dc-osijek

< lipanj, 2006 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga 
-abeceda demokracije
- demokratski centar u Osijeku


Free Hit Counter
Free Hit Counter

 

 Linkovi
Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
www.demokratski-centar.hr
www.vesna.com.hr

 O nama
Demokratski centar je moderna, građanska, demokratska i proeuropski orijentirana stranka.

DC je parlamentarna stranka čija je predsjednica gđa Vesna Škare Ožbolt u Vladi Republike Hrvatske obnašala dužnost ministrice pravosuđa.

DC
se zalaže za Hrvatsku kao pravnu državu uz imperativ izlaska iz blokade pravosudnog sustava, a problemi funkcioniranja pravne države moraju dobiti apsolutni prioritet.

DC želi izgraditi bogatu, stabilnu, socijalno pravednu i europski integriranu Hrvatsku, čiji će temelj počivati na vladavini prava i poštivanju ljudskih prava.

DC kao preduvjet za ostvarenje svojih ciljeva vidi model vladavine 'odozdo prema gore' koji svakom pojedincu građaninu jamči jednaku šansu za uspjeh temeljen na njegovom talentu i uloženom naporu. Stranka se protivi bilo kakvom obliku diskriminacije i odbija sve oblike političkog, vjerskog i nacionalnog ekstremizma te svaki oblik autoritarne, samodovoljne i izolacionističke vladavine. Kao najveću vrijednost ističemo dostojanstvo svakog čovjeka kao slobodne, jedinstvene, nepovredive i neponovljive osobe. Poštujemo vrijednosti slobode i pravednosti.

DC polazi od načela jednakih šansi i pravednosti, zalaže se za uređenu konkurenciju kako bi u "utrci života" što manje ljudi zaostajalo. Na poseban način kroz socijalni sustav trebaju biti zaštićeni slabiji, manje nadareni i osobe sa posebnim potrebama.

DC obitelj smatra temeljnom ljudskom zajednicom.

DC u socijalnom nauku katoličke Crkve vidi opće prihvatljive smjernice za uređivanje socijalnih odnosa.

DC pruža izrazitu šansu mladim ljudima. To dokazuje i visok postotak naših mladih i ambicioznih članova. Mladi svoje ideje izražavaju kroz Klub mladih koji je organiziran na županijskim i gradskim razinama.

DC se na području školstva, znanosti i kulture, zalaže za jasnu strategiju razvoja ovih segmenata koji imaju ogromnu zadaću u podizanju i očuvanju identiteta hrvatskog naroda.

U Demokratskom centru smo posebno ponosni na 38 % naših ženskih članica koje izrazito aktivno sudjeluju u radu naše stranke.

Ciljevi vanjske politike su rješavanje otvorenih pitanja i razvijanje dobrosusjedskih odnosa te uvođenje Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije i NATO Savez.

Kad radiš sam, postižeš rezultat - kad radimo zajedno, to je uspješan početak za veliko stvaranje. Stvorimo zajedno bolju i uspješniju Hrvatsku !

 25.06.2006., nedjelja

Medijska zastupljenost


Zadnjih tjedana DC osječko-baranjske županije , održao je niz konferncija za tisak. Dvije stvari nas oduševlajvaju u tome.

1. Posjet novinara i tiskanih i elektronskih medija je preko naših očekivanja.

Gotovo u svim novinama i televizijama smo bili objavljeni !

2. Ta naša aktivnost je bila zapažena i od Središnjice Stranke, te smo u zadnja dva mjeseca najbolje ocjenjen županijski odbor , u tom području ; kontakta s medijima i medijskom aktivnošću !

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Teme na tim konferencije su bile vezane za aktuelnosti Osijeka i Hrvataske; Odgovor gosp. V.Šeksu na njegove napade na V.Škare-Ožbolt i DC; nastavak polemike sa gosp. Đapićem oko njegovih planova za podizanje spomenika na glavnom trgu u Osijeku ;...

U subotu . 1.07. će biti kod nas u Slavoniji, i Glavni odbor stranke!
Slavonija je i ovo ljeto vruća – i politički !

