dc-osijek

< studeni, 2007  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga 
-abeceda demokracije
- demokratski centar u Osijeku


Free Hit Counter
Free Hit Counter

 

 Linkovi
Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
www.demokratski-centar.hr
www.vesna.com.hr

 O nama
Demokratski centar je moderna, građanska, demokratska i proeuropski orijentirana stranka.

DC je parlamentarna stranka čija je predsjednica gđa Vesna Škare Ožbolt u Vladi Republike Hrvatske obnašala dužnost ministrice pravosuđa.

DC
se zalaže za Hrvatsku kao pravnu državu uz imperativ izlaska iz blokade pravosudnog sustava, a problemi funkcioniranja pravne države moraju dobiti apsolutni prioritet.

DC želi izgraditi bogatu, stabilnu, socijalno pravednu i europski integriranu Hrvatsku, čiji će temelj počivati na vladavini prava i poštivanju ljudskih prava.

DC kao preduvjet za ostvarenje svojih ciljeva vidi model vladavine 'odozdo prema gore' koji svakom pojedincu građaninu jamči jednaku šansu za uspjeh temeljen na njegovom talentu i uloženom naporu. Stranka se protivi bilo kakvom obliku diskriminacije i odbija sve oblike političkog, vjerskog i nacionalnog ekstremizma te svaki oblik autoritarne, samodovoljne i izolacionističke vladavine. Kao najveću vrijednost ističemo dostojanstvo svakog čovjeka kao slobodne, jedinstvene, nepovredive i neponovljive osobe. Poštujemo vrijednosti slobode i pravednosti.

DC polazi od načela jednakih šansi i pravednosti, zalaže se za uređenu konkurenciju kako bi u "utrci života" što manje ljudi zaostajalo. Na poseban način kroz socijalni sustav trebaju biti zaštićeni slabiji, manje nadareni i osobe sa posebnim potrebama.

DC obitelj smatra temeljnom ljudskom zajednicom.

DC u socijalnom nauku katoličke Crkve vidi opće prihvatljive smjernice za uređivanje socijalnih odnosa.

DC pruža izrazitu šansu mladim ljudima. To dokazuje i visok postotak naših mladih i ambicioznih članova. Mladi svoje ideje izražavaju kroz Klub mladih koji je organiziran na županijskim i gradskim razinama.

DC se na području školstva, znanosti i kulture, zalaže za jasnu strategiju razvoja ovih segmenata koji imaju ogromnu zadaću u podizanju i očuvanju identiteta hrvatskog naroda.

U Demokratskom centru smo posebno ponosni na 38 % naših ženskih članica koje izrazito aktivno sudjeluju u radu naše stranke.

Ciljevi vanjske politike su rješavanje otvorenih pitanja i razvijanje dobrosusjedskih odnosa te uvođenje Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije i NATO Savez.

Kad radiš sam, postižeš rezultat - kad radimo zajedno, to je uspješan početak za veliko stvaranje. Stvorimo zajedno bolju i uspješniju Hrvatsku !

 07.11.2007., srijeda

Prijateljska večera

Neki su šali , i to onoj crnohumorskoj , rekli da se radi o posljednjoj večeri . Drugi opet dodaše da su u pitanju karmine, jer se tamo najbolje jede. I doista dobro se jelo sinoć , a još bolje družilo u prostorijama DC-a u Osijeku.

Županijski i gradski predsjednici , Miro Šimić i Eugen Srzentić , lijepo nas ugostiše i počastiše . Prigoda je prije svega druženje , ali i posao. Predane su i kompletirane liste kandidata za gradsko vijeće.

Neke ankete nam ne idu u prilog. Po njima ćemo imati premali postotak glasača , te opet nećemo prijeći 'famozni ' prag od 5 %. To ide u prilog onim crnohumorskim šaljivdžijama ( a možda i prorocima !?) .Druge ankete nam ostavljaju nadu , jer najavljuju veliki postotak izlazak glasača na izbore . Čak do 85 %!

No ; ' Na kraju kandžija puca'. Vidjet ćemo svi 25. 11.


Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us


- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #