so far away..

 
 

26.04.2006., srijeda

CYNOSURE


Skupina Father naišla je s novim spotom za stvar "Cynosure" na već pomalo zaboravljeni problem TV cenzure. Naime, određene mainstream hrvatske i slovenske TV postaje i njihove udarne glazbene emisije odbile su uvrstiti "Cynosure" na svoje play liste, okarakteriziravši spot kao 'prebrutalan'.

Podsjetimo, spot donosi mračnu atmosferu uz nekoliko krvavih scena na početku i kraju, ništa neobično i drugačije od onoga što ljudi gledaju u središnjim informativnim emisijama svakoga dana u prime-time terminima.

Spot je još jednom autorsko djelo nadarenog dvojca Gojun-Morović, koji je potpisao i bendov hvaljeni najavni spot "Machina", koji se pak okitio i nominacijom za ovogodišnje Zlatne Koogle.

-Father je rijecka metal grupa,koja je izdala album Inspirita..ja vam preporucam da ga poslusate,bend je dosta dobar. OVDJE JE NJIHOV SPOT..KLIKNI

komentiraj(28)|| na papir|| #|| ^

23.04.2006., nedjelja

shall my wickedness be your passion...?






Hodala sam nocas stazom stakla…okruzena malaksavim tijelima trazila sam jedno zivo bice…samo razocaranje…sjene nisu upotpunile neciji lik…trazila sam necije rijeci na staklu, no pronasla sam samo crte povucene krvlju…u odrazu ogledala nisam vidjela nicije lice…cak je i moje samo bilo previse prozirno da se odrazi do vlastitih ociju…neke cudne sile vladale su proslu noc…neka daleka, a opet tako bliska izgubljenost…ona koja navodno zna sve a zapravo se ne pronalazi ni u vlastitom neznanju…pozeljela sam leci na staklo no tijelo se suvise odupiralo…mozda su vladale necije nevidljive ruke ili sam samo ja bila previse slijepa da ih vidim i uhvatim…pocela sam se bojati…da ne izgubim ono sto ni ne posjedujem…gromoglasan smijeh samo je pridonio mojem strahu…zar nisam hodala sama?…prestajem shvacati…bjezim…bjezim i padam…staklo dodiruje i ono malo sacuvanog sto je ostalo od moje vanjstine…cudan je osjecaj biti zarobljen sa druge strane ogledala…


-ne znam kako vi dozivljavate svoje blogove,ali ja svoj iskljucivo za iznosenje svojih misli,pjesama i razmisljanja. primijetila sam da moji prijatelji u stvari ne znaju pravu mene i to me stvarno zacudilo. mislim da samo oni koji citaju ovaj blog poznaju pravu mene...zato hvala svima koji imaju strpljenja citati proizvode moga uma..kiss svima.

komentiraj(28)|| na papir|| #|| ^

18.04.2006., utorak

Dok god niste svjesni kontinuiranih zakona smrti i ponovnog rođenja, niste ništa drugo do nejasni gosti na mračnoj Zemlji. J.W. von Goethe


evo mene konacno. ispricavam se svima sto ste poduze vrijeme cekali moj novi post,ali nisam bas bila pri ruci sa vremenom.
danas sam se odlucila da ce ovaj post biti povecen Jacku Trbosjeku..mnoge zanima istina o njemu,pa evo..


Umobolni pacijent, lokalni mesar, umjetnik Walter Sickert, serijski trovač žena, pa čak unuk kraljice Viktorije - jedan od tih ljudi, kako se već desetljećima sumnja, pretpostavlja ili nagađa, zapravo je stravični i legendarni londonski ubojica Jack Trbosjek.
No, što ako pravi Jack Trbosjek nije ni bio iz Londona, niti čak iz Velike Britanije? Što ako je bio pomorac koji je svoj krvavi trag ostavio i u Nikaragvi i Njemačkoj.
Samozvani detektivi ("trbosjekolozi") koji tragaju za pravim ubojicom i kojih ima na tisuće, zbunjeni su novom knjigom koja izlaže tezu da je najpoznatiji britanski ubojica zapravo bio pomorac koji je ubijao u lukama u kojima je pristajao.
U zloglasnom londonskom East Endu Trbojsek je 1888. u deset tjedana okrutno ubio pet prostitutki. Nekima je čak izvadio organe.
Trevor Marriott, bivši detektiv i autor kontroverzne knjige "Jack Trbosjek: Istraga u 21. stoljeću", smatra da je policija krivo pretpostavljala da je ubojica živio i radio u londonskom East Endu propustivši uočiti pravilo u datumima zločina.
"Vjerujem da je policija bila zaslijepljena i nije razmotrila mogućnost da je ubojica mogao biti pomorac", rekao je.
Marriott vjeruje da je ubojica stigao na jednom od desetak brodova koji su u vrijeme ubojstava pristajali kod East Enda. Ipak, podaci o posadama uništeni su ili izgubljeni zbog čega mogućem ubojici nije moguće ući u trag.
Otkrio je, međutim, izvješća o šest prostituki izmasakriranih u stilu Jacka Trbosjeka u Nikaragvi u siječnju 1889. također u desetodnevnom razdoblju, samo dva mjeseca nakon što je njegov krvavi pohod navodno prestao.
Uslijedilo je slično ubojstvo u Londonu u veljači, jedno u njemačkoj luci Flensburg u listopadu i još jedno u Londonu u srpnju 1891. godine.
Unatoč uvriježenom mišljenju, Marriott također tvrdi da Trbosjek nije imao znanja iz medicine. Čak i da je bio iskusan kirurg, teško da bi u mračnim uličicama mogao izvaditi ženske organe, objašnjava. On vjeruje da su organi žrtvama uklonjeni u mrtvačnici radi prodaje na unosnom nezakonitom tržištu organa toga doba.
O poznatom ubojici pojavila se još jedna knjiga. "Ujak Jack" autora Tonyja Williamsa iznosi tezu da je ubojica bio autorov predak, Sir John Williams, ginekolog djece kraljice Viktorije i osnivač Nacionalne knjižnice Walesa.
Istražujući obiteljsku povijest, Williams je, naime, otkrio da je njegov predak imao praksu u Whitechapelu, zbog čega je došao u kontakt s prostitutkama u tom području. Njegove bilješke otkrivaju također da je 1885. izvršio pobačaj Mary Ann Nichols, prvoj Trbosjekovoj žrtvi.
Williams vjeruje da je Sir John bio ogorčen prostitutkama koje su ostajale u drugom stanju dok njegova žena nije mogla imati djecu. Smatra da ih je ubijao iz osvete ili radi istraživanja njihovih organa kako bi pronašao lijek za neplodnost.
Sir John je ubrzo doživio nešto slično živčanom slomu, odustao je od medicine i zauvijek se vratio u Wales, a ubojstva su potom prestala, navodi se u knjizi.
Drugi istraživači, pak tvrde da se uopće ne radi o jednom ubojici već više njih. Stephen Knight u knjizi "Jack The Ripper: The Final Solution", nakon pomnog historiografskog istraživanja navodi da se radi o dvojici ubojica i još jednom pomagaču. Ubojstva su potom zataškana jer se radilo o sigurnosti države.
Knight kaže da je princ Albert Victor ("Eddy") u tajnosti oženio katolkinju i s njom imao dijete. U ono vrijeme ta informacija je mogla biti kobna za opstanak monarhije. Za tu informaciju je znalo pet djevojaka koje su odlučile iznuditi novce od kraljevske obitelji u zamjenu za šutnju. Marquess of Salisbury, premijer, je bio zadužen za "rješavanje" problema. On ga je riješio preko kraljevskog aborcionista, liječnika i masona Sir William Gulla.
Zločini su počinjeni točno po godinama starom pravilima masonskog ritualnog žrtvovanja, a učinjeni su divljački kako bi se potpuno odvukla pažnja naroda s kraljevske obitelji te kako bi se dobio izgovor za uvođenje strožih zakona o sigurnosti (državnoj represiji) kako bi narod bio "zaštićen".
Knight naglašava da je policija sudjelovala u zataškivanju cijelog slučaja, a jedini koji je na to očigledno zataškivanje i izvrtanje činjenica upozorio je bio Ernest Parke, 29-godišnji urednik North London Press-a. Nakon napisa u novinama Parke je osuđen na godinu dana zatvora i tako uspješno ušutkan.


nadam se da vas se ovo dojmilo,mene uvijek uspiju fascinirati takve priče..bolesne se stvari dešavaju u ljudskim umovima..

komentiraj(20)|| na papir|| #|| ^

10.04.2006., ponedjeljak

+the new begining..feels so wright+


Sve je nestalo u prasini.
Ponovno sam na pocetku Vremena,
sa Nadom u rukama
i Sjetom u ocima.
Bol je iscezla sa zadnjim Suzama
sto su potekle niz moje lice..
I nemam nista sto bih mogla dati
plavim pticama da ti odnesu na krilima Vjetra.
Nemam nista sto bih mogla sakriti od tvog pogleda.
Nista sto bi me vise moglo povrijediti.
Niti natjerati da te volim.
I ne mozes mi nista.
Odavna vise nisam tvoja


btw-next time ocekujte post =)

komentiraj(35)|| na papir|| #|| ^

03.04.2006., ponedjeljak



EVANESCO 'NESTATI'




Agonija moga zivota,moga postojanja..
I dalje mi prekriva oci,poput barsuna..
nad bezivotnim tijelom.
I trudim se ukrasti svijetu posljednji moj dah..
prije nego dosegnem dno.
Prije nego nestane i zadnja iskra..
u mojim ocima.
I prije nego zadnja iluzija iscezne
I jos jedna bolna suza potekne..
niz moje lice..
Naci cu ispriku za moje postojanje.
Za svaku izgubljenu misao i
nezapisani stih..
I prije nego groblju dodate moj grob,
i prije nego izgubim ovo dostojanstvo
sto mi je ostalo..
naci cu srecu u bolnim uspomenama
koje mi ne mozete oduzeti.
Ali prije nego sto mi otmete moj
posljednji dah..
Naci cu ljubav skrivenu ispod
prasine..
Na starim slikama i pogresnim odlukama.
I prije nego zaspim na jastuku magle..
i prije nego se ugusim u moru isprika..
Naci cu smisao svega ovoga.





komentiraj(31)|| na papir|| #|| ^

 

< travanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

A dream within a dream

''...no one was born to be a slave
seek the past and place the
blame tell me the color of the
rain no one was born to be the
master...''

U svojim postovima jednostavno se gubim i ostavljam dio sebe
pretvarajuci osjecaje u rijeci..

I'm awaiting the sunrise
Gazing modestly through the
coldest morning
Once it came you lied
Embracing us over autumn's proud
treetops
I stand motionless
In a parade of falling rain
Your voice I cannot hear
As I am falling again
Devotion eludes
And in sadness I lomber
In my own ashes I am standing
without a soul
He wept and whispered:' I know...'
We walked into the night..
Am I to bid your farewell?
Why can't you see that I try
When every tear is shed
is for you...

..once when the game is over,the king and the pawn go back into the same box..

koga zanima...

-dali su mi ime Mia..

a na svijet dodjoh-izadjoh
12.03.nepoznate godine u 23:30h

zovu me Mia

a ja sebe zovem
nenormalicus maximum

volim:
metal
ljubicastu i crnu boju
svoje marte
svoju sobu
istrest emocije na papir
svoje frendove
rock caffe

ove stvari mrzim:
spletkarenja
dvolicnost
predrasude
narodnjake
ljude bez svog 'JA'
nepravdu

-Ako imate bilo kakvih pitanja ili me zelite kontaktirati,ovo je moj mail
mva@vip.hr

stairway to heaven

dragi blogeri koji su vec duze tu:

predivne pjesme
bloody shadow..vise ne pise,steta..moja frendica
broken..dugo je tu
Demigod
Dark Angel
emptiness..+
Blackrevenger


i oni noviji,ali isto jednako dragi:

dark angel..lijepo pise
sara-evanescence fan
defender_of_light..
nirvanarules4ever
maya..cura sa istom pozadinom
motherbless
nancy_miss jordison ;)


Killing loneliness

Memories,sharp as daggers
Pierce into the flash of today
Suicide of love took away all
that matters
And buried the remains in an
unmarked grave in your heart

With the venomous kiss you
gave me
I'm killng loneliness (killing
loneliness)
With the warmth of your arms
you saved me,
Oh,I'm killing loneliness with
you
I'm killing loneliness that
turned my heart into a bomb
I'm killing loneliness

Nailed to the cross,together
As solitude begs us to stay
Disappear in the lie forever
And denounce the power of
death over our souls and
secret words are said to start
a war

With the venomous kiss you
gave me
I'm killing loneliness (killing
loneliness)
With the warmth of your arms
you saved me,
I'm killnig loneliness with you
I'm killing loneliness that
turned my heart into a tomb
I'm killing loneliness

Killing loneliness

With the venomous kiss you
gave me
I'm killing loneliness (killing
loneliness)
With the warmth of your arms
you saved me


Ever felt away without me
My love,it lies so deep
Ever dream of me

Would you do it with me
Heal the scars and change the stars
Would you do it for me
Turn loose the heaven within

I'd take you away
Castaway on the lonely day
Bosom for a teary cheek
My song can but borrow your grace

Come out,come out wherever you are
So lost in your sea
Give in,give in for my touch
For my taste for my lust

Your beauty cascaded on me
In this white night fantasy

All I ever craved were the two dreams
I shared with you..
One I now have,will the other one dream remain.
For yours I truly wish to be..


Lay beside me
Tell me what they've done
Speak the words I wanna hear
to make my demons run
The door is locked now
but it's open if you're true
If you can understand the me
then I can understand the you

Lay beside me,under wicked sky
The black of day,dark of night
we share this paralyze
The door cracks open,but
there's no sun shining through
Black heart scarring darker still
but there's no sun shining through
No,there's no sun shining through
No,there's no sun shining..

What I've felt,what I've known
Turn the pages,turn the stone
Behind the door,should I open it for you

What I've felt,what I've known
Sick and tired,I stand alone
Could you be there,'cause I'm the one who waits for you
Or are you unforgiven too?

Lay beside me,tell me what I've done
The door is closed
so are your eyes
But now I see the sun,now I see the sun
Yes now I see it

Zahvale

slika: www.threeflavours.ca dizajn: Lucy