- 13:39 - Komentari (1) - Isprintaj - #

 04.06.2006., nedjelja

Konferencija za tisak u Osijeku

Vesna Škare - Ožbolt: "Slavoniji i Baranji potrebne reforme"
03.06.2006.
Image Hosted by ImageShack.us

Predsjednica Demokratskog centra (DC) Vesna Škare-Ožbolt izjavila je danas u Osijeku da će ta stranka Hrvatskome saboru predložiti da se u Slavoniji osnuje agrobanka koja će štititi hrvatsku poljoprivredu i sve one koji žele ulagati na tome području.

Ustvrdivši na konferenciji za novinare kako ni nakon tri godine mandata Sanaderove Vlade još nema ništa od predizbornih obećanja o osnutku agrobanke i poticanja gospodarskog razvoja Slavonije, Škare-Ožbolt pozvala je Vladu da prihvati program osnutka takve banke.

Govoreći o Vladinu nedavnom prijedlogu o administrativnoj podjeli Hrvatske na kontinentalnu i jadransku regiju, istaknula je kako je dobro što je Vlada napokon počela govoriti o regionalizaciji Hrvatske, a loše to što statistička podjela na dvije regije nije produktivna koliko bi trebala biti.


"Tražimo da Hrvatska statistički bude podijeljena barem u pet regija i da pet slavonskih županija čine slavonsku regiju. Kroz regionalni razvoj mogu se smanjiti socijalne razlike u Hrvatskoj i postići veća kohezija", ocijenila je predsjednica DC-a.

Pozvala je Vladu i premijera Sanadera da, kako je rekla, "prevlada svoju taštinu i izdigne se iznad činjenice da nije na vlasti u Slavoniji" te da počne ulagati u tu regiju. "Vlada ne smije pomagati samo one županije i gradove u kojima je HDZ na vlasti, već mora razmišljati o razvoju svih dijelova Hrvatske", ustvrdila je Škare Ožbolt.

Po njezinim riječima, Vlada je "prepisujući program DC-a" prihvatila strategiju borbe protiv korupcije te je, unatoč opiranju, morala prihvatiti prijedlog DC-a o ukidanju zatvora za novinare.

Ustvrdivši kako "DC u istraživanjima javnog mnijenja dobiva sve više na utjecaju", Škare-Ožbolt je izjavila kako nije čudno što Sanader i HDZ preko novina poručuju da im je jedan od strateških interesa za iduće izbore uništiti DC. "Poručujem da to neće biti moguće koliko god se trudili", istaknula je.

Pozvala je premijera Sanadera da se u svojim projektima koncentrira "na smanjivanje nezaposlenosti, gospodarski razvoj i jačanje poljoprivrede", bez čega će, istaknula je, Hrvatska teško na dobar način ući u Europsku uniju.

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 01.06.2006., četvrtak

Spomenik (kojem) Anti ?

SJEČKI DC: “NE UREĐUJE ĐAPIĆ SVOJU DNEVNU SOBU”
30.05.2006.
OSJEČKI DC RAZMIŠLJA O PETICIJI PROTIV SPOMENIKA ANTI STARČEVIĆU

OSIJEK – Predsjednik osječkjo-baranjskog Demokratskog centra Miroslav Šimić rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da će ta stranka ozbiljno razmotriti mogućnost organiziranja peticije protiv podizanja spomenika dr Anti Starčeviću na središpnjem osječkom trgu. Nakon nedavnog priopćenja javnosti naslovljenog “Kojem se Anti podiže spomenik?”

DC se prema Šimićevim riječima nije više želio oglašavaati o toj temi. Međutim, na to sui ih ponovno potaknule izjave gradonačelnika Ante Đapića koje u DC-u smatraju skandaloznima. “Ne znam koji bi se političar usudio nekoliko puta zaredom javno ponoviti takve stavove o spomeniku Starčeviću”, kazao je Šimić, ističući Đapićevu izjavu da “uvažava struku, ali će o spomeniku ipak odlučivati politika”.
“Ne uređuje Đapić svoju sobu pa da može raditi kako želi. Jest da je on gradonačelnik, no to ne znači da njegovo mišljenje dijele građani Osijeka, pa čak i njegovi birači”, smatra Šimić. U DC-u su podjednako zgranuti i Đapićevomi izjavom da je zbog spomenika Starčeviću spreman i raskinuti koaliciju s Nezavisnom listom Branimira Glavaša. “U današnje vrijeme i uz silne probleme u ovome gradu doista je neozbiljno izazivati sukobe oko takvih banalnih pitanja, osim ako se time ne cilja na raskid koalicije”, kaže Šimić.

Glas Slavonije

- 00:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #