došli dobrim igrama (pet uzastopnih pobjeda) i vezanim kiksevima Juventusa (pet utakmica bez pobjede) u posljednje vrijeme.

Ipak, da san ne bude u potpunosti miran treneru domaćina iz tog ogleda, Carlu Ancelottiju, pobrinuo se brazilski vratar napuštanjem treninga u utorak. Također, 35-godišnjak zbog boli u leđima nije istrčao niti na treningu u srijedu.

Ukoliko Dida neće moći zaigrati u subotu, a znano je da je Christian Abbiati izgubljen za ostatak sezone, izgledno je da će između vratnica stajati Australac hrvatskog podrijetla Željko Kalac. Bit će mu to premijera od prve minute u tekućoj sezoni.

Nakon 34. odigrane utakmice, odnosno četiri kola prije kraja natjecanja, vodeći klub Serije A jest Inter sa 77 osvojenih bodova. Sedam manje ima Milan, dok je trećeplasirani Juventus sakupio 66.

Galliani:Van Basten bi mogao trenirati Milan

Image Hosted by ImageShack.us

Potpredsjednik talijanskog nogometnog prvoligaša Milana Adriano Galliani smatra da je Marco Van Basten jedan od legitimnih kandidata da u budućnosti preuzme vođenje milanskog diva.

Tek što je odstupio s klupe Ajaxa nakon razočaravajuće sezone, Van Basten je već doveden u vezu s klubom u kojem ima legendarni status i u kojem je postigao planetarnu slavu kao igrač.

Nije tajna da u Milanu nisu pretjerano zadovoljni sa sadašnjim trenerom Ancelottijem i Galliani je naglasio da ne bi imao ništa protiv da Marco zasjedne na klupu "crveno-crnih":

"Van Basten ima dovoljno dobar pedigre za vođenje Milana. No, za sada imamo Ancelottija koji je napravio dovoljno dobar posao."

Izjava Gallianija vjerojatno će ponovno pokrenuti glasine o prelasku Ancelottija u Real ili Chelsea na kraju sezone.

Ancelotti bi vratio Gourcuffa

srijeda , 06.05.2009.

Image Hosted by ImageShack.us

Trener Milana Carlo Ancelotti je izjavio kako bi pozdravio povratak u redove svoje momčadi francuskog
reprezentativnog veznjaka Yoanna Gourcuffa.
Ukoliko sam igrač ne odluči ostati u Bordeauxu, u kojem igra odličnu sezonu.
Bordeaux ima opciju otkupa ugovora 22-godišnjeg nogometaša za iznos od oko 15 milijuna eura,
a iz francuskog kluba su potvrdili kako su spremni osigurati taj novac, no konačna odluka je ipak na samom igraču.

Bosco Leite:Ma Kakav Real

utorak , 05.05.2009.

Image Hosted by ImageShack.us

Dan nakon što je u medije puštena izjava oca i agenta Ricarda Kake, Bosco Leitea, u kojoj jasno stoji kako je brazilski napadač već dogovorio sve uvjete prelaska u Real Madrid, stigao je demantij spomenutog, koji je Globoesporteu rekao kako tako nešto nikada nije izjavio.

Vijest o dogovoru Ricarda Kake s madridskim Realom, koju je u javnost navodno iznio njegov otac i menadžer, Bosco Leite, pokazala se na koncu ipak neistinitom.

Leite je Globoesportu, naime, oštro demantirao takve izjave i rekao kako njegov sin sigurno neće prijeći u madridski klub.

"Nikada nisam rekao da je transfer s Realom dogovoren. Nikada čak nisam ni pričao o mogućim prelascima i možete biti sigurni da moj sin neće otići u Real."

"U ovom trenutku želi samo pošteno završiti sezonu i potpuno je fokusiran na ostatak utakmica u Seriji A.", otkrio je.

Catania vs. Milan 0:2

ponedjeljak , 04.05.2009.

Image Hosted by ImageShack.us

Savršenu uvertiru pred derbi u sljedećem kolu protiv Juventusa pokazao je Milan pobjedivši na teškom gostovanju u kišnoj Cataniji rezultatom 2-0. U glatkoj pobjedi strijelci su bili Pippo Inzaghi u 27' i Kaka' u 52'.

Još malo razloga za radovanje rossonerima dali su igrači Leccea remiziravši sa Juventusom koji sada za drugim Milanom pred derbi zaostaje četiri boda.

Prvi pogodak za Milan pao je u 27. minuti nakon lijepe akcije preporođenog Kake' koji sjajno pronalazi Inzaghija, a ovaj prima loptu i smireno je šalje pokraj istrčalog Kosickog za 0-1 koji ostaje nakon prvog poluvremena.

Pitanje pobjednika riješeno je u 52' kada je nakon kornera najviši Ambrosini, no njego udarac glavom odbija se na nogu Kaki' koji lagano zabija za 0-2.

Pobjeda rossonera mogla je biti i veća, no u nekoliko navrata se ispriječila vratnica golmana domaćina.

Još valja napomenuti kako su svoju minutažu u povratku nakon ozljede dobili Aexandre Pato i Daniele Bonera, a prvi nastup u Serie A ubilježio je Brazilac Mattioni.

Ancolotti:Ne žalim za orvim mjestom

Image Hosted by ImageShack.us

Nogometaši Milana i dalje igraju u “petoj brzini” nižući uspjeh za uspjehom. Pobjeda protiv Catanije bila im je peta uzastopna, čime je podastrijet novi dokaz o uspješnosti u okončanju nacionalnog prvenstva.

Budući da nogometaši Intera pokazuju znakove nekonstantnosti u dobrim rezultatima, trener Milana Carlo Ancelotti upitan je može li se njegov klub umiješati u borbu za naslov prvaka.

"Jedino o čemu vodimo brigu jest kako udaljiti četvrtoplasiranu momčad što dalje od nas. Fiorentinini igrači igraju u dobroj formi, pa su nam potrebna još četiri boda iz sljedećih četiriju utakmica. To je ono što nas zanima, ne vodeći Inter. Moramo biti realni" - tvrdi Ancelotti, čija je momčad kroz prvenstvo sakupila 70 bodova, sedam manje od vodećeg gradskog rivala.

Ujedno imaju četiri više od Juventusa na trećem mjestu, posljednjem koje direktno vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone. Fiorentinini nogometaši sakupili su 61 bod i, kako sada stvari stoje, igrat će u kvalifikacijama elitnog klupskog nogometnog natjecanja.

"Igramo dobro u posljednje vrijeme, ali ne žalim ni za čime. Teško nam je bilo cijele se sezone boriti s ozljedama" - objasnio je Ancelotti zbog čega je Inter uvjerljivo vodeći na ljestvici Serije A.

Unatoč dojmljivim igrama Milana, talijanskim medijima i dalje je zanimljiva priča o Ancelottiju u Chelseaju. Nastavljaju tvrditi da će strateg drugoplasirane momčadi prvenstva krajem sezone mahnuti klubu u kojem radi i otisnuti se prema Londonu.

Nove argumente u priči navodno im je ponudio sam vlasnik Premierligaša Roman Abramovič, čija je jahta viđena kod sicilijanskog gradića Taormine. Budući da je Milan u nedjelju igrao kod Catanije, poveznica je bilo i više nego dovoljno.

"To je baš ono što mi sada treba. Pretpostavljam i da će poslati helikopter po mene." - nasmijao se Ancelotti.

Ancelotti vratio Gourcuffa

Image Hosted by ImageShack.us

Trener Milana Carlo Ancelotti je izjavio kako bi pozdravio povratak u redove svoje momčadi francuskog reprezentativnog veznjaka Yoanna Gourcuffa, ukoliko sam igrač ne odluči ostati u Bordeauxu, u kojem igra odličnu sezonu.

