Intermezzo ili "Zašto pišem blog?"
[ ]

Bok svima!
Kao što ste mogli primjetiti, već dosta dugo nema apdejta na mom blogu. Kriv sam. Ne mogu pobjeći od toga. Jedino što mogu je napisati što ja mislim o svom blogu i zašto ga trenutno nema i zašto ga najvjerojatnije neće biti, osim mjera nakon vodenih dana.

Blog je u mojim očima križanac egzibicionizma i liječenja frustracija. Egzibicionizam je prisutan jer kvazianonimno (samo neki znaju moj identitet) mogu ogoliti svoj pokvareni um, dok su frustracije prisutne zbog kojekakvih razloga - posla, nemogućnosti ovog i onog ili, kao u mom slučaju, dijete.

Za blog sam se odlučio zbog toga što su moji sarkastični i zlobni izvještaji sa dugotrajnih službenih puteva izazivali smijeh i pozitivne reakcije čitatelja. Bili su zabavni i ljudi koji su ih čitali su poslije pokazivali stanovit interes za to što radim i čime se bavim. Interesirale su ih fotografije s tih putovanja i sl.

Kada sam počinjao blog, mislio sam da će 3 mjeseca dijete proizvesti dovoljno frustracije da ću ga svakodnevno moći puniti sa zanimljivim i šaljivim i nadasve sarkastičnim i ironičnim tekstovima. Mućak.

Dijeta se pokazala kao potpuni podbačaj u pogledu izazivanja frustracija: kile idu, relativno ukusna klopa se jede. Što o tome mogu pisati?

Druga je stvar sitnica koju sam previdio. Za kvalitetan tekst treba vremena. Na službenim putovanjima, uvjek postoji "navečer" kada sam slobodan. Ovdje to ne postoji. Na poslu (gdje imam brzu vezu) sam trenutno prezaposlen da bih mogao potrošiti par sati na traženje sličica, linkova i ostalih začina za tekst, a od doma nit imam kada, nit imam vezu. Živim na mjestu gdje je telefonska centrala zaqrac, pa se modemom vulgaris ne mogu spojiti na više od 14400 bez da mi svakih pol minute puca veza, a adsl nemam jer nije moj stan.

Eto, sada sve znate.
Čujemo se najkasnije za dva tjedna, poslije drugog vodenog dana, ili ako se nešto fakat čudno desi.

(Još uvijek) debeli pozdrav svima,
BMI 37

21.03.2007. ...11:13 [ Komentari (4) ] Isprintaj

Dan 39. - škrobni dan
[ ]

Kako je predivno imati smrznute krumpiriće. Nenadjebivo. Naime, iako smo draga i ja na dijeti, nekako nas ne zaobilaze dani u kojima ne stignemo kuhati više od 15 minuta, jer već moramo juriti nekamo.

Ocjena:5 Lajfsejver.njami

Reklama i antireklama
Ja volim ajvar. Ne, to je uderstatement of the century. Ja obožavam ajvar. Kad je dobar. I pinđur može proći. Ajvar sa krumpirićima je mrak. To je bio jedan od razloga zašto sam kupio ajvar negdje na početku dijete. Bio je to K-plus ajvar. Znam da je kupovina većine K-plus proizvoda lutrija, ali sam vidio da dolazi iz Makedonije. Makedonski proizvodi tog tipa su mi uvijek bili fini. Al ovaj nije. Tako da sam kupio K-plus ajvar tri puta: prvi put, zadnji put i nikad više.
S druge strane, prijeneki dan sam kupio Vitaminkin ajvar i toliko se razlikovao od K-plus ajvara da je to za nevjerovat. Ko nebo i zemlja. Stoga: Go Vitaminka, Go!!!

P.S. Znam da je home made ajvar ipak tri koplja od kupovnih, ali nekako u mojoj familiji je običaj pravljenja ajvara zamro. Možda ga baš ja oživim ove godine.

16.03.2007. ...10:42 [ Komentari (2) ] Isprintaj

Dan 38. - proteinski dan
[ ]

Danas je na tapetu bila homemade varijanta Liptauera. Uzeli smo svježi posni sir, dodali vrhnje, nasjeckani mladi luk i malo ementalera. Nadali smo se da će ementaler dati malo okusa. Nije.no Sljedeći put ćemo staviti malo dimsija, ili možda neki smrdljivac. Ko zna.

Ocjena:4 Fino, ali ementalac je definitivno bio suvišan.

Savjet dana:
Uz ovo jelo smo pili mlijeko. Mlijeko je važan izvor kalcija, pogotovo za vas moje dame koje ste podložnije osteoporozi. Na žalost, obično se za proteinski dan guštamo kako ćemo jesti meso. Žrtvujte kojiput meso da biste jeli mlijeko i mliječne prerađevine. Sir i vrhnje te grčka salata su za sada jedina dva jela koja znam da su u skladu sa 90dnevnom dijetom. Probati ću naći još štogod. Prijedlozi su dobrodošli.

15.03.2007. ...11:42 [ Komentari (2) ] Isprintaj

Dan 37. - vitaminski dan
[ ]

Danas još ne znam što ću jesti. Vjerojatno niš kuhano, pa nema smisla da tu sada baljezgam o hrani koje nemano

Stoga, ako nastavite ovo čitati, ući ćete u zonu uma i svjetla, zvuka i sjene. Ući ćete u zonu gdje se normalne stvari ne dešavaju tako često. Dobrodošli u

Zonu Lamentacija
Zašto ljudi idu na dijetu? Na to pitanje svatko ima svoj odgovor. Netko ide zbog zdravlja, netko zbog komada. Netko ide zbog religijskih uvjerenja, a netko zbog rupe u proračunu.
Međutim, pravo pitanje je zašto ljudi na dijeti griješe ili odustaju od nje.
Jučer sam bio depresivan. Previše loših stvari se nakupilo i jednostavno sam bio u duron fazi. Ništa mi nije išlo od ruke, pa me moja draga kiss podsjetila da ipak skidam kile i da to ipak ne može svatko. Moj odgovor je bio da to može svatko, samo mora imati dovoljno dobar razlog.
Svako malo vidim kojekuda da ljudi na dijeti se ne mogu skontrolirati i zgriješe. Onda slijedi tapšanje po ramenu, jer svi prije ili kasnije zgriješe ili prestanu sa dijetom. I svi suosjećaju s tom individuom.I kažu da je to normalno i da sada samo treba nastaviti sa dijetom. Jebeš, s oproštenjem, dijetu u kojoj zgriješiš svakih par dana.
Moja ocjena takvih ljudi je da bi oni željeli smršaviti, jer eto svi okolo su mršaviji od njih. I to je to. Možda postoje i neki drugi razlozi, ali duboko u njima, to je jedini i glavni razlog.
Zamislite da vas liječnik pita da li imate zbog čega živjeti? Jer ako imate, onda morate smršaviti inače ćete umrijeti za par godina?
Ovo je jak razlog za izdržati dijetu. Međutim, ja vjerujem da i sa takvim razlogom postoje ljudi koji neće uspjeti izdržati dijetu. Zato što kada dobiju taj neodoljivi poriv da jedu ono što i kada ne smiju ga se ne sjete.
Svi vi koji ste na dijeti, razmislite dobro zašto ste na dijeti. Koji je to razlog koji vas drži da ne zgriješite?
Ja imam svoj razlog koji me drži, koji na sreću nije tako drastičan kao onaj od maloprije.

13.03.2007. ...14:02 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Dan 36. - tejk tu
[ ]

Bok!
Ono jučer je bilo zanimljivoyes. Jedino što su gljive više-manje prekrile okus tikvica. Možda sam previše dinstao - možda bi bilo bolje da sam ih napravio kao što kinezi spremaju povrće u woku - dinstano, ali ipak hruskavo pod zubima.
Jedino što fakat paše s tim je soja sos. On do kraja prekrije okus tikvica, a i priguši malo okus gljiva. Meni fino. Dragoj baš i ne.

Ocjena:4.5 Treba se poraditi na omjeru i vrstama sastojaka.

Savjet dana:
Zanimljivo je da se u teflonskoj tavi (ali i u woku) može pržiti na soja sosu, a ne samo na ulju. Tada se jedino mora paziti da su sastojci nesoljeni jer je sos dovoljno slan.

...11:57 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Dan 36. - ugljikohidratni dan
[ ]

Za danas je draga htjela da ponovo napravim pizzu sa tikvicama i gljivama. Jedva sam uspio to promijeniti u tijesto sa umakom od tikvica i gljiva. Toliko joj se ta pizza svidjela.
Uzmu se gljive i tikvice te se izdinstaju na luku. Onda idu začini i tada se to nabaci na tjesteninu. Baš me zanima kakvog će biti okusa!
Ocjena i utisci sutra!

12.03.2007. ...12:14 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Dan 35. - škrobni dan
[ ]

Danas je opet bila pirjana riža sa povrćem. Shvatili smo da, s obzirom da je prošao jedan ciklus, možemo ponoviti neke recepte. Naravno postoji i drugi razlog. Nismo našli neki suvisli, privlačni recept u The kuharici.
Razlika između prve i ove inkarnacije rižota su gljive koje su od danas postale sastavni dio ovog jela. Stvarno daju izvanredni dodatak okusu.

Ocjena:5 Long live shrooms!

Savjet dana:
Gljive kao vrlo nekalorični dodatak jelima (praktički samo vlakan i voda i zaboravite one priče o proteinima), slobodno upotrebljavajte kao dodatak jelima. Naravno, morate paziti sa samim načinom pripreme, jer ulje od prženja/dinstanja dosta dodaje na kaloričnu vrijednost. Stoga, teflon u ruke i ne treba vam više od žlice (maslinovog) ulja!

...11:50 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Dan 34. - proteinski dan
[ ]

Danas smo imali poljske radove. Naime, prateta moje drage ima vikendicu u čijem vrtu su neke voćke koje treba obrezati. S obzirom na našu stručnost u obrezivanju voćki, unajmila je jednog čovjeka da to učini. Ali smo i draga i ja morali ići. Naravno da nas je na kraju bilo sedam i da je za ručak logično pao roštilj naughty
Meso je bilo fino, i sve 5, ali uvjek ima neki ali.
Što se inače jede uz roštilj? Krumpir? Salata? Kruh? Mi smo imali kruh i salatu. Na žalost, jelo je takvo da ga ja ne mogu jest bez kruha, tako da sam pojeo čak dva komada (što je jedan više od dozvoljenog) uz neku nemalu količinu mesa. I još mi nije bilo tak fino kao nekad. Izgleda da mi se probava odvikla takve hrane.
Još je gore bilo za večeru. Ostala nam dva komada mesa - za svakog po jedan. I onda ti to jedi bez ništa. Malo paradajza, malo paprike i komad mesa. Uopće ne zasiti. I još sjedne na želudac. Da nije Tuzlanskog kiseljaka i Cocacole0, bilo bi mi zlo.

Ocjena: 3 Počinjem se bojati da nakon dijete više neću moći jesti roštilj eek

Savjet dana:
Izbjegavajte roštilj! Znam da je to jedno od najnemasnijih priprema mesa, ali isto tako izgleda da se probava mijenja kako dijeta odmiče. Umjesto mesa na roštilj nabacite tikvice i patlidžane, ali ih nemojte nauljiti da se sve cijedi. Fino je, ako se pazi kako se rade. Mogu ispasti i bezukusne, tako da ako mislite to pokušati pripremiti, imajte neko drugo jelo u pričuvi :)

...11:39 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Dan 33. - vitaminski dan
[ ]

Danas smo draga i ja imali hrpetinu posla, tako da nismo uspjeli niš skuhati. Na svu sreću, pao nam je voćni dan, tako da smo se za ručak najeli od po pol dinje i po bananu svaki koji su nam super pasali. Nevjerojatno kako mi se mijenja i apetit i količina hrane koju moram unjeti da bih bio sit. Prije ne bih mogao zamisliti da bi preživio cijeli dan na voću.
Ubuduće ću za voćni dan pisati samo ako je nešto novo isprobano. Naime, nema baš nešto puno recepata sa voćem a da nije uključen šećer ili slične stvarce. U the kuharici su tada uglavnom prežvakavanje istih recepata, sa eventualno malo drugačijim sastojcima.
Stoga, ovo će to biti moj dan za lamentiranje.

Opasnost! Zona Lamentiranja!
Za početak, pogledajte film "Supersize me". Mislim da je kod nas preveden kao "Superveliki ja". Malo krivi prijevod, ali dođe na isto. Uglavnom, čovjek se hrani u McDonaldsu mjesec dana i pri tome prati promjene na sebi - psihičke i fizičke. Izuzetno zanimljiv i poučan film. Da se smrzneš.
S druge strane, ovdje je izuzetno zanimljiv osvrt na glutoniju, fiziku i gorespomenuti film.
Za sada dosta. Čujemo se za četiri dana...

...11:20 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Dan 32. - ugljikohidratni dan
[ ]

Bok!
Danas sam pod utjecajem dama iz Karakter Kluba promijenio jelovnik sa obične tjestenine sa bezveznim umakou u pizzu sa povrćem. To je jedan fini i brzi recept. Brzi? Za pripremu treba 45 minuta u totalu:
1. na povratku kući kupite tikvicu i gljive ako nemate doma
2. na tom istom povratku kući kupite tijesto u pekari cool - zato je brz
3. doma prvo uključite rernu na 200 celzijanera
4. naribate tikvicu i našnitate gljive (isto na ribež - brže je), te ih pomiješate
5. uzmete tetrapak pasiranog paradajza i izvadite koliko vam treba te u to umutite začine
6. stavite nešto maslinovog ulja u protvan i raširite tijesto po protvanu koliko ide
7. stavite paradajz
8. stavite povrće (može i nešto maslina - ja nisam imao)
9. peći dok nije gotovo, oko pol sata

Rezultat je zapanjujuće dobar. Toliko dobar da smo draga i ja istog trenutka bacili umak od ptlidžana koji nam je ostao od zadnji puta.

Ocjena:5 Jest ću to i kad nisam na dijeti. Možda dodam sira u tom sličaju, ali fakat ne treba eek (ne mogu vjerovati što sam upravo napisao)

Savjet dana:
Ne treba uvjek kupovati sve u prvom dućanu, čak i ako nam se žuri. Primjer su dvije Žitnjakove voćarne - jedna u Gajevoj kod Marićevog prolaza, a druga na uglu Tesline i Gajeve. Udaljenost 20tak metara. U prvoj su tikvice bile 27kn/kg, u drugoj 17kn/kg.

09.03.2007. ...14:02 [ Komentari (1) ] Isprintaj

Epilog posjeta liječniku
[ ]

Sa suzama radosnicama u očima mogu reći da su mi nalazi toliko dobri da je to za nevjerovat. Takvi mi nisu bili godinama, da ne kažem odkada su mi našli da imam problema s jetrom.thumbup
Daklem, nastavit ću vas maltretirati dosadnim postovima još nešto manje od dva mjeseca... smijeh

Vaš BMI37

08.03.2007. ...17:51 [ Komentari (6) ] Isprintaj

Dan 31. - škrobni dan
[ ]

Bok!
Hvala na komentarima, užitak ih je čitati. Nisam ni znao koliko ljudi zapravo čita ovaj moj blog eek
Al dobro sad. Nalazi će doći danas popodne, a sada slijedi izvjestaj o tome sto sam jeo jučer.
Daklem, jučer je na tapeti bila grah salata s krumpirom ili krumpir salata s grahom. Nikad ne znam koja od te dvije je u pitanju. A možda je u pitanju bila i neka treća. Samo kuhari znaju, a ja još uvjek nisam jedan od njih.rolleyes
Ndobro, za salatu vam trebaju krumpiri, nešto graha i luka, te ulje, ocat, sol i voda.
Grah namočite 4-5 sati prije kuhanja, samo pazite koji uzimate. Konzultirajte se s najboljim kuharom kojeg znate ako niste sigurni. Krumpir se skuha u ljusci i nareže na ploške. Luk se nareže na ploške - meni je finiji onaj ljubičasti, a može i mladi luk (ima ga na placu). Uzmete ocat, vodu i sol i s tim zalijete krumpir, grah i luk i ostavite da se tekućina malo upije. Rezultat...

Ocjena:3.5 Nismo stavili dovoljno tekućine. Drugi put bu bolje (valjda)

Savjet dana:
Ja sam se naviknuo na klopu kad se vratim s posla. Moja draga nije. Stoga smo probali nositi na posao klopu. Njoj je pasalo, meni nije. Ergo, ona će i dalje nositi klopu na posao, a ja neću. Naravoučenije? Hranite se kako vam paše. Nemojte se zbog drugih inkomodirati. Ipak ste na dijeti.

Antireklama:
Feta sir. Ako odete u dućan, vidjet ćete da ima puno različitih vrsta feta sira. Od onih u tetrapaku, preko narezanih na kocke i u ulju do domaćih. I tako smo draga i ja, ne znajući koja je feta dobra a koja nije, odlučili uzeti Sirelinu fetu, onu u zelenoj kutiji. Daklem, ta feta ima dvije stvari koje mi se nisu svidjele:
1. feta je bila gnjecava, pa se u Grčkoj salati razgnječila, a i kada se umiješa, onda ostane po prstima.
2. iako piše Sirela, ta feta je made in Srbija by Somboled. Nemam ništa protiv proizvoda iz Srbije (još uvjek se sa nostalgijom sjećam Pekabelinih štandova sa sladoledom), ali imam protiv toga da piše Sirela na proizvodu koji nije napravljen u Sireli.
Inače je OK okusa, za feta sir.

...10:21 [ Komentari (2) ] Isprintaj

Odlazak kod liječnika
[ ]

Bok svima!
Nije kod mene baš sve bajno. Nisam se odlučio na dijetu samo zato što sam predebeo. Jedan od najbitnijih razloga je bilo moje zdravstveno stanje. Naime, bolujem na jetru. Otkrili mi povišene enzime u krvi prije dosta godina, zabranili mi bavljenje sportom i nisu našli uzrok tome.
Prije odlaska na dijetu sam pitao liječnika što on misli o toj dijeti, a on je rekao da je jedina ispravna dijeta smanjiti unos hrane i povečati fizičku aktivnost. I da se jede sve, a ne samo nešto.
Nije znao za detalje dijete, ali shodno svom uvjerenju mi je rekao da ne preporuča da odem na nju.
Ja sam dosta razmišljao nakon toga i zaključio da je režim prehrane koji mi odgovara, jer sam svojedobno bio na dijeti koju sam sam osmislio, gdje se jelo skoro sve (nisu se jeli kruh,kolači i čokolada), a meso se jelo dvaput tjedno. Moje tadašnje rezoniranje je bilo da me meso "oteža" nakon ručka i da ću se, ako se djelomično odreknem mesa, bolje osjećati. I bi tako. Čak su se i jetreni enzimi smirili.
Na žalost, tada sam bio pozvan u vojsku, a tamo se jede sve što ti je servirano, pa još malo.
Kasnije zbog objektivnih razloga* nisam mogao ponoviti tu dijetu.
Zato sam odlučio da ću ići sa 90 dnevnom dijetom bez obzira na liječnikov savjet.

Jutros sam otišao kod liječnika i imali smo jedan otvoren razgovor (nikada mu nisam nešto tajio, niti je on mene farbao tako da imamo jedan normalan odnos) u kojem sam mu priznao da sam otišao na dijetu, našto je on rekao da se vidi na meni.
Onda smo još malo razgovarali, pa mi je rekao zanimljivu činjenicu da svega 3-7% ljudi koji se skidaju sa alkohola, droga, ali i sa viška kilograma uspiju se ne vratiti na staro (ili na gore). To znači da je dijeta tek predigra za doživotnu brigu o ishrani. Najbitnije je da nakon dijete ostane isti odnos prema hrani i kretanju. Inače ništa od svega toga.

Nakon ovog razgovora sam otišao izvaditi krv. Sutra su rezultati. Ako su loši, gudbaj dijeta, gudbaj Karakter klub. Morati ću neš drugo smisliti.

Pozdrav svima!
BMI 37

Savjet dana:
Obavezno, al OBAVEZNO razgovarajte sa liječnikom o dijeti. Zamolite ga da vas svakih N dana prekontrolira (krvna slika i slične stvari) da se ne bi desilo koješta loše.

P.S. Liječnik je i dalje protiv te dijete (jer se drži svojih principa) i bit će dokle god mu se ne dokaže da ova dijeta mijenja odnos prema hrani i kretanju. Na meni je da ga u to uvjerim.

*Na žalost ova dijeta je one-shot dijeta. Trik je u tome da se SVE (osim juhe naravno, ali nju baš nisam prakticirao) jede kineskim štapićima. Naime, želudac nakon 20tak minuta hranjenja (bez obzira na količinu unesene hrane) šalje mozgu impuls sitosti. Štos je u tome da se na početku dijete, kada se još ne zna jesti štapićima, čovjek zasiti od dve šake riže. To uzrokuje smanjenje volumena želuca, pa se kasnije, kada se čovjek izvješti, osjeća dovoljnost manje količine hrane. Ne pitajte što to točno znači, al je funkcioniralo kod mene.

07.03.2007. ...13:22 [ Komentari (8) ] Isprintaj

Dan 30. - proteinski dan
[ ]

Dan 30. - Proteinski dan

Dan nakon prvog vodenog dana je prošao super. Pošto sam izdržao cijeli vodeni dan time da sam pio samo vodu (običnu + 3 čaše Tuzlanskog Kiseljaka), odlučio sam se počastiti. Napravili smo Grčku salatu, s tim da smo umjesto dijela Feta sira stavili Gaude. Old Amsterdam gaude. njami Uz to sam probao i novi jogurt by Vindija koji sadrži omega-3 masne kiseline (probao jer meni kao kvaziintelektualcu to treba, a i probavat ću ga opetovano :) ).
Naravno da smo malčice zabrljali. Old Amsterdam gauda je dovoljno jakog okusa, tako da je jeftinija, a jednako fina varijanta staviti gaude oko 1/4 ukupne količine sira (ja stavio 3/4).

Ocjena:5 Ponovit ćemo mi to...

Savjet dana:
Ako hoćete staviti sir koji nije feta u Grčku salatu, uzmite neki suhlji i slani. Ovo suhlji dolazi od toga da nije lijepo kada se sir razlijepi. Tada se obično teško rasporedi po cijeloj salati. Slanost sira je bitna, jer daje dodatnu dimenziju salati. Ako sir nije slan, salata bude bezukusna.

Reklame:
Danas na tapeti je Tuzlanski kiseljak . To je mineralna voda koje na žalost nema za kupiti u Zagrebu (nadam se da će me netko ispraviti), a koja ima zanimljivu kvalitetu. Naime, sadrži magnezij, tako da ga se može piti umjesto Donata Mg, a ima nekoliko redova veličine bolji okus od njega. Meni donatica (kako ju moja baka zove) ima odvratan okus i hladna iz frižidera i mlačna kakvu navodno treba piti, tako da je Tuzlanski kiseljak za mene idealna mineralna voda.

06.03.2007. ...21:02 [ Komentari (3) ] Isprintaj

Dan 29. - nastavak
[ ]

Jel, ono što ste svi vi dragi čitatelji čekali. Ono što vas je sprečavalo da odete spavati. MOJE MJERE!

Težina: 111kg ---> 99.2kg (kupili novu, precizniju vagu)
Visina: 1,73m (valjda ostala ista :) )
Opseg struka: 132cm ---> 122cm
Opseg grudnog koša: 123cm ---> 118cm
Opseg bokova: 118cm ---> 110cm
Opseg nadlaktice: 35cm ---> 35cm
Opseg bedra: 65cm ---> 61cm

I ko sada može reći da na meni dijeta ne djeluje? Morao bih promijeniti nick u BMI33 :)
Pozdrav svima.... do sutra.

05.03.2007. ...23:54 [ Komentari (11) ] Isprintaj

Dan 29. - vodeni dan
[ ]

Došo je i taj dan... pjevali su dečki iz Hladnog piva kada je Radio 101 dobio svoju frekvenciju. A i ja sam jutros propjevo iste stihove. Od jada. Al, što se mora, nije teško rekli bi idioti koji nikada nisu morali nešto raditi.
Dakle, danas pijem vodu. Samo vodu. Možda u nju dodam malo soka od limuna, ali ne vjerujem. Probat ću obaviti ovu dijetu "by-the-book".
Danas mi se neda naklapati o vrstama voda i zašto sam davio poznanike iz BiH da mi donesu Tuzlanski kiseljak, nego ću reći zašto sam popustio i počeo reklamirati prehrambene proizvode.
Odgovor je jednostavan. Ima beskrajno varijanti koječega, pa da se isprobaju sve varijante treba brdo novaca. Ako se ispostavi da vam je fino ono što je i meni fino, onda ste uštedili nešto novaca s kojim me možete odvesti na cugu wink
Stoga ću ubuduće govoriti o svakom proizvodu koji me ugodno ili neugodno iznenadi svojom kvalitetom i okusom.
Za sada su pozitivci Coca Cola Zero, Nadalina Dalmatinska mješavina i Diekal. O negativnima neću sada.

Što se tiče vage i mjerenja ostalih mjera (osim opsega ekvatora i udaljenosti od Zemlje do Alpha Centauri-ja), to ću staviti sutra.

...13:08 [ Komentari (4) ] Isprintaj

Dan 28. - vitaminski dan
[ ]

S obzirom da mi je sutra vodeni dan, želio sam jesti nešto poznato i fino, pa smo se odlučili za pirjane jabuke sa pireom od malina. Bilo je očekivano fino.
Za večeru smo uzeli jedan mango, jedan avokado i banane. To smo narezali i pojeli. Dobro, pojeli smo banane i mango, dok je dobar dio avokada ostao nepojeden. Ubuduće, avokado neće uspjeti ući u naš jelovnik, osim možda u Guacamole umaku. Ali ni on nije nešto fin.

Savjet dana:
Prije vodenog dana si spravite hranu koju znate da ćete moći jesti. Vodeni dan je fakat gladan dan.

...13:03 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Dan 27. - ugljikohidratni dan
[ ]

Danas smo napravili pizzu sa patlidžanima, prema receptu iz the kuharice. Kakvi su recepti, još malo pa ću pisati "iz one knjige odvratnih i suludih recepata" burninmad
Recept kaže da se patlidžani moraju ispržiti pa nasjeckati i promiješati sa dinstanim paradajzom. To još kako-tako, ali dodati mentu u to, e to je već na granici zločina.
Al ja, budala kakva jesam, stavih mentu u to.
Rezultat je bio poražavajući. Jelo bljutavo i totalno nefino.

Ocjena:1 Ne znam što ću sa ostatkom tog umaka - ispadne ga za dvaput.

Idući puta ćemo na regularni paradajz umak za pizzu samo naslagati ispržene patlidžane. Sigurno će ispasti finije.

Savjet dana:
Kada koristite neuobičajene začine, budite sigurni u što se upuštate. Treba isprobavati nove okuse, ali ne na količini za više puta.

...12:46 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Dan 26. - škrobni dan
[ ]

Bok!
Danas je draga na službenom putu gdje će po službenoj dužnosti morati ići na ručak, pa da se ja ne osjećam jadan i da jedem nešto što konačno znam da je fino, odlučio sam se za Pommes frittes, pomfrit, French fries, ili kako Dabja kaže:"Liberty fries"...
Naravno, malčice sam modificirao način izrade, čisto da ne natučem sve one kile koje sam do sada skinuo u jednom obroku.
Recept je sljedeći:
Uzmete oguljeni i narezani krumpir i u teflonsku tavu stavite 2 žlice maslinovog ulja.
Kad se ugrije, bacite na to krumpir i odmah sve začinite Nadalininom Dalmatinskom mješavinom začina. Prilikom kuhanja se time širi nevjerojatno dobar miris, a kada je gotovo, okus je fantastičan.
Uz pomfrit dobro znate što paše: svježa paprika, paradajz ili zelena salata.

Ocjena:5 Ponovit ćemo mi to ponovo...

Savjet dana:
Ako vam se neda mrdati sa krumpirima, ima za kupiti smrznutih već narezanih. Jes da je skuplje nego da to čovjek sam radi, ali ako vam se žuri (glad ne čeka smijeh), onda je to ušteda od cca pol sata (barem u mom slučaju).

...12:06 [ Komentari (0) ] Isprintaj

Dan 25. - proteinski dan
[ ]

Zli vodeni dan se približava neviđenom brzinom (1 sekundu u sekundi), a mi odlučili imati dijetni ručak. Mislim, dijetni ručak pod dijetom je dijeta na kvadrat!
Daklem, za ručak smo imali kuhanu govedinu iz juhe, malo povrća (meni mrkve + hren ljuti, dragoj karfiol - sve kuhano u toj juhi - osim hrena) i tu juhu (ona 3 dl koja se jedu poslije glavnog jela).
Juha je bila fina, jer ju mi nismo radili. Nije da ne bi bila fina da smo ju mi radili, ali ovakva je finija. Naime, ne moramo se zezati sa kuhanjem. Jedina mana je da je to fakat prazno jelo. Mislim, zasiti se čovjek od toga, ali nepostojanje kruha za večeru uz tako nešto je headbang

Ocjena:4 Moram nešto smisliti da popravim jelo. Naime, imamo još jednu porciju u frizeru...

Savjet dana:
Hren je fenomenalna stvarnjami, ali može biti problematičan ako ne jedete kruh uz to ili ne možete piti mlijeko kao prvu pomoć za gašenje požara. Ako vam se u tim okolnostima dogodi da jedete ljuti hren (i oljutite se eek ), onda NEMOJTE piti vodu, a pogotovo ne išta sa mjehurićima.no Agonija će samo dulje trajati. Bolje ubacite u usta komad onog što jedete bez hrena, malo će olakšati patnje.

02.03.2007. ...14:39 [ Komentari (2) ] Isprintaj

Dan 24. - vitaminski dan
[ ]

Eto, malo sam promijenio izgled bloga, uz pomoć Tri mudraca. Odabrao sam patka jer je simpatičan i daje malo vedrine u ionako sumornu stvarnost.
A stvarnost je bila sumorna. Draga i ja smo opet popušili foru sa receptom. Naime, namjeravali smo za ručak napraviti kruške s medom. Zvuči primamljivo, a zapravo je katastrofa. headbang
Problem je u tome što je recept (po običaju) vrlo neodređen. nut Na primjer, treba 3 velike kruške po osobi. Mi smo na placu kupili 4 velike kruške za oboje jer su te 4 kruške imale kilu i pol! I onda se kruške kao narežu i u malo vode nabrzinu skuhaju. Nisam siguran za namjeru pisca recepta o količini vode, ali te 4 kruške narezane na male ploške su popunile ogroman lonac, te je količina vode koju smo stavili samo da ih pokrijemo bila nezanemariva. Naravno, žlica meda i malo drugih začina su se jednostavno izgubili u silnim kruškama i vodi, tako da je jelo na kraju bilo neukusno i ostalo nepojedeno.

Ocjena:2 Možda, ali samo možda nakon drastičnih intervencija u recept ću si prijuštiti da radim to ponovo.

Savjet dana:
Po neznamkojiput, nemojte biti glupi ko mi i uzimati recept koji nema mjere u SI jedinicama. Na žalost, to nije jedini uvjet koji recept mora zadovoljavati.

P.S. Drage moje leptirice, pogledajte moj 0-ti post. Tamo ćete vidjeti razloge zašto je jedan dečko :) otišao na dijetu.

01.03.2007. ...10:53 [ Komentari (3) ] Isprintaj

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Listopad 2007 (1)
Rujan 2007 (1)
Kolovoz 2007 (1)
Svibanj 2007 (2)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (21)
Veljača 2007 (23)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Debeo sam. Jako sam debeo.
    Lakše me je preskočiti nego optrčati.
    Odlučio sam nešto poduzeti po tom pitanju i ovo je slika mog pakla uz 90-dnevnu dijetu.


    Ovak, ovo gore na svu sreću više ne vrijedi. Sada sam samo debeo smijeh. Nakon dobrih iskustava sa prvih 90 dana dijete, odlučio sam ponoviti gradivo i skinuti još malo viškova. Ovo bi trebao biti putopis, bolje rečeno vrijemepis, o mojih drugih devedeset dana.

Linkovi

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se