MarketingUzRakiju

< kolovoz, 2010  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2008 (2)
Ožujak 2008 (1)
Studeni 2007 (3)
Listopad 2007 (1)
Kolovoz 2007 (2)
Srpanj 2007 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Blog o marketingu. Komentari aktualnih događaja iz svijeta oglašavanja, brandiranja, turizma. Razmišljanja o promociji Hrvatske i domaće proizvodnje...

mislav.pavosevic@gmail.com
...za slučaj da vam se blog sviđa toliko da dio želite za sebe njami

Zanimljivi linkovi
o marketingu...

Where land loves the skies
stranica o turizmu i turističkim vodičima u Slavoniji i Baranji

Seth Godin
marketing guru

Adland
"ne uvijek ugodne novosti o reklamama"

Adforum
pogledajte najnovije reklame

Marketing UP
hrvatski časopis o marketingu

Gledaj oko sebe
blog o marketingu, gospodarstvu...

Epoha
časopis za kulturu komuniciranja

vrijedi čekirati
slobodno vrijeme...

osijek031.com
novosti, forum...

moto-fanatik.net
motori, putopisi...

Church cool
let's pop out for a burger ;)

idemo na Čvarak party
svakog svibnja u Opatiji...


blogovi...

Salezijanski novaci
interesantan blog o zanimljivom crkvenom redu

Mali cvrčak
blog OŠ Vladimir Nazor iz Slavonskog Broda. Klinci su bili super i se jako im svidjelo u Kopačkom ritu...

Becarac
blog o Slavoniji i srodnim temema


13.08.2010., petak

Da se vidi da blog nije zamro

Zadnjih godinu i pol aktivnosti sam preusmjerio na moju drugu web stranicu koja se bavi turizmom i pripadajući profil na omiljenoj društvenoj mreži F., pa prenosim link na stranicu s jednim od mnogih novih članaka koji su tamo nastali.

Pozdrav svima koji zalutaju ovamo uz poziv da nove priče prate na: Putovanja Slavonijom: www.slavonijom.info

Rapsodija velikog prijateljstva!

Darda, “mjesto na mirnoj vodi” nadomak Osijeka, osim recepta za najfiniji baranjski kulen, već više od stoljeća i pol ljubomorno čuva priču o prijateljstvu grofa Kasimira Eszterházyja i romantičara Franza Liszta. Još je manje poznato da je ono bilo poticaj za nastanak jedne od najljepših skladbi, Lisztove Četvrte Mađarske rapsodije.

Lisztovo pismo prijatelju i dobročinitelju, grofu Kasimiru Eszterházyju:

Let me thank you very sincerely for your kind remembrance, dear friend, and let me also tell you how much I regret that my journey to Hohlstein cannot come to pass during your short stay there. … Let me know by Lowy of Vienna where I shall address to you some pieces in print which you can look over at any leisure hour, and which I shall be delighted to offer you. I will add to them later the complete collection of my “Hungarian Rhapsodies”, which will now form a volume of nearly two hundred pages, of which I shall prepare a second edition next winter. Hearty and affectionate remembrances from
Yours ever,

F. Liszt
Eilsen, June 6th, 1851

- 13:03 - Komentari (1) - Isprintaj - #

30.07.2008., srijeda

Novi gafovi Hrvatske Turističke Zajednice - Kopački rit, ali i Zagreb su u Slavoniji!

Kao 1981. osječki Radnjak, ovih se dana ruši ugled Hrvatske Turističke Zajednice! Nakon što smo uspjeli sa stranice HTZ-a ukloniti sramotan video o Hrvatskoj bez Baranje na zemljovidu, čovjek bi pomislio da je sada sve u redu. Eh, ali to bi bilo pre jednostavno!

Pogledajte kratki izvještaj sa stranice Hrvatske turističke zajednice gdje se pod dijelom posvećenim Slavoniji spominje velik broj netočnih informacija!


