Milan vs. Juventus 1:1

ponedjeljak , 11.05.2009.

Image Hosted by ImageShack.us


U derbiju 35. kola na San Siru Milan i Juventus su pobijedili bodove rezultatom 1-1. Strijelac za Milan bio je Clarence Seedorf, dok je Juveu bod osigurao Vincenzo Iaquinta.

Milan je tako propustio priliku učiniti borbu za naslov prvaka barem malo zanimljivijom. Inter je nakon ovog kola zadržao sedam bodova prednosti na vrhu ljestvice ispred gradskog rivala Milana. Iako je Inter podbacio, odigravši u gostima kod Chieva tek 2:2, Milan nije uspio spustiti zaostatak.

"Rossoneri" su u derbiju imali inicijativu i veći posjed lopte (62 posto), ali su i jedni i drugi imali malo pravih prilika. Zanimljivo da su Juventusovi nogometaši imali šest udaraca prema golu na cijeloj utakmici, i svih šest u okvir gola!

Domaćini su prema golu Buffona zapucali devet puta, od čega tri šuta u okvir gola. Milan je poveo u 57. minuti pogotkom Seedorfa, no samo tri minute kasnije su gosti izjednačili.

Nakon ubačaja Camoranesija, Iaquinta je poletio i glavom matirao Kalca. Od 85. minute je domaćin igrao s čovjekom manje. Giuseppe Favalli je zbog grubog prekršaja dobio drugi žuti karton.

:: Milan 1-1 Juventus ::
Seedorf 57'; Iaquinta 60'
Milan: Kalac; Flamini, Maldini, Favalli, Zambrotta; Beckham (Pato 67), Pirlo, Ambrosini; Seedorf (Senderos 87); Kaka, Inzaghi (Ronaldinho 74)
Juventus: Buffon; Grygera, Legrottaglie, Chiellini, De Ceglie (Zebina 73); Camoranesi, Poulsen, Zanetti, Marchionni; Iaquinta, Amauri (Del Piero 74)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.