dc-osijek

< lipanj, 2006 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga 
-abeceda demokracije
- demokratski centar u Osijeku


Free Hit Counter
Free Hit Counter

 

 Linkovi
Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
www.demokratski-centar.hr
www.vesna.com.hr

 O nama
Demokratski centar je moderna, građanska, demokratska i proeuropski orijentirana stranka.

DC je parlamentarna stranka čija je predsjednica gđa Vesna Škare Ožbolt u Vladi Republike Hrvatske obnašala dužnost ministrice pravosuđa.

DC
se zalaže za Hrvatsku kao pravnu državu uz imperativ izlaska iz blokade pravosudnog sustava, a problemi funkcioniranja pravne države moraju dobiti apsolutni prioritet.

DC želi izgraditi bogatu, stabilnu, socijalno pravednu i europski integriranu Hrvatsku, čiji će temelj počivati na vladavini prava i poštivanju ljudskih prava.

DC kao preduvjet za ostvarenje svojih ciljeva vidi model vladavine 'odozdo prema gore' koji svakom pojedincu građaninu jamči jednaku šansu za uspjeh temeljen na njegovom talentu i uloženom naporu. Stranka se protivi bilo kakvom obliku diskriminacije i odbija sve oblike političkog, vjerskog i nacionalnog ekstremizma te svaki oblik autoritarne, samodovoljne i izolacionističke vladavine. Kao najveću vrijednost ističemo dostojanstvo svakog čovjeka kao slobodne, jedinstvene, nepovredive i neponovljive osobe. Poštujemo vrijednosti slobode i pravednosti.

DC polazi od načela jednakih šansi i pravednosti, zalaže se za uređenu konkurenciju kako bi u "utrci života" što manje ljudi zaostajalo. Na poseban način kroz socijalni sustav trebaju biti zaštićeni slabiji, manje nadareni i osobe sa posebnim potrebama.

DC obitelj smatra temeljnom ljudskom zajednicom.

DC u socijalnom nauku katoličke Crkve vidi opće prihvatljive smjernice za uređivanje socijalnih odnosa.

DC pruža izrazitu šansu mladim ljudima. To dokazuje i visok postotak naših mladih i ambicioznih članova. Mladi svoje ideje izražavaju kroz Klub mladih koji je organiziran na županijskim i gradskim razinama.

DC se na području školstva, znanosti i kulture, zalaže za jasnu strategiju razvoja ovih segmenata koji imaju ogromnu zadaću u podizanju i očuvanju identiteta hrvatskog naroda.

U Demokratskom centru smo posebno ponosni na 38 % naših ženskih članica koje izrazito aktivno sudjeluju u radu naše stranke.

Ciljevi vanjske politike su rješavanje otvorenih pitanja i razvijanje dobrosusjedskih odnosa te uvođenje Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije i NATO Savez.

Kad radiš sam, postižeš rezultat - kad radimo zajedno, to je uspješan početak za veliko stvaranje. Stvorimo zajedno bolju i uspješniju Hrvatsku !

 01.06.2006., četvrtak

Spomenik (kojem) Anti ?

SJEČKI DC: “NE UREĐUJE ĐAPIĆ SVOJU DNEVNU SOBU”
30.05.2006.
OSJEČKI DC RAZMIŠLJA O PETICIJI PROTIV SPOMENIKA ANTI STARČEVIĆU

OSIJEK – Predsjednik osječkjo-baranjskog Demokratskog centra Miroslav Šimić rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da će ta stranka ozbiljno razmotriti mogućnost organiziranja peticije protiv podizanja spomenika dr Anti Starčeviću na središpnjem osječkom trgu. Nakon nedavnog priopćenja javnosti naslovljenog “Kojem se Anti podiže spomenik?”

DC se prema Šimićevim riječima nije više želio oglašavaati o toj temi. Međutim, na to sui ih ponovno potaknule izjave gradonačelnika Ante Đapića koje u DC-u smatraju skandaloznima. “Ne znam koji bi se političar usudio nekoliko puta zaredom javno ponoviti takve stavove o spomeniku Starčeviću”, kazao je Šimić, ističući Đapićevu izjavu da “uvažava struku, ali će o spomeniku ipak odlučivati politika”.
“Ne uređuje Đapić svoju sobu pa da može raditi kako želi. Jest da je on gradonačelnik, no to ne znači da njegovo mišljenje dijele građani Osijeka, pa čak i njegovi birači”, smatra Šimić. U DC-u su podjednako zgranuti i Đapićevomi izjavom da je zbog spomenika Starčeviću spreman i raskinuti koaliciju s Nezavisnom listom Branimira Glavaša. “U današnje vrijeme i uz silne probleme u ovome gradu doista je neozbiljno izazivati sukobe oko takvih banalnih pitanja, osim ako se time ne cilja na raskid koalicije”, kaže Šimić.

Glas Slavonije

- 00:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se