Bordeaux ima opciju otkupa ugovora 22-godišnjeg nogometaša za iznos od oko 15 milijuna eura, a iz francuskog kluba su potvrdili kako su spremni osigurati taj novac, no konačna odluka je ipak na samom igraču.

Ancelotti je ranije znao često kritizirati bivšeg nogometaša Rennesa, no čini se kako ga je ovaj dobrim igrama u dresu Bordeauxa uvjerio u svoje kvalitete, te sada trener Milana ima drugačiej mišljenje:

"Ako se Gourcuff vrati u Milan, ja ću biti sretan. On je ove sezone napravio neke dobre stvari sa Bordeauxom. Ako Bordeaux to bude želio, oni ga mogu zadržati, ali ako to ne bude slučaj on će nam se vratiti puno zreliji nego što je otišao."

Galliani:Samo je jedan Kaka

Image Hosted by ImageShack.us

Briljantni ofenzivni veznjak Milana, Brazilac Kaka, primiče se svom stotom pogotku za “rossonere”. Za lijepi jubilej nedostaje mu još šest golova.

Kaka je bio precizan u 34. kolu talijanske Serije A na gotovanju kod Catanije (pobjeda 2-0), što mu je bio petnaesti pogodak sezone, 94. ukupno za Milan i prvi iz igre nakon podulje stanke uzrokovane ozljedom butnoga mišića, a potom i upale zdjeličnog područja.

"Sretan sam zbog pogotka koji me dodatno pogurao prema brojci sto u Milanovom dresu. Napredujem iz utakmice u utakmicu i uskoro ću biti u potpunosti spreman" - ustvrdio je Kaka, o kojem posebno dobro mišljenje ima potpredsjednik kluba Adriano Galliani:

"Samo je jedan Kaka. Propustio je sedam utakmica, a mi smo u njima osvojili samo šest bodova. Pa to je prosjek momčadi koje se bore za opstanak u ligi i stoga mi je drago što je ponovno na terenu."

Milan u ovome trenutku nakon 34. odigrana kola na kontu ima 70 bodova, sedam manje od vodećeg Intera, ali i četiri više od Juventusa s kojim će se na San Siru sučeliti već u sljedećem kolu, nadolazeće nedjelje.

Ambrosini:O kakvom moralu taj Maurito priča!

subota , 02.05.2009.

Image Hosted by ImageShack.us

Trener Intera Jose Mourinho je imao jedno mirno razdoblje u kojem nije uskakao iz svađe u svađu, ali je nova buknula ovih dana. Suprostavljena strana je igrač Milana Massimo Ambrosini...

Teške riječi su pale nakon što je Ambrosini uzvratio na Mourinhovu izjavu po kojoj omalovažava Milan i njegove rezultate ove sezone, odnosno mjesece bez osvojenog pehara.

Mourinho je nakon Ambrosinijevog javljanja prisjetio talijanskog reprezentativca na 2007. godinu kada je ovaj, nakon osvojenog naslova prvaka Europe, rekao da će Inter do nečega sličnoga doći "jednog lijepog dana".

"Neka se prvo Ambrosini ispriča navijačima Intera zbog takvih i sličnih izjava. To bi bilo moralno od njega."

Ambrosini je uzvratio:

"Samo neka mi taj čovjek ne govori ništa o moralu. On je oličenje svega suprotnoga. A, ako baš želi, nekoliko dana nakon svega sam se ispričao navijačima Intera" - rekao je vezni igrač Milana.

Gatuso:Moje koljeno još uvjek nije spremno

Image Hosted by ImageShack.us

Gennaro Gattuso (31), vezni nogometaš Milana i reprezentacije Italije, odradio je prošlog tjedna prvi trening nakon operacije ligamenata desnog koljena i dugotrajne rehabilitacije.