1. Info-karta s Hrvatskim regijama. Obratite pozornost na to da je Baranja opet ispuštena odnosno uključena u Slavoniju, a istovremeno je Dalmacija podijeljena na četiri podregije:
http://www.croatia.hr/Hrvatski/Destinacije/Odredista.aspx

2. Opis Slavonije: Ovaj dio kontinentalne Hrvatske je u kulturnom smislu bliži srednjeeuropskoj negoli mediteranskoj kulturi. Nalazi se u porječju rijeka Save, Drave i Mure. Proći ovim dijelom Hrvatske znači upoznati njen kontinentalni karakter, vidjeti ravničarske predjele koji se nadopunjuju s pitomim brdima na kojima često dominiraju srednjevjekovne utvrde, doživjeti vinograde koji se šire uz naselja, listopadne šume uz kojih su dvorci nekadašnje vlastele ali i velike gradove kakav je i Zagreb.
http://www.croatia.hr//Hrvatski/Destinacije/Regija.aspx?idDestination=9

3. Parkovi prirode u Slavoniji su i Papuk i Kopački rit?
http://www.croatia.hr/Hrvatski/Destinacije/Destinacija.aspx?idDestination=4878
- 22:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.07.2008., ponedjeljak

Hrvatska - Mediteran kakav je nekad bio???

Sramotni film je i na Youtuebeu / the disgraceful video is also on Youtube Odmah na početku moram reći da sam ljut i razočaran.

Tužna je činjenica koja je prisutna već dulje vrijeme, otkad je Hrvatska Turistička Zajednica prihvatila slogan "Hrvatska - Mediteran kakav je nekad bio" za službeni promotivni slogan naše lijepe domovine.

Za sve one koji ne znaju puno o Hrvatskoj, reći ću samo da je to zemlja u južnoj-srednjoj Europi koja se iako je malena proteže od moćnih rijeka Dunava, Drave i Mure na sjeveru, preko prelijepih zelenih brda i sniježnih planina u središnjim dijelovima do kristalno čistog Sredozemnog mora na jugu.

Dakle, čak i brzi pogled na zemljovid pokazuje da je Hrvatska puno više nego samo Mediteran.


No, iz negog razloga ovaj službeni turistički slogan Hrvatska turistička zajdenica nije smatrala dovoljno velikim propustom pa su mu dodali još jedan i to puno veći!

Ako pogledate promotivni video na službenoj stranici Hrvatske Turističke Zajednice, vidjeti ćete zemljovid koji nije jednostavno krivi već graniči s prljavom izdajom naše lijepe domovine!

Pogledajte video ovdje. Drugi je po redu,

http://www.htz.hr/English/Home/Naslovna.aspx

i recite mi vidite li pogrešku o kojoj vam govorim? Pogledajte kartu Hrvatske u druom filmu. U 2. minuti i 26. sekundi filma na zemljovidu Hrvatske nedostaje naša sjeveroistočna pokrajina - Baranja!

To je sramota i tužan trenutak izdaje ne samo što se tiče turizma kao nama važne gospodarske grane već posebno izdaje naše povijesti i dobrih vrijednih ljudi koji žive u tom dijelu naše Domovine!

Molim vas da razgovarate o ovom problemu kako bismo upozorili Ministarstvo Turizma i Hrvatsku turističku zajednicu da napokon nešto učine, promijene ili skinu film sa službene strancie hrvatskog turizma!


Croatia - Mediterranean as it once was???

Right in the beginning I must say I'm angry and sad. But, "the sad thing" is that there's and issue that has been around for quite some time, ever since the Croatian National Tourist Board chose that slogan (Croatia-Mediterranean as it once was) to be the official slogan of our beautiful land.

For all those who don't know much about Croatia I will say that it's a country in the south-central Europe and even though it's a small land, it streches from the mighty rivers Danube, Drava and Mura in the north, over beautiful green hills and snowy mountains in central parts, to the cristal clear Mediterranean sea in the south.

So even a quick look on the map shows you that Croatia is much more than just Mediterranean.

But for some reson this wrong official tourist slogan wasn't a big enough mistake made by the Croatian National Tourist Board so they took care of it and added an even bigger mistake!

If you watch the promo video on the official web site of the Croatian National Tourist Board, you'll see that the map shown there is not simply wrong, it's bordering with a filthy betrayal of our beautiful homeland!

Take a look at the video here. It's the 2nd one:

http://www.htz.hr/English/Home/Naslovna.aspx

and tell me do you see the mistake I'm telling you about? Look at the map of Croatia in the second film. In the 2nd minute of the film there's a map of Croatia but it's without our northeastern province of Baranja!

It's an outrage and a sad moment of betrayal not only concidering tourism but also concidering our history and the good pepole living in that part of our Homeland!

I ask you to talk about this issue, so that the officials from the Ministry of Tourism and the Croatian National Tourist Board would finaly do something to change or move that film from the official tourism site!- 14:59 - Komentari (4) - Isprintaj - #

24.03.2008., ponedjeljak

Moj osobni Full Monty!

Iz predstave Skidajte se do kraja, kazališta Komedija Ne, ipak na fotki nećete naći mene rofl

A sada razmislite... koliko se osobnih podataka o Vama nalazi na internetu ili možda na sve popularnijoj stranici Facebook?

Kako sam i sam pred vratima novog zaposlenja pomislio sam kako bih vjerojatno, da sam svoj budući šef, proguglao internet ili se potražio na Facebooku. Ti su podaci ionako javni iako često vrlo intimni.

Na toj i sličnim stranicama na internetu smo zaista kao striperi, sve se vidi pa osim ako ne tražite posao baš u toj specifičnoj branši ili ste već u startu sve karte koje vam ne idu u prilog položili na stol, pripazite što se o vama piše on-line.

Prilikom traženja zaposlenja, na interviewu, vaš je zadatak prodati se odnosno prikazati u najboljem svjetlu, a nakon toga slijede postprodajne akcije... ma sve je marketing!
- 19:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.11.2007., petak

Tramvaji, kultura i (osječki) turizam

…Tako na struju, već 80 godina prolazi u samoj blizini kina i rasteže se «Donjikom» sve do «Gornjike», pa još malo dalje, a sad i šire. Ne mogu se sjetiti dana u kojem tramvaj nije bio prisutan, niti tebe pamtim drugačijeg. Ovakvog prepoznatljivog, sa stajalištima na kojima sam se toliko puta rješavao dosadne kiše. Neke tvoje dijelove drugačije i ne razumijem. Srasli su u meni kao i tramvajske pruge. Kad kraj njih prolazim, tramvaj ponekad uspori, ali njegova škripa protutnji, žureći prema slijedećem stajalištu.

(ulomak iz Kolumne «Osijek, moj lega» s portala www.osijek031.com)


Dragi moji, evo i mene je obuzela neka sjeta, ha jesen je i prvi snijeg se upravo sasvim rastopio… Zapravo svi oni koji vole Osijek, razumjeti će otkud odjednom takvim tonom započinjem novi post na ovom blogu… Stvar je u tome što je na pomolu jedna velika povijesna sramota…

Na slici pored, vidite fotografiju jednog od starih modela osječkog električnog tramvaja proizvedenog u našoj poznatoj hrvatskoj tvornici Đuro Đaković pod oznakom ĐĐ 101. Sve do 1970-ih godina 20. stoljeća ovi su modeli tramvaja bili vrlo česti na osječkim ulicama pa tako i na Korzu odnosno na slici prikazanoj Kapucinskoj ulici. Tada je donesena odluka o nabavci novih tramvaja iz Češke. Vjerujem da su vam poznati. Oni neugledni, debeli, sovjetski bezosjećajno crveni, a danas rekonstruirani u bijelo-plavoj varijanti, tih su burnih '70-ih s gradskih ulica otjerali naše domaće tramvaje, «bečki crvene» 101-ice, popularne «stojadine». Neki od njih vjerojatno su završili i na otpadu, dok je njih 6 spas potražilo u remizi Zagrebačkog električnog tramvaja, gdje su prebojeni u plavo vjerno služili sve do nedavno...
A onda se pojavio novi uljez! Plava zmija, kako u Metropoli nazivaju Končarev niskopodni tramvaj, našeg je starog «stojadina» opet primorao na bijeg, ovoga puta u mirovinu… Ali kakvu – u rezalište!

Gradski oci grada na Dravi na tu su strašnu ideju najprije reagirali s malo više poštovanja prema tradiciji tramvajskog prometa i hrvatske industrije željezničkih vozila nego '70-ih, izrazivši želju da se preostala dva originalna modela vrate u Osijek i pridruže već postojećem starom turističkom tramvaju iz 1928. - ali presporo! Na žalost tu se ne radi o «essekerskoj opuštenosti», već ipak i opet o ne brizi za očuvanjem naše povijesti. Skori izbori i prateći kaos u upravljanju gradom Osijekom doveli su do toga da zagrebački ZET više ne želi čuvati stare 101-ice na svojim tračnicama pa najavljuju njihov skori odlazak u staro željezo, ako se u Osijeku pod hitno ne dogovore kako će ih i kada konačno preuzeti i vratiti u grad njihove mladosti gdje će sve Osjećane i njihove goste opet uveseljavati «nemirno klizeći» Donjim gradom, pored Tvrđe, uz «Katedralu» i dvorac Pejačević kao što to već dulje vrijeme čini spomenuta stara Škoda – najstariji tramvaj u voznom stanju u Europi!

Nadam se da će moj slijedeći post biti veselijeg duha, zahvaljujući vrijednim aktivnostima ljubitelja tramvaja, članova internetske stranice www.zeljeznice.net, TZ Osijek i GPP-a.


PS. Strelicu bih na kraju usmjerio i na jedno vrlo zanimljivo mjesto – osječku tramvajsku remizu. Najavljeno je njezino skoro izmiještanje s trenutne lokacije kako bi se poboljšala kvaliteta usluge gradskoga prijevoza, poduzeća GPP, a sama lokacija remize oslobodila za atraktivne nove gradske sadržaje. Lokaciju remize uz samu povijesnu gradsku jezgru Tvrđu trebalo bi između ostalog iskoristiti i za izgradnju Muzeja tramvajskog prometa! U njemu bi svoje mjesto pronašli i starac iz 1928. i «stojadini» i debeli Česi pa čak i neki noviji budući modeli, a zašto ne, možda i tramvaji iz Zagreba i drugih susjednih gradova, pa čak i neka druga željeznička vozila. Time bi Osijek dobio još jedan atraktivni prostor, još jedan muzej i to s vrlo zanimljivim tehničkim postavom vozila koja su još uvijek u stanju povremeno, za blagdane ili na želju posjetitelja provozati se gradskim ulicama i svima pokazati da, barem u turističke svrhe «essekerski duh» još uvijek živi uz rijeku Dravu.- 20:52 - Komentari (12) - Isprintaj - #

20.11.2007., utorak

Iskrenost u reklami ili ne?

Oral-B ipak gubi bitku protiv braće Gric i Grec!


Evo da s vama podijelim jedno razmišljanje o reklami koju sam danas uhvatio na TV-u.

U reklami se pojavljuje podijeljen ekran gdje s jedne strane netko četka li ga četka zube "staromodnom" generičkom četkicom dok s desne strane ekrana neki high-tech i higijanski osviješten tip lagano i pomno svoje zube prelazi najnovijom Oral-B električnom četkicom za zube. S lijeve strane ovaj jadnik koji će i nakon ove reklame ostati pri svojoj dobroj staroj, po dizajnu vjerojatno originalnoj Nivetinoj* kefici* ;) i nakon duuugog četkanja imati će naslage "dreka" uz korjen zuba, a ova Oral-B faca imati će biserno bijele zube. I sad bi pomislili "dobro i što sad stim?" Jel' tako? E pa radi se o detaljima. Naime, ako bolje pogledate i tu desnu stranu s tim bisernim zubima, vidjeti ćete da i na njima nakon detaljnog kruženja električnom četkicom još uvijek ostaju, istina vrlo male, naslage ručka, vina, kolača... Oral-B je pokušao igrati na kartu iskrenosti u reklami za četkicu za zube.

Hmmm, pretpostavljam da svi mi dobro znamo da koliko god četkali ne možemo do kraja ukloniti sve bakterije i druge stanovnike zuba pa čemu onda u reklami, koja nas treba potaći da u trgovini prepunoj razno-raznih četkica slične kvalitete posegnemo baš za tom Četkicom, priznati da niti ona nije 100% učinkovita?

Javno priznanje da ni vaš proizvod ne će pomoći u dobivanju najčišćih zuba nikako ne može pomoći prodaji. Malo laži kupac ipak tolerira, ako mu u ovom slučaju one pomažu da si ispriča priču o osobi s najlijepšim osmjehom na svijetu.

Još jednom da ponovimo za društvo iz Brauna i Oral-B-a: Svi marketinški stručnjaci su lažljivci! (s pokrićem naravno)

* Niveta - tvornica raznih četki za kućanstvo iz Osijeka
* kefica - tako je moja omama znala reći za četkicu za zube. Na žalost sličnu je riječ koristila za onu četku koja stoji pored WC-školjke, pa među nama taj izraz nije nikada zaživio u praxi ... i sad bi ona rekla da sam baš "eklhaftan". A bila je zbilja super baka :)

- 21:22 - Komentari (3) - Isprintaj - #

05.11.2007., ponedjeljak

Svi političari su lažljivci? Izbori '07

Ne, ne priviđa vam se, zbilja evo u razmaku od tjedan dana još jedan post ;) ...ali ipak nemojte se naviknuti, ovaj post je samo dodatak onome velikom ispod.


Samo brzinska misao o marketingu u politici...

Od izbora do izbora prisjećamo se kako su nas već svi izvarali tj. marketinški rečeno "ne vjerodostojno lagali", ali opet tim istim političarima odlučujemo pružiti priliku... kao da imamo nekakav "sindrom zlostavljane žene"... Ili političari ipak znaju ispričati dobru laž odnosno - priču, a mi ju sebi predstavljamo kao još bolju i pokušavamo što više svojih poznanika potaknuti da glas poklone baš našem favoritu?

Čast iznimkama, ali političari ipak ne znaju lagati. Barem ne vjerodostojno kako to objašnjava Godin. Nešto bismo mogli više i naučiti iz toga. Ili će nas već za Božić pojesti uz mlince ;)

PS. Seth ako pratiš našu izbornu utrku, imaš štofa za još jedan bestseller!
- 19:21 - Komentari (3) - Isprintaj - #

28.10.2007., nedjelja

Svi marketinški stručnjaci su lažljivci.* U Hrvatskim željeznicama ne lažu.

Preuzeto od autora *All marketers are liars © Seth Godin 2005.

Evo nakon dugog vremena nakupljanja prašine na ovom blogu, opet sam odlučio nešto napisati i svojoj za sada malobrojnoj čitateljskoj publici pružiti nešto novo za ubijanje nekoliko minuta dnevno koje uspiju uhvatiti, a da ne moraju npr. izvesti psa u šetnju ili hitno izbaciti smeće u kontejner.

Inspiracije je tijekom proteklog vremena doduše i bilo, ali nikako one prave, onakvog posta kakvog ni sam ne bih oklijevao iskomentirati. Doduše možda vas ni ovo «brisanje prašine» s bloga ne će navesti da me zaspete pohvalama, ali barem tamo negdje oko Božića ne ću morati izmišljati isprike za višemjesečno ljenčarenje ;)

Ideja za ovaj post opalila me je prekjučer i to doslovno odjednom. Zapravo mogao sam to i očekivati jer već dugo želim nešto reći o marketingu ili bolje rečeno njegovom blijedom naziranju kod naših putničkih prijevoznika, a to što sam napokon i pročitao odličnu knjigu marketinškog gurua Setha Godina neminovno je ubrzalo moju namjeru.

Čitajući u vlaku od Osijeka do Požege njegovu knjigu «Svi marketinški stručnjaci su lažljivci», puna 3 i pol sata su me pratile dvije misli. Prva: otkud odjednom toliko putnika u vlaku? I druga: Zar ih ne bi moglo biti i više?

Odgovore na ova pitanja naravno nisam našao u knjizi, ali me je odličan, jednostavan i pametan jezik autora potaknuo da razmislim o tome kako bi HŽ mogao na svoje linije privući sve one putnike koje je zadnjih desetak godina očigledno izgubio. Ovaj polupuni vlak «šinobus» ili «plavac» ipak je bio samo slučajnost, a i vikend je.

Osnovno što Godin u svojoj knjizi kaže je da marketinški stručnjaci zapravo ne lažu. Oni pričaju priče, a korisnici proizvoda i usluga su ti koji sebi «lažu» odnosno tu priču još više uljepšavaju kako bi se ugodnije osjećali i šire ju dalje. Npr. zašto Milku volite više od Zvečeva? Čokladni šmekeri, prvo priznajte da i jedan i drugi proizvođač imaju odlične čokolade (nova Mikado s brusnicama je za prste polizati), a onda nam recite zašto ćete s police ipak prije zgrabiti Milku kada znate da će vam zbog toga još barem kuna ili dvije pobjeći iz novčanika? Vjerojatno je Seth u pravu kada kaže da ste to učinili jer se uz Milku osjećate posebnije, vrijednije, opuštenije... Zvečevo i drugi naši proizvođači uz sve napore na tržištu još nisu uspjeli kod nas izazvati taj osjećaj posebnosti, ali samo zato što nam ni nakon brojnih reklamnih kampanja nisu uspjeli «prodati priču» iza koje stoji prava kvaliteta. I u oglasu za Coca-Colu nam kažu da je ona najbolja, a toplina poznate božićne reklame nas potiče da sebe i naše prijatelje iznova u to uvjeravamo i da nam u to blagadnsko doba ne padne na pamet popiti nešto drugo. Pepsi se ne pije u toplini obiteljskog doma ;) Stvar je u našem svjetonazoru, društveni smo ljudi.

Svaka marketinška poruka mora biti vjerodostojna. Marketing nije samo dobra reklama, u njemu se ne radi puko istraživanje ciljnog tržišta. On je sve to, ali uz pričanje dobre i istinite priče onima s kojima dijelimo ista razmišljanja, iste svjetonazore. Oni će zatim tu ideju iza našeg proizvoda ili usluge širiti dalje jer im se sviđa što ih mi shvaćamo i napokon im nudimo nešto što ne samo trebaju već i vole. Samo onda je to uspješan marketing.

I na kraju da se vratim na početak. Marketinški stručnjaci su «lažljivci», a na našim željeznicama izgleda zbilja ne znaju «lagati». Kakav je marketing Željeznica? Ne postojeći ili još gore – ne iskren je!

Oni nas muljaju jer ni nagibni vlak nije «najbolji doživljaj vožnje» ili mudro šute i opet gube putnike. Uskoro će im voda doći do grla i od nekih će linija odustati zbog neisplativosti. Pruga Osijek-Požega je spora, a putnika gotovo i nema. Tko bi se htio tri i pol sata truckati po brdskoj pruzi kada autobusu treba do dva sata? Prijedlog HŽ-u: počnite promovirati svoje usluge putnicima pothitno, ali pri tome govorite istinu u stilu «Možda s nama nećete putovati brzo, ali kada ćete opet imati priliku u jednom «cugu» pročitati cijelu knjigu?» To je ipak i u skladu s nekim našim svjetonazorom – polagano ;)

Hvala HŽ-u i Sethu Godinu na inspiraciji!

- 16:27 - Komentari (6) - Isprintaj - #

06.08.2007., ponedjeljak

Osječko uzvraća udarac!

Vratio sam se u našu lokalnu metropolu, danas prelistao stare novine i razveselio se velikom naslovu u Slavonskom domu od petka: Osječka pivovara kreće u ozbiljnu tržišnu utakmicu! Osnovana još 1697. s ponosom nosi titulu najstarije u Hrvatskoj, a ipak, bez pravog razloga, zadnjih je godina Osječko svijetlo pivo prilično ne popularno...

