dc-osijek

< rujan, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga 
-abeceda demokracije
- demokratski centar u Osijeku


Free Hit Counter
Free Hit Counter

 

 Linkovi
Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
www.demokratski-centar.hr
www.vesna.com.hr

 O nama
Demokratski centar je moderna, građanska, demokratska i proeuropski orijentirana stranka.

DC je parlamentarna stranka čija je predsjednica gđa Vesna Škare Ožbolt u Vladi Republike Hrvatske obnašala dužnost ministrice pravosuđa.

DC
se zalaže za Hrvatsku kao pravnu državu uz imperativ izlaska iz blokade pravosudnog sustava, a problemi funkcioniranja pravne države moraju dobiti apsolutni prioritet.

DC želi izgraditi bogatu, stabilnu, socijalno pravednu i europski integriranu Hrvatsku, čiji će temelj počivati na vladavini prava i poštivanju ljudskih prava.

DC kao preduvjet za ostvarenje svojih ciljeva vidi model vladavine 'odozdo prema gore' koji svakom pojedincu građaninu jamči jednaku šansu za uspjeh temeljen na njegovom talentu i uloženom naporu. Stranka se protivi bilo kakvom obliku diskriminacije i odbija sve oblike političkog, vjerskog i nacionalnog ekstremizma te svaki oblik autoritarne, samodovoljne i izolacionističke vladavine. Kao najveću vrijednost ističemo dostojanstvo svakog čovjeka kao slobodne, jedinstvene, nepovredive i neponovljive osobe. Poštujemo vrijednosti slobode i pravednosti.

DC polazi od načela jednakih šansi i pravednosti, zalaže se za uređenu konkurenciju kako bi u "utrci života" što manje ljudi zaostajalo. Na poseban način kroz socijalni sustav trebaju biti zaštićeni slabiji, manje nadareni i osobe sa posebnim potrebama.

DC obitelj smatra temeljnom ljudskom zajednicom.

DC u socijalnom nauku katoličke Crkve vidi opće prihvatljive smjernice za uređivanje socijalnih odnosa.

DC pruža izrazitu šansu mladim ljudima. To dokazuje i visok postotak naših mladih i ambicioznih članova. Mladi svoje ideje izražavaju kroz Klub mladih koji je organiziran na županijskim i gradskim razinama.

DC se na području školstva, znanosti i kulture, zalaže za jasnu strategiju razvoja ovih segmenata koji imaju ogromnu zadaću u podizanju i očuvanju identiteta hrvatskog naroda.

U Demokratskom centru smo posebno ponosni na 38 % naših ženskih članica koje izrazito aktivno sudjeluju u radu naše stranke.

Ciljevi vanjske politike su rješavanje otvorenih pitanja i razvijanje dobrosusjedskih odnosa te uvođenje Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije i NATO Savez.

Kad radiš sam, postižeš rezultat - kad radimo zajedno, to je uspješan početak za veliko stvaranje. Stvorimo zajedno bolju i uspješniju Hrvatsku !

 02.09.2006., subota

Pred školsku godinu

DC početkom nove fiskalne i šk. godine i povratkom sa ljetovanja, nastavlja analizirati osječku stvarnost i rad javnih službi.
DC
upozorava da početkom školske godine djeca ne mogu u vrtiće koji se još rade i preuređuju , pa ni u škole jer su ulice preopterećene i zatvorene zbog radova , a radnici ( tekstilni ) štrajkaju zbog šikaniranja ( koje nikako da bude prosuđeno na sudovima, jer stalno dolaze nekakve zastare za te prijave !?)
Gradonačelnik , kao jedna od najodgovornijih institucija , snosi veliku odgovornost za sve to.
Gospodin Đapić je nedavno prihvatio ( ili prigrabio !? ) i dvanaestu funkciju . Postao je predsjednik kluba HSP-a, a za to je morao smijeniti svog neposlušnog poslanika ! To je izgleda još jedna ( ovaj put ispunjena ) želja čovjeka sa puno želja , a bila mu je i želja da bude gradonačelnik . Kao gradonačelnik je kao na privremenom radu , jer često izbiva, ima negdje dalje nekog drugog pametnijeg posla , a problemi se gomilaju. Imamo dojam kako je Anto Đapić , eto , ispunio želju da postane gradonačelnik , ostvario je cilj , a ostalo mu više nije bitno.
Za kraj još spomenuti slučaj u kojem Anto Đapić ( zbog prezauzetosti ?) zaboravlja u svoju imovinsku karticu unijeti stan koji je kupio u Osijeku . Druga nabrojana imovina ima vrijednost preko 3 milijuna kuna ! Sve je to stekao iz osobnog dohotka , a ako računamo da je cijelo vrijeme u ovih petnaest godina on iznosio , kao sad 16 tisuća kuna, još uvijek nam nije jasno kako je to uspio 'uštedjeti ' ? Možda tako da nije plaćao struju , vodu druge režije i nije se ni hranio ?

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
- 13:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se