Jedan od najsrčanijih nogometaša na travnjaku ipak nije mogao obavljati sve trenerske zadatke koje je postavio, kako pred njega, tako i pred ostale igrače Milana trener Carlo Ancelotti, zbog čega se posumnjalo da se ipak neće dogoditi skori povratak Gattusa u momčad trenutačno druge momčadi talijanske Serije A.

"Moje koljeno još uvijek nije spremno. Osjećam to jako dobro. I neću žuriti pri povratku, jer mogu samo na brzinu pokvariti sve dobro što sam napravio tijekom rehablitacije koja traje pet mjeseci" - rekao je ovaj vezni igrač.

Tijekom ovosezonske Serije A Gattuso je odigrao samo jedanaest utakmica, a onda se dogodila teška ozljeda prilikom Milanovog gostovanja kod Catanije sredinom prosinca 2008. godine.

Gattuso je uspješno operiran u Belgiji, te je započeo oporavak koji je po liječnicima trebao trajati šest mjeseci.

Kakav već je, Gattuso se i na tom polju grčevito borio za što brži povratak nogometu, a postojala je mogućnost da čak nastupi u derbiju protiv Juventusa 10. svibnja.

Za Jankulovskog sezona završena

Image Hosted by ImageShack.us

Milanov češki branič Marek Jankulovski početkom sljedećeg tjedna će biti podvrgnut operaciji gležnja, te je za njega ova sezone već gotova, piše Goal.com, pozivajući se na Corriere dello Sport.

Milan je ove sezone imao mnoštvo problema s igračima koji su zbog ozljeda morali dugo pauzirati. Na tom su popisu Gennaro Gattuso, Alessandro Nesta, Christian Abbiati i Marco Borriello.

Do kraja talijanskog prvenstva ostalo je još pet kola, u kojima će Milan biti lišen usluga još jednog važnog igrača, češkog internacionalca Mareka Jankulovskog.

On će početkom sljedećeg tjedna pod nož kako bi riješio probleme s gležnjem zbog kojih već nekoliko mjeseci na terenu ne pruža što i koliko može.

Jankulovski, zapravo, još od 2005. godine ima problema s tom ozljedom, pa se nada da će operacija osnažiti njegov gležanj, te mu omogućiti da od sljedeće sezone opet zaigra bez bolova, na najvišoj razini.

Tognaccini:Ronaldihno nije nespreman

petak , 01.05.2009.

Image Hosted by ImageShack.us

Unatoč što je imao zavidan start u sezonu, Milanov Brazilac Ronaldinho kliznuo je na klupu momčadi, što svakako potencira priče o njegovom odlasku iz kluba sa San Sira.

Spočitava se Ronaldinhu fizička pripremljenost, te se tvrdi da nekada najbolji nogometaš svijeta ne ulaže dovoljno u sebe, već utakmice igra na mahove bazirajući ih na genijalnosti koja ga je svojedobno promovirala u idola generacije.

Jedan od onih koji tvrde da u Ronaldinhovoj fizičkoj spremi za igru nema ničega dvojbenoga što bi ga sprečavalo u igrama za “rossonere” jest fitness trener Daniele Tognaccini.

"Spremniji je sada u odnosu na vrijeme kada je postizao pogotke i dijelio asistencije. Možda bi trebao pronaći balans koji su njegovi suigrači već pronašli, jer došao je u Italiju gdje se igra drugačiji nogomet od onoga na koji je navikao" - tvrdi Tognaccini.

"Teško mi je to objasniti jer mnogo toga ovisi o nastupu nogometaša. Ono što mogu reći jest tek da s pripremljenošću tijela za napore on nema nikakvih problema, to ga sigurno ne zadržava" - zaključio je.

Ronaldinho je za Milan startao u tek 16 utakmica, a postigao je osam pogodaka u sezoni.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.