Svatko tko voli pivo i probao je Osječko, složiti će se da razlog ne popularnosti ne leži u kvaliteti već imidžu koji ono na žalost nosi, a to je "pivo za popit na stepenicama pred seoskom trgovinom" (na knjižicu). Ožujsko pak piju kuleri, a Karlovačko voli čak i dotični nijemac Günther ;)

Isto tako svatko tko pozna pivo složiti će se da kojekakvi Tuborzi grin smijeh i slične "pivice" ne zaslužuju uopće zvati se pivom, a ječam, hmelj i ostali groze se pomisli da postanu sastojci takvih bućkuriša..., no opet su eto omiljene na tržištu.

Tako je Osječka pivovara napokon shvatila da je temelj dobroj prođi uz neupitnu kvalitetu svakako dobra promocija, odnosno svi ostali marketinški alati koji utječu na bolje pozicioniranje pred konkurencijom.

Mijenjati će izgled etikete i kažu da će još poboljšati kvalitetu. Kažu da im je pivo od isključivo prirodinih sastojaka te da će to naglašavati i popisom istih na etiketi što će razljutiti tržišne rivale... Opet će izbaciti na tržište pivo s limunom ali pod novim još tajnim imenom...

Od srca, zapravo od nepca im želim da ovaj put uspiju u svojem planu pozicionirati se u top tri hrvatska piva i nastave dobar put promocije koji su počeli s pivom Esseker - uzmeš jedan i dobiješ paketić kikirikija!

Dakle, dobar tek i živjeli!


link na jednu od rijetkih reklama za Osječko prikazanih na nacionalnoj razini

- 22:24 - Komentari (13) - Isprintaj - #

02.08.2007., četvrtak

Kom' treba Kwik-E-Mart?

Pogledajte kako je bilo u Kwik-E-Mart aka 7/Eleven Who needs the Kwik-E-Mart? ... I dooooooooo...... Tako je poznati Springfieldski trgovac Apu Nahasapeemapetilon zatulio nakn što je u jednoj epizodi ostao baz svojeg dragog radnog mjesta u crtanoj trgovini Kwik-E-Mart... Siguran sam da bi tako "tulio" i CEO ili neka druga faca u poznatom američkom trgovačkom lancu 7/Eleven da nije prepoznao ogroman tržišni potencijal pretvaranja svojih trgovina u onu iz crtane serije jer dogodilo se nešto nevjerojatno!

U sklopu promocije filma The Simpsons, 7 trgovina 7/Eleven u 7 američkih gradova pretvoreno je u Kwik-E-Mart poslovnice i tako, kao i sam film, na neko vrijeme jednostavno pomelo konkurenciju! Ljudi su stajali u redovima pred trgovinama kako bi kupili poznate proizvode iz crtane serije. Čovjek bi pomislio da se nešto dijeli, ali ne, radilo se o odličnom marketinškom potezu uprave trgovine i promotora filma.

Ne sumnjam da će Simpsoni i u Hrvatskoj "pomesti prašinu" iz kino dvorana, ali ovo je savršen primjer kako se vodi promocija nekog filma ili događaja.

Kako se trenutno nalazim u gradu u kojem je kino izumrlo... koma jel da?... jedva čekam priliku da pogledam film! Još da mi je uz njega Buzz kola ili svježe krafne s ružičastim mrvicama... mmmmm......

I, kom' treba Kwik-E-Mart?
...

Doduše, nismo ni mi od jučer. Pravo pitanje je: Kol'ko je kila jegera Kod Franceka? ;)

Mesnica "Francek" zbilja postoji i to u poznatom zagrebačkom "Naselku", a prvi put je spomenuta u mega popularnim Smogovcima kad supruga upita Nosonju "... jer zakaj da sad ja idem do Heinzelove kad mi je mesar tu preko puta?..."
- 10:18 - Komentari (10) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se