Ne mogu vjerovati da je prošlo već 17 dana. I još ne pi*dim na klopu. Možda je razlog upravo to što jedem dovoljno i (kojiput) fino. Danas je bilo fino. Za ručak nam je draga spremila (z)Grčku salatu prema receptu u kuharici.
Naravno da sam morao izvoditi bijesne gliste i mijenjati recept.
U originalnom receptu je zelena salata i feta sir. Ja sam umjesto toga stavio matovilac i mozzarellu. Promjena zelene salate u matovilac je samo kozmetičke i cjenovne naravi (promjena okusa je zanemariva), dok je prelazak na mozzarellu korak nazad. Gigantski. Naime, feta sir je, za razliku od gorenavedenog talijanskog izgovora za sir, slana i ima okus. Tako da će sljeceći put biti oriđiđi recepis sa dodatkom maslina, jer je 5 maslina, koliko je predviđeno receptom, zanemarivo u odnosu na samu količinu ostalih sastojaka.
Inače, jako mi se svidjela klopa, pa...
Ocjena:5 Jeo bih ovo i kada nisam na dijeti.
Savjet dana:
Ako koristite mozzarellu, probajte nabaviti tzv. Mozzarella di buffala. Ona je cjenjenija (čitaj: skuplja) i ima neki okus, za razliku od obične koja nema nikakav. Što se tiče proizvođača, ja izbjegavam Dukat u širokom luku.
P.S. Još nitko da mi javi za jabuka čips...
|