dc-osijek

< srpanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga 
-abeceda demokracije
- demokratski centar u Osijeku


Free Hit Counter
Free Hit Counter

 

 Linkovi
Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
www.demokratski-centar.hr
www.vesna.com.hr

 O nama
Demokratski centar je moderna, građanska, demokratska i proeuropski orijentirana stranka.

DC je parlamentarna stranka čija je predsjednica gđa Vesna Škare Ožbolt u Vladi Republike Hrvatske obnašala dužnost ministrice pravosuđa.

DC
se zalaže za Hrvatsku kao pravnu državu uz imperativ izlaska iz blokade pravosudnog sustava, a problemi funkcioniranja pravne države moraju dobiti apsolutni prioritet.

DC želi izgraditi bogatu, stabilnu, socijalno pravednu i europski integriranu Hrvatsku, čiji će temelj počivati na vladavini prava i poštivanju ljudskih prava.

DC kao preduvjet za ostvarenje svojih ciljeva vidi model vladavine 'odozdo prema gore' koji svakom pojedincu građaninu jamči jednaku šansu za uspjeh temeljen na njegovom talentu i uloženom naporu. Stranka se protivi bilo kakvom obliku diskriminacije i odbija sve oblike političkog, vjerskog i nacionalnog ekstremizma te svaki oblik autoritarne, samodovoljne i izolacionističke vladavine. Kao najveću vrijednost ističemo dostojanstvo svakog čovjeka kao slobodne, jedinstvene, nepovredive i neponovljive osobe. Poštujemo vrijednosti slobode i pravednosti.

DC polazi od načela jednakih šansi i pravednosti, zalaže se za uređenu konkurenciju kako bi u "utrci života" što manje ljudi zaostajalo. Na poseban način kroz socijalni sustav trebaju biti zaštićeni slabiji, manje nadareni i osobe sa posebnim potrebama.

DC obitelj smatra temeljnom ljudskom zajednicom.

DC u socijalnom nauku katoličke Crkve vidi opće prihvatljive smjernice za uređivanje socijalnih odnosa.

DC pruža izrazitu šansu mladim ljudima. To dokazuje i visok postotak naših mladih i ambicioznih članova. Mladi svoje ideje izražavaju kroz Klub mladih koji je organiziran na županijskim i gradskim razinama.

DC se na području školstva, znanosti i kulture, zalaže za jasnu strategiju razvoja ovih segmenata koji imaju ogromnu zadaću u podizanju i očuvanju identiteta hrvatskog naroda.

U Demokratskom centru smo posebno ponosni na 38 % naših ženskih članica koje izrazito aktivno sudjeluju u radu naše stranke.

Ciljevi vanjske politike su rješavanje otvorenih pitanja i razvijanje dobrosusjedskih odnosa te uvođenje Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije i NATO Savez.

Kad radiš sam, postižeš rezultat - kad radimo zajedno, to je uspješan početak za veliko stvaranje. Stvorimo zajedno bolju i uspješniju Hrvatsku !

 15.07.2006., subota

Nastavak medijskog rata

Image Hosted by ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Glavni odbor je održan u ipak 2.07. , a ne 1.07, u Vinkovcima.

Izvode i tekstove možete naći na linkovima danim na ovoj stranici.

Ono što je možda i daleko važnije , je činjenica da se u ova dva tjedana nakon sastanka Glavnog odbora , nastavila medijska aktivnost DC-a u Osijeku. Svaki tjedan su odražane ne samo jedna nego i dvije presice . Npr. danas je bila jedna konferencija za tisak, ali i prekjučer. Novinarima ne izgleda nezanimljivo doći. Na svakoj presici su iz svih bitnih medija ! Osjećamo da smo izašli iz medijske blokade u kojoj smo bili sve do prije par mjeseci. Da li je tu bio presudan događaj sa Glavašem i njegovim odvajanjem od HDZ-a , ili izlazak Predsjednice Škare-Ožbolt iz Vlade, dalo bi se raspravljati , no rezultat je evidentan !
Teme koje su obrađivane bile su iz pol. života grada Osijeka , ali i neke izjave i aktivnosti na državnom nivou. Kritizirali smo rad gradonačelnika Đapića; njegove igre oko spomenika i financiranje tog natječaja; njegov način razmišljanja po tom pitanju ali i ponašanja u vijećnici ; o koncesijama koje je grad dao privatnicima... Govorili smo o kadroviranju u javnim poduzećima i uticaju politike na to. Odgovarali smo gosp. Šeksu , a danas i gosp Fehiru na napade na Predsjednicu
DC-a, te na podignute tužbe protiv nje...
A mogli smo govoriti još , i namjeravamo to , o brojnim drugim temama koje pritišću , koje žuljaju , koje se nameću , a o kojima izgleda nitko neće ništa reći...

Mi hoćemo !


D.S.

- 